ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ες αύριον τα σπουδαία για την Εμπορική


 Ες αύριον τα σπουδαία για την Εμπορική
Αύριο ανακοινώνεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τραπεζικός όμιλος που επιλέγεται από την γαλλική Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Εμπορικής Τράπεζας.
Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Δευτέρας από τον Όμιλο της Gredit Agricole στο Παρίσι.
Δεσμευτικές προτάσεις έχουν υποβάλει η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Τράπεζα που επιλέχθηκε είναι η Alpha Bank, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται.

H Εμπορική Τράπεζα αποτελεί μια από τις αρχαιότερες σε λειτουργία τράπεζες καθώς ιδρύθηκε το 1907. Τον Ιούνιο του 2000 η Εμπορική Τράπεζα σύναψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο της Crédit Agricole, που απέκτησε αρχικά το 6,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, ενώ σήμερα κατέχει το 100%.
Η Crédit Agricole, μητρικός όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στη Γαλλία. Συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου της Crédit Agricole είναι η διεθνής του παρουσία, καθώς έχει περισσότερους από 160.000 υπαλλήλους σε 74 χώρες, 58 εκατ. πελάτες παγκοσμίως και 11.850 καταστήματα σε περισσότερες από 20 χώρες.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Εμπορικής Τράπεζας, στο νέο της ιδιοκτήτη (όταν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις) που ακολούθησε την ενσωμάτωση τους υγιούς τμήματος της AΤΕbank στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλάζει ο σύγχρονος τραπεζικός χάρτης της χώρας.
Η διαδικασία μετασχηματισμού του θα ολοκληρωθεί μετά τις εξελίξεις που συνδέονται με την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα είναι η δημιουργία τριών- τεσσάρων, το πολύ, ισχυρών τραπεζικών ομίλων που θα αναλάβουν να συμβάλουν στο δύσκολο έργο της επανεκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας της εγχώριας οικονομίας με στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση.