ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

"Να καταργηθούν άμεσα όλες οι δανειακές συμβάσεις"

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους Πιεριείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Κάλεσμα στους Πιεριείς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ απεύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μέλη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πιερίας.

Σήμερα Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στο συντριβάνι, ενώ αύριο Σάββατο στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο στις 4 μ.μ.

Τα νέα μέτρα "τσακίζουν" το λαό
Τα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε εκτενή αναφορά στο τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα λέγοντας πως το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο.
Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες - απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου. Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.
Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.
Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Πουλάνε σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Ύδρευση κ.λ.π.).
Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη "βοήθεια" της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που εκτοξεύουν τιμές και ακρίβεια.
Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. Και όλα όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες".
Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν η "τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει τα νέα μέτρα υποσχόμενη "επιμήκυνση" του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα "αναδιαπραγμάτευσης" τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.
Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού.
Οι διεκδικήσεις
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί "να καταργηθούν άμεσα όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.
Να οργανωθεί τώρα και, πρώτα' απ' όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.
 Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει:
Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό: Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, Μονομερή διαγραφή του χρέους
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας".