ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ από άλλον πλανήτη, «πάτησε» 4-1 τον Άρη

ΠΑΟΚ από άλλον πλανήτη, «πάτησε» 4-1 τον Άρη | onsports.gr


Ο ΠΑΟΚ «πετούσε» στο πρώτο ημίχρονο, προσέφερε θέαμα και έκανε... περίπατο απέναντι στον Άρη (4-1) σε ένα ματς με 13 κίτρινες και τρεις αποβολές!

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη χτίζεται πάνω σε σωστές βάσεις και αυτό αποδείχτηκε την Κυριακή (30/09) το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. Παρουσία για πρώτη φορά του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδης ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσέφερε το πιο γεμάτο πρώτο ημίχρονο της Super League, δύο από τα πιο όμορφα τέρματα μέχρι τώρα στη σεζόν και έκανε... περίπατο απέναντι στον Άρη, μετατρέποντας το ντέρμπι σε πάρτι (4-1) με καλεσμένους τους «κιτρινους».
Οι γηπεδούχοι ήταν καταγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, ανάγκασαν τους φιλάθλους να φωνάζουν... έλεος, με τον Άρη να μην έχει τρόπο αντίδρασης και να ανεβάζει ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάθε τέτοιο ματς έχει και τα θύματά του... Σγο φινάλε τα νεύρα ήταν αδικαιολόγητα, με τον Τάσο Κάκο να γίνεται πρωταγωνιστής με τις 13 κίτρινες και τρεις κόκκινες που έβγαλε από το τσεπάκι του! Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ για μία ακόμα φορά έδειξε ότι είναι σε διαδικασία... αλλαγής επιπέδου και όαση στη χλωμή Super League.
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με την αναμενόμενη διάταξη, με τον Ρομπέρ αριστερά στα χαφ, τον Φωτάκη δεξιά, σε ελεύθερο ρόλο τον Λόρενς και στην κορυφή τον Αθανασιάδη. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 και τον Αγκάνθο στην κορυφή.
Παρουσία περίπου 25.000 φιλάθλων ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή ορεξάτος και αποφασισμένος να «χτύπησει» τον Άρη από τα πρώτα λεπτά. Στο 12', λοιπόν, άρχισε ο χορός των γκολ. Ο Ρομπέρ έφυγε από τα αριστερά, σέντραρε στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Λόρενς άνοιξε το σκορ με φοβερό διαγώνιο σουτ!
Ο Άρης συνέχιζε να δίνει χώρο στον ΠΑΟΚ για να «χτυπήσει» στην κόντρα, όμως αυτό που κατάφερε ήταν να δεχτεί και δεύτερο γκολ στο 23'. Ο Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ και ο Κατσικάς σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη...
Επτά λεπτά μετά (30') ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Λαζάρ έφυγε από τα δεξιά, έκοψε στον Αθανασιάδη, αυτός με το στήθος έστρωσε στον Φωτάκη και ο διεθνής χαφ με συρτό σουτ έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Οι αναπτήρες άναψαν στην Τούμπα και οι οπαδοί ζητούσαν έλεος...
Οι «κίτρινοι» απάντησαν στο 38' με τον Γλύκο να απομακρύνει τη μπάλα σωτήρια σε κεφαλιά του Καπετάνου. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Καπετάνος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Αγκάνθο τη δεύτερη και μείωσε σε 3-1, στο τρίτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη σε ισάριθμα ματς!
Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, έκλεισε με ένα ρεκόρ, αυτό των περισσότερων γκολ σε ένα ημίχρονο στην ιστορία των ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρη. Και, μάλιστα, καταρρίφθηκε με ένα εντυπωσιακό τέρμα από τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο Ρομπέρ έφυγε από αριστερά, σέντραρε στον επιθετικό του ΠΑΟΚ και αυτός με γυριστό βολέ στον αέρα σκόραρε και πανηγύρισε, ζητώντας... σιωπή με το δάχτυλο!
Σίγουρα, ο Άρης δεν ήταν τόσο κακός όσο έδειχνε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, όμως απέναντι στον καταιγιστικό ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να κάνει κάτι παραπάνω, με την κατοχή να είναι πάνω από 60% για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την πρώτη χαμένη ευκαιρία να ανήκει στον ΠΑΟΚ, όταν στο 49' ο Αθανασιάδης αστόχησε σε τετ α τετ. Οι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» ζητούσαν κι άλλο γκολ, έδιναν ευχές... υποβιβασμού στον Άρη και οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ.
Στο 61' ο Γλύκος απέκρουσε σε κόρνερ σε σουτ του Καπετάνου και στην εξέλιξη της φάσης ο Πουλίδο από πολύ κοντά πήγε να πανηγυρίσει, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Αθανασιάδη που ήταν πεσμένος στο έδαφος! Ένα λεπτό μετά ο Κάκος με... fair play δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Καζναφέρη...
Ο ΠΑΟΚ από το 59' και έπειτα άλλη ουσιαστική ευκαιρία δεν έκανε. Ήταν φανερό ότι πάτησε φρένο, με τον Αγκάνθο να είναι η κύρια απειλή από την άλλη πλευρά.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το φινάλε δεν θα επεφύλασσε κάτι το ιδιαίτερο, στο 85' τα νεύρα έγιναν έντονα με αφορμή ένα φάουλ που κέρδισε ο Αγκάνθο από τον Κατσικά. Οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια, μπήκαν στη μέση και οι υπόλοιποι και ακολούθησε σύρραξη και έντονες λογομαχίες, ακόμα και ανάμεσα στον Καπετάνο με τον Δώνη. Τελικά, δόθηκε λύση με αρκετές κίτρινες κάρτες...
Στο 92' ο Κατσικάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο ίδιο λεπτό ο Γλύκος έσωσε την εστία του σε κεφαλιά του Αγγελούδη. Ο Κάκος σωστά έδειξε οκτώ λεπτά καθυστερήσεων και στο 98' το ματς πήρε και πάλι φωτιά, με τον Λόρενς να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη και τον Γιαννιώτα να βγαίνει με δεύτερη κίτρινη έπειτα από το φάουλ που έκανε στον Ιραλνδό! Παράλληλα, αποβλήθηκε και ο Δώνης, σε ένα ματς που είχε πολλά αδικαιολόγητα νεύρα στο φινάλε.
Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης από το γήπεδο του Onsports