ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εκατοντάδες Ελληνόπουλα χρωστούν 6.000 ευρώ στην εφορία ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ εξαιτίας κατάπτυστης υπουργικής απόφασης Βενιζέλου


stratiotis 300x244 Εκατοντάδες Ελληνόπουλα χρωστούν 6.000 ευρώ στην εφορία ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ εξαιτίας κατάπτυστης υπουργικής απόφασης Βενιζέλου
Καλούνται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος & ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να ακυρώσουν την κατάπτυστη υπουργική απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου εξαιρώντας τουλάχιστον από την επιβολή του προστίμου όσους τελικώς κατατάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις άμεσα μόλις ενημερώθηκαν για την ανυποταξία τους.  
Δεν είναι δυνατόν 18 & 20 χρονών παιδιά που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κανονικά, εξαιτίας του προβληματικού κρατικού μηχανισμού να κινδυνεύουν με φυλακή για χρέη προς το δημόσιο.. (να βρουν να δώσουν 6.000 ευρώ μέσα στη κρίση και ενώ είναι στρατιώτες είναι λίγο δύσκολο..)

Με χρέος 6.000€ στην εφορία έχουν βρεθεί από το πουθενά εκατοντάδες Ελληνόπουλα που ενώ  υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους, έχουν χαρακτηριστεί ως ανυπότακτοι λόγω μη ενημέρωσης τους από την Αστυνομία και τα στρατολογικά γραφεία για την προγραμματισμένη κατάταξη τους στις ένοπλες δυνάμεις.
Καθημερινά γινόμαστε δέκτες επιστολών απόγνωσης από τους ίδιους τους φαντάρους αλλά και τους γονείς τους. Μία πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του στρατιώτη Γκόφλη Λουκά
Ο Λουκάς Γκολφής δεν έλαβε ποτέ το δελτίο κατάταξής του ,γιατί όπως παραδέχεται σε έγγραφό του το Αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς δεν είχε αστυνομικό να στείλει… Έτσι ο Λουκάς δεν ενημερώθηκε ότι έπρεπε να πάει στο στρατό εγκαίρως και με απόφαση της 9ης Μαΐου 2012 ο Διευθυντής Σ.Υ. Στερεάς Ελλάδας του γνωστοποίησε (με συστημένη αλληλογραφία, εδώ είναι λεφτά, δεν είναι χαρτί κατάταξης) ότι επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 6000 ευρώ για την από 9η Μαρτίου 2012 Ανυποταξία!
Όπως αναφέρει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “ενάντια στη παράλογη απόφαση, που σε αυτή μάλιστα την περίοδο ανέχειας και τρομερών κοινωνικών αδιεξόδων, η Στρατολογική Υπηρεσία έρχεται να επιβαρύνει μια οικογένεια με αυτό το υπέρογκο και εξοντωτικό πρόστιμο, εξαιτίας λαθών του κρατικού μηχανισμού και πιο συγκεκριμένα της ΕΛ.ΑΣ”.
Η οικογένεια του Λουκά άσκησε προσφυγή στην απόφαση επιβολής του προστίμου στο Γραφείο Εφαρμογής Νομοθεσίας του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ωστόσο απέρριψε την προσφυγή, αφού όπως είπε ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ τα χέρια τους είναι δεμένα εξαιτίας της απόφασης Βενιζέλου…
Ας ελπίσουμε η τωρινή πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, ενώ πραγματικά είναι ακατανόητη η αδιαφορία για το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κόμματων της αντιπολίτευσης..