ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτάθλημα Football League Πιερικός - Παναχαϊκή 0 - 0


Θετικός ο βαθμός στην πρεμιέρα...
Ισόπαλος χωρίς σκορ, αναδείχθηκε χθες το απόγευμα ο Πιερικός που υποδέχθηκε την ομάδα της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Football League.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το χθεσινό ματς δεν διεκδικεί "δάφνες" ποιότητας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές.
Οι Κατερινιώτες μπήκαν δυνατά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα των δύο ημιχρόνων όμως οι Πατρινοί στο τελευταίο εικοσάλεπτο δημιούργησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το τρίποντο.
Το συγκρότημα του Νίκου Γκουλή στηρίχθηκε στην πεντάδα του "άξονα" Βασιλειάδης, Ντοϊκιτς, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι, Καρτσαμπάς, που είχαν πολύ καλή απόδοση έδειξε όμως με δεδομένες τις απουσίες των Καρακατσάνη, Ελευθεριάδη "αδυναμίες" στα άκρα. Υπάρχουν φυσικά περιθώρια βελτίωσης καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του Μαραθωνίου της Β' Εθνικής.

Οι καλύτερες φάσεις
Στο 10' σε σέντρα του Δεσποτόφσκι από δεξιά, οι παίκτες του Πιερικού διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σπίνουλα.
Στο 28' σέντρα Μπρέσκα, κεφαλιά του Βοσκόπουλου, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Πιερικού.
Στο 30' ο Πίτκας στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο σώμα του Δεσποτόφσκι, η μπάλα έφτασε στον Ντάνι που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, με τον Βάτσιο όμως να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ του Δεσποτόφσκι.
Στο 40' καλό σουτ του Ολίσε έξω από την περιοχή, σε κόρνερ ο Βασιλειάδης.
Στο 46' σουτ του Καθάριου έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Πίτκα.
Στο 50' σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από αριστερά, σουτ του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή, η μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βασιλειάδη.
Στο 68' τεχνικό σουτ του Δεσποτόφσκι αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Ντίνα.
Στο 71' διπλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή, με τον Ουρτάδο να πλασάρει από τη γωνία της μικρής περιοχής και δεξιά και τον Βασιλειάδη να διώχνει, και τον Καραμανλή να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να σουτάρει έξω από την περιοχή για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Βασιλειάδης.
Στο 73' κόρνερ του Μπρέσκα από δεξιά, κεφαλιά του Σαλαμαστράκη, η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βασιλειάδη.
Στο 92' μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή με τον Γκούρτσα από το ύψος του πέναλτι και αριστερά, ύστερα από πάσα του Μαπούκου, να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους κ.κ. Κασσαβέτη, Παστρωμά (Δυτ. Αττικής) και 4ος διαιτητητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Γκουλής)
Βασιλειάδης, Παπαστεργίου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς, Δεσποτόσκι, Ντάνι (85' Σεχολάρι), Λόπες, Καθάριος (72' Μιχαηλίδης), Φαμπίνιο, Κόιτς (94' Κωτσιόπουλος). Στον πάγκο: Τόλιος, Κωτσιόπουλος, Λαζαρίδης, Ίτσιος, Νίκου.
Παναχαϊκή (Γιάννης Παπακώστας)
Πίτκας, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Βασιλαντωνόπουλος, Ολίσε (70' Ουρτάδο), Σολάκης (83' Μαπούκου), Μπρέσκα, Ντίνας (77' Γκούρτσας). Στον πάγκο: Βρονταράς, Βουνκ, Κωνσταντινίδης, Κοκκίνης.
Οι δηλώσεις των προπονητών
Γιάννης Παπακώστας (προπονητής Παναχαϊκής)
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή μας εμφάνιση, όχι όμως και από τα αποτελέσματα, γιατί με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη.
Ο αντίπαλος μπήκε δυνατά και στα δύο ημίχρονα, όμως δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά. Είναι νωρίς. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μου είχαν πρόβλημα με τις δυνάμεις τους. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά στον Νίκο Γκουλή και στον Πιερικό".
Νίκος Γκουλής (προπονητής Πιερικού)
"Σήμερα αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας. Αγωνιστήκαμε με πολλά νεαρά παιδιά και θα δουλέψουμε αφού υπάρχουν περιθώρια ώστε να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Όποια ομάδα διαχειρισθεί σωστά τα προβλήματα μέσα στη σεζόν θα φτάσει στον στόχο. Καλή συνέχεια στον κ. Παπακώστα και στην Παναχαϊκή".