ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σ. Μαυρίδου: "Μια συλλογική γυναικεία επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας"


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγινίου "Αρμονία".
Την Πρόεδρο και μέλη του συνεταιρισμού υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα συζήτησαν για τις δράσεις, τους σκοπούς και το πρόγραμμα του συνεταιρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγινίου "Αρμονία", Ελένη Παπαθεοδώρου και τα μέλη Όλγα Ξανθοπούλου, Κυριακή Δρακάκη, Γεωργία Κισούδη, Σταματία Γρηγοριάδου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου.

Τα μέλη του συνεταιρισμού ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την ιδέα και τους σκοπούς ιδρύσεως του συνεταιρισμού που έχει έδρα το Αιγίνιο, "γεννήθηκε" τον Ιούλιο του 2012 και απαρτίζεται από 23 μέλη.


Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο πλάνο που έχουν διαμορφώσει και περιλαμβάνει δημιουργία Εργαστηρίου Παρασκευής και Διάθεσης Προϊόντων, όπως μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, πίτες, χυλοπίτες και διάφορα είδη ζυμαρικών, σάλτσες, τουρσιά κ.α., κατασκευή ιστοσελίδας, προώθηση και εξαγωγή των τοπικών αγαθών, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή σχολείων για τη γνωριμία των μαθητών με τον τόπο αλλά και ενημέρωσής τους για τον τρόπο παρασκευής των παραγόμενων αγαθών του συνεταιρισμού, ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας με εφάμιλλους συνεταιρισμούς για ανταλλαγή παραδοσιακών συνταγών, για διάθεση προϊόντων, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σημείωσε ότι μια συλλογική γυναικεία επιχειρηματική δραστηριότητα έχει τη δυναμική να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, να συγκρατήσει τους κατοίκους στην ύπαιθρο, να κοινωνικοποιήσει και να απασχολήσει δημιουργικά τις γυναίκες.

Άλλωστε, πρόσθεσε ότι μέσα από τέτοιου είδους δράσεις αναδεικνύονται και προωθούνται τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, διατηρείται και προβάλλεται η πολιτισμική κληρονομιά ενός τόπου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, με την αναβίωση εθίμων κ.α.

Οι γυναίκες- μέλη του συνεταιρισμού, επεσήμαναν ότι ευελπιστούν το εγχείρημά τους να αποφέρει καρπούς και να συμβάλλουν στην ανάδειξη της Πιερίας, των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής, στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδόσεων και εθίμων του τόπου αλλά και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη ψυχαγωγία τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών του τόπου.

Την ίδια ώρα, εξέφρασαν και τις "σκοπέλους" που αντιμετωπίζουν καθώς ο συνεταιρισμός βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της σύστασης.

Με μεράκι, όμως, θετική διάθεση, όραμα και αγάπη για τον τόπο μας, όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται υπογράμμισαν τα μέλη του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγινίου "Αρμονία".

Η Σοφία Μαυρίδου από την πλευρά της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του συνεταιρισμού, δύναμη στα μέλη του και εξέφρασε τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.