ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός 4-0 την Ξάνθη


Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της Ξάνθης με 4-0 και μετά από επτά αγωνιστικές, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», σημείωσαν οι Μανωλάς (37`), Χολέμπας (51`) και Τζεμπούρ (53`, 63`).

Η πιό αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, σημειώθηκε στο 33ο λεπτό και για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Κωστένογλου, βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαρσελίνιο έδωσε την μπάλα στον Καζούμπα, ο οποίος δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον Κάρολ, με αποτέλεσμα να χαθεί μία πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα της Ξάνθης. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης, όπου ο Κώστας Μανωλάς πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο να «καθαρίσει» το ματς και στο 49` είχε δοκάρι με τον Φουστέρ (δυνατο σουτ στο οριζόντιο του Βιβιανί). Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, Αμπντούν και Χολέμπας άλλαξαν την μπάλα και ο ομογενής άσος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Με κεκτημένη ταχύτητα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0, σχεδόν αμέσως, αφού στο 53` ο Τζεμπούρ με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε καμμία περίπτωση και ο Αλγερινός άσος του Ολυμπιακού, έκανε ότι ήθελε, με αποκορύφωμα την φάση του 63ου λεπτού, όταν με εντυπωσιακό κοντρόλ και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 πετυχαίνοντας το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.


Διαιτητής: Στυλιάρας

Κίτρινες : Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Ντάνι, Φουστέρ

Κόκκινες :

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Κοντρέρας, Μασάντο (71` Μήτρογλου), Φουστέρ, Χολέμπας (71` Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν, Τζεμπούρ (79` Βλαχοδήμος).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μαρκόφσκι (83` Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46` Μαρίν), Μάνταλος (70` Τριάδης), Φλίσκας, Κοσεμίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.