ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συρία: 23 παιδιά νεκρά από τους βομβαρδισμούς στην Μααρέτ αλ- Νοομάν



Είκοσι τρία παιδιά, ηλικίας από ενός μηνός έως εννέα ετών, και έξι γυναίκες, είναι ανάμεσα στους 49 νεκρούς από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Πέμπτης, στην πόλη Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τους διασώστες, οι βόμβες κατέστρεψαν δύο κατοικίες και ένα τζαμί, όπου πολλά γυναικόπαιδα είχαν βρει καατφύγιο.

Διασώστης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχαν ήδη ανασύρει 44 πτώματα από τα ερείπια, ενώ ο ανταποκριτής του πρακτορείου δήλωσε ότι έχει δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο και πολλά από τα πτώματα είναι ακρωτηριασμένα...

Οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά που περιγράφει ο ανταποκριτής του πρακτορείου είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, από την επίθεση στα παραπάνω κτήρια μόλις τρεις άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι δύο ετών, που βρέθηκε ζωντανό στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα του.

Λίγο αργότερα, από νέο βομβαρδισμό σκοτώθηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι στην ίδια πόλη.

Οι αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο της πόλης στις 9 Οκτώβρη, θέλοντας να δημιουργήσουν μία ουδέτερη ζώνη, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, την Πέμπτη σκοτώθηκαν περίπου 200 άνθρωποι σε όλη τη χώρα και ο αριθμός τον νεκρών από την έναρξη της επανάστασης, τον Μάριο πέρυσι, ανέρχεται σε 34.000.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Λακντάς Μπραχίμι ζήτησε ανακωχή, ενώ η ύπατη αρμοστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι, ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ενωθούν για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία.