ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς του ποδηλάτου


Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τεσσάρων δημοτικών σχολείων της πόλης
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (17-23 Σεπτεμβρίου) η Επιτροπή Παιδείας της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας επισκέφθηκε τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης, όπου σε μια εκτενή παρουσίαση τα μέλη της (εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους) ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς του ποδηλάτου.

Κατά σειρά ενημερώθηκαν η Γ' τάξη του 10ου, του 4ου και του 13ου Δημοτικού, καθώς και η Δ' τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του 4ου δημοτικού, μετά την παρουσίαση, κλήθηκαν επιπλέον να ζωγραφίσουν στην αυλή γύρω απ' το θέμα "Το ποδήλατο στην πόλη μου".

Στο 11ο Δημοτικό πραγματοποιήθηκε και πρακτική εφαρμογή των κανόνων του Κ.Ο.Κ. αφού διαμορφώθηκαν διαδρομές στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές με τη χρήση ποδηλάτων ακολούθησαν τους κανόνες σε μια προσπάθεια να δουν επί του πρακτέου, πόσο σημαντική είναι η προσοχή και η συμμόρφωση κατά την οδήγηση του ποδηλάτου, που συχνά αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι από τις νεαρές ηλικίες.


Η Επιτροπή Παιδείας και ο Σύλλογος ευχαριστεί τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του νομού συνεχίζονται καθ' όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς και όσα σχολεία επιθυμούν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας.