ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λαϊκή Συνέλευση στο Μοσχοχώρι

Τα προβλήματα του χωριού συζήτησαν οι κάτοικοι του Μοσχοχωρίου σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Αντώνη Ευαγγελόπουλου.
Τα κυριότερα προβλήματα είναι η σωστή διαχείριση του νερού και του δικτύου άρδευσης, η αντιμετώπιση των κρουσμάτων κλοπών σε υποδομές και σπίτια και οι ανάγκες των κατοίκων σε καυσόξυλα.
Αρδευτικά δίκτυα
Η ορθολογιστική χρήση του νερού άρδευσης και ο καθορισμός της τιμής για τον κάθε ωφελούμενο στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά και στις παροχές εντός του οικισμού έτσι ώστε να καλύπτονται η ανάγκες και να υπάρχει δίκαιη κατανομή κόστους για όλους ήταν το ζητούμενο στην συζήτηση.
Μικροπροβλήματα που προέκυψαν κατά την θερινή αρδευτική περίοδο με βλάβες, έλλειψη νερού, σπατάλη και ολιγωρίες εκ μέρους των υδρονομέων συζητήθηκαν από τους κατοίκους έγιναν προτάσεις και με κατανόηση, θετική αντιμετώπιση αποφασίστηκε:

Σε ότι αφορά τις παροχές άρδευσης εντός του οικισμού θα αναρτηθεί ο κατάλογος των δικαιούχων για να δηλωθούν όσες παροχές δεν θα λειτουργήσουν ώστε να ταπωθούν και να σφραγιστούν.
Έγινε απ' όλους αποδεκτό πως θα πρέπει να υπάρχει λογική χρήση του νερού άρδευσης και με πνεύμα οικονομίας ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.
Παράλληλα να υπάρχει σωστή κατανομή και έλεγχος από τους υδρονομείς, να τιμωρούνται οι παραβάτες που σπαταλούν νερό και να αποκαθιστώνται άμεσα τυχόν βλάβες που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια νερού.
Αυξημένα κρούσματα κλοπών
Τον τελευταίο χρόνο ήταν ανησυχητικά αυξημένα τα κρούσματα κλοπών τόσο σε υποδομές όσο και σε σπίτια στο Μοσχοχώρι.
Συγκεκριμένα έχει κλαπεί εξοπλισμός γεώτρησης, ενώ έχει επίσης καταστραφεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ για να αφαιρεθούν τμήματα αλουμινίου, χαλκού κ.α.
Μέσα στον οικισμό έχουν γίνει αρκετές κλοπές σε σπίτια, ενώ έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς διάφοροι απατεώνες, μέχρι και ψευτοπαπάδες οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα και αιτιολογίες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα κυρίως από ηλικιωμένους.
Εκφράστηκε η ανησυχία των κατοίκων και όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ευαγγελόπουλος θα πρέπει οι κάτοικοι να είναι υποψιασμένοι, να ενημερώνουν τον ίδιο και την Αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση αγνώστων στο χωριό.
Όπως επίσης τόνισε ο ιερέας πάτερ Δημήτριος Σιαμάγκας, ο οποίος ήταν μάρτυρας επιτηδείου που παρίστανε τον παπά και εισέπραττε εισφορές υπέρ αναπήρων και τον έδιωξε, τα κρούσματα ίσως αυξηθούν το επόμενο διάστημα γι' αυτό θα πρέπει οι κάτοικοι να είναι επιφυλακτικοί σε κάθε άγνωστο και να υπάρχει ενημέρωση των αρμοδίων ώστε να προλαμβάνονται τυχόν χειρότερα.
Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα να εξασφαλίσουν οι κάτοικοι καυσόξυλα, ιδιαίτερα τώρα που λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου είναι αυξημένες οι ανάγκες.
Αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Όπως κατέληξε η λαϊκή αυτή συνέλευση διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ καλή η πρωτοβουλία του προέδρου κ. Α. Ευαγγελόπουλου να την οργανώσει.
Δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα, να ενημερωθούν οι κάτοικοι, να υπάρχει συνευθύνη και συμβολή όλων με σωστές και υπεύθυνες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χωριού.