ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας



Συντονίζουν τις δυνάμεις τους για του χρόνου Δήμος και Επιμελητήριο
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου για τα αποτελέσματα της 4η εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας, η οποία όπως τόνισαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους καταναλωτές και τους εκθέτες, ενώ δόθηκε ένα θετικό μήνυμα στην αγορά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
«Η προσπάθεια έγινε, διπλασιάστηκαν οι εκθέτες και τα αποτελέσματα είναι σημαντικά» τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες.
«Ενωμένοι πρέπει να προχωρούμε σε σωστές κατευθύνσεις γιαπί και η κρίση η οποία μας ταλανίζει όλους, θέλει και μια επιθετική αντιμετώπιση, μια αισιόδοξη προσπάθεια, για να μπορέσουμε όχι να την ξεπεράσουμε, αλλά να βοηθήσουμε να είναι λιγότερη βαριά».

Ο κ. Χιονίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την προσπάθεια και την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει και υπογράμμισε ότι του χρόνου οι προσπάθειες θα είναι ακόμη πιο δυναμικές για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν και όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν φέτος.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι οι προσπάθειες για την επόμενη έκθεση με την στήριξη του δημάρχου θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα, από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει τον Νοέμβριο.
Ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή και δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη έκθεση προτεραιότητα θα έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν φέτος.
Όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου πίστευαν στο εγχείρημα και γνώριζαν και τις δυσκολίες. «Όταν δουλεύεις μεθοδικά, όταν ξέρεις να συνεργάζεσαι όταν ξέρεις να προβάλλεις, όταν γνωρίζεις τι σημαίνει εξωστρέφεια όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε σε δυο ελλείψεις οι οποίες προέκυψαν από την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που δόθηκαν στους εκθέτες και αυτές ήταν ο χώρος υγιεινής και η καθαριότητα την τελευταία μέρα της έκθεσης.
Οι εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες ήταν άριστες, σύμφωνα με τον πρόεδρο, αφού πολλές επιχειρήσεις που φέτος συμμετείχαν με λίγα τετραγωνικά μέτρα ζήτησαν να είναι και του χρόνου με περισσότερο χώρο, όπως επίσης και τα επιμελητήρια άλλων νομών που συμμετείχαν.
«Σε μια περίοδο που ακροβατούμε και κλείνουν επιχειρήσεις αυτή η προσπάθεια έδειξε ότι μπορεί η επιχειρηματικότητα να σταθεί όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Χαιρετισμός ΥΜΑΘ προς το Επιμελητήριο Πιερίας για την επιτυχία της 4ης Ε.Β.Ε.Π.
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας απέστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου αναφερόμενος στην επιτυχία της 4ης Ε.Β.Ε.Π.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κύριε Χατζηχριστοδούλου,
Σε μια εποχή που η πατρίδα μας οφείλει να αναζητά διαρκώς νέες ευκαιρίες, η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία λειτουργώντας ως μοχλός εξωστρέφειας και ανάδειξης του πλούτου των ελληνικών προϊόντων, αλλά και του Πιερικού επιχειρείν.
Οι περίπου 180 συμμετοχές και οι περισσότεροι από 15.000 καταγεγραμμένοι επισκέπτες, απέδειξαν εμπράκτως ότι η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ουσιαστικό εργαλείο αντιμετώπισης της ύφεσης και σημείο αναφοράς για το σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης. Διότι έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών.
Χάρη στο υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ποιότητας παροχής υπηρεσιών, η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας συνέβαλε τα μέγιστα στη γνωριμία των επιχειρήσεων με το καταναλωτικό κοινό, αποτέλεσε εφαλτήριο σύναψης εμπορικών συναλλαγών, ενώ μεταξύ άλλων ανέδειξε τον καταλυτικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η ελληνική περιφέρεια στην οικονομική ανάταση της χώρας.
Αγαπητέ κύριε Χατζηχριστοδούλου,
Με δεδομένο ότι η χώρα μας διαθέτει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που ενισχύουν την ανάπτυξη της οικονομίας, της αγοράς και των επενδύσεων.
Υπό αυτήν την οπτική η 4η Ε.Β.Ε.Π., την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να εγκαινιάσω, ενεργοποίησε όχι μόνο τις παραγωγικές δυνάμεις του φιλόξενου Νομού σας, αλλά και των γύρω περιοχών, αποτελώντας πολύτιμο πολυεργαλείο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.
Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να σας εκφράσω και πάλι την αμέριστη εκτίμηση που τρέφω για το πρόσωπό σας, καθώς και για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας, επισημαίνοντας πως η φετινή διοργάνωση έθεσε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων ενόψει της Έκθεσης που θα διοργανωθεί το 2013.
Με τιμή
Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ"