ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μια βραδιά στο Ηρώδειο για τα παιδιά (φωτογραφίες και βίντεο)





Οι νότες πέρασαν μέσα από τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι χαμογελάσουν 10.000 παιδιά. Αυτό συνέβη χάρις την συναυλία του Στέφανου Κορκολή τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στο Μαζί για το Παιδί.  Αυτές οι προσπάθειες είναι που πρέπει να χειροκροτούνται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση την ώρα που η Πολιτεία (με την ευρύτερη έννοια) είναι σε φάση αποσύνθεσης.
Ο Στέφανος έδειξε από την πλευρά του τι μπορεί να κάνει ο καθένας από το δικό του πόστο  κόντρα σε όλη αυτή την κατάσταση που τα πρώτα θύματα της φαίνεται να είναι τα απροστάτευτα παιδιά αλλά και οι ανήμποροι συνάνθρωποι μας. 
Μη κάθεστε κι εσείς με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε και ανοίξουμε διόδους ελπίδας και ζωής στο αδιέξοδο που μας έχουν βάλει. Αν δεν μπορείτε να βγείτε από το λαβύρινθο τότε σπάστε τον.
Το Πινάκιο αγκάλιασε με τις δικές του δυνάμεις την συναυλία με το ανθρώπινο αυτό πρόσωπο και εύχεται να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.
Η συναυλία και ο σκοπός
Το κατάμεστο Ηρώδειο πλημμύρισε από τις μελωδίες του συνθέτη στο πρώτο μέρος της συναυλίας, όπου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Νίκος Τσούχλος, ταξίδεψαν το κοινό, ενώ στο δεύτερο ο κόσμος συμμετείχε στη μαγεία της βραδιάς συνοδεύοντας το Στέφανο Κορκολή στις αγαπημένες επιτυχίες από τα παλιά «Καρδιά μου λιώνω», «Σκόνη και Θρύψαλα», «Με το σημάδι του σκορπιού», «Λατέρνα» και πολλά άλλα.
Οι ερμηνείες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, της Σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, του Αντώνη Ρέμου και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη πλαισίωσαν το τρίτο μέρος της συναυλίας. Το κατάμεστο θέατρο τραγούδησε παρέα με τους αγαπημένους μας ερμηνευτές τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους, «Εκατό φορές κομμάτια», «Δεν είσαι εδώ», «Ο Άγγελός μου» και το «Noche Del Amor Insomne» σε ποίηση F.G.Lorca, ενώ το τραγούδι «Μαζί για το Παιδί», σε στίχους Ρεβέκκας Ρούση και μουσική Στέφανου Κορκολή ήταν καλά φυλαγμένο για το τέλος και έκλεψε την παράσταση! Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα 10.000 παιδιά που βοηθά κάθε χρόνο.
Όσοι παρευρέθηκαν στο Ηρώδειο, απόλαυσαν μια μαγική μουσική παράσταση και προσέφεραν με την παρουσία τους, σε έναν καλό σκοπό. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους διαβεβαιώνουμε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο «Μαζί για το Παιδί» για το δύσκολο έργο που επιτελεί.

Οι φωτογραφίες είναι από τους Χάρης Ακριβιάδης και Χριστίνα Ζαχοπούλου
που βρίσκονται στη Δημοχάρους 17 - Κολωνάκι

 Δείτε τις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που ακολουθούν:


Πινάκιο- 5 άνεμοι Κορκολής Ηρώδειο από Pinakio Αντώνης Ρέμος-Κορκολής από Pinakio 
Πινάκιο -Τραγούδι για το μαζί με το παιδί από Pinakio

Αντώνης Ρέμος-Κορκολής από Pinakio