ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!


Πίτσα με Προσούτο και Φρέσκια Κρέμα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
Ζύμη:
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι καυτό)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Toppings:
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
8-10 φέτες προσούτο (πολύ λεπτές)
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)


Εκτέλεση:
Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να σταθεί για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αναμίξτε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ (ενεργοποιημένη μαγιά) στο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Όταν τα υλικά της ζύμης αρχίσουν να ενώνονται, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να ζυμώνετε για ακόμα 6-8 λεπτά. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε ανάλογα ακόμα ελάχιστο κρύο νερό ή αλεύρι στην ζύμη.
Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220oC.
Όταν η ζύμη φουσκώσει (αφήστε τουλάχιστον 30 λεπτά), ανοίγουμε το φύλο πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Το φύλο κατά προτίμηση να έχει κυκλικό σχήμα (ή ορθογώνιο)και πάχος που να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό.

Toppings: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρέσκα κρέμα με τα κρεμμύδια και το μαύρο πιπέρι. Βάζουμε το φύλο πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε το μείγμα κρέμας επάνω στο φύλο πίτσας. Πασπαλίζουμε πάνω από την φρέσκα κρέμα το τυρί. Αραδιάζουμε πάνω από το τυρί το προσούτο και φροντίζουμε να καλύψουμε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια της πίτσας.
Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρεται ζεστή. Καλή Όρεξη!