ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς βενζίνη τα σώματα ασφαλείας στην Κρήτη


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας στην Κρήτη γίνεται θυσία στο βωμό των περικοπών. Ακινητοποιημένα οχήματα και λιμενικά σκάφη, λόγω αδυναμίας συντήρησης αλλά και αγοράς βενζίνης, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τη... γύμνια των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις. Οι ένστολοι της Κρήτης καλούν την πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υψώνοντας φωνή αγανάκτησης για την υπολειτουργία των υπηρεσιών.


«Υπολειτουργούμε. Δεν έχουμε τα μέσα για να δουλέψουμε όπως πρέπει και να προσφέρουμε στον πολίτη την ασφάλεια που πρέπει. Εμείς το φωνάζουμε αλλά δεν μας ακούει κανείς» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου Θανάσης Μπαλαμούτης. Αστυνομία, πυροσβεστική και λιμενικό σώμα καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο τους έχοντας απέναντί τους την αδιαφορία της πολιτείας. Οι καταγγελίες των ένστολων για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν αποτυπώνουν μία πραγματικότητα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συντήρηση του στόλου των αυτοκινήτων της πυροσβεστικής λόγω της επιβάρυνσης το καλοκαίρι με τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κρήτη επισημαίνει ο πρόεδρος της παγκρήτιας ένωσης των πυροσβεστών Απόλλων Φραγκιαδάκης και αναφέρεται στην αδυναμία τις υπηρεσίας να αντεπεξέλθει στο έργο της. «Υπάρχει έλλειψη τόσο σε οχήματα όσο και σε καύσιμα. Αν στην Κρήτη εκδηλωθεί μία μεγάλη πυρκαγιά, σαν αυτή της Βιάννου, την ίδια ημέρα δεν θα έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο λιμενικό σώμα, όπου οι λιμενικοί βάζουν χρήματα ακόμα και από την τσέπη τους για τη λειτουργία των σκαφών της υπηρεσίας. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης λιμενικού σώματος Δημήτρης Σαϊτάκης. 

«Πριν από μερικές ημέρες, στην Αγία Γαλήνη, λιμενικοί της υπηρεσίας έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους για να επισκευαστεί σκάφος που ήταν σε ακινησία λόγω βλάβης. Σήμερα, το λιμενικό σκάφος κινείται κανονικά με έξοδα του προσωπικού» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: prismanews.gr 

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση