ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας και πορεία από τους βενζινοπώλες Πιερίας



Αντιδρούν στην εξίσωση ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
Συγκέντρωση στην Εφορία Κατερίνης και στη συνέχεια πορεία με κατεύθυνση τον κεντρικό πεζόδρομο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι βενζινοπώλες στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε εξαγγελθεί από την πανελλήνια ομοσπονδία.
Οι βενζινοπώλες συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα βυτιοφόρα τους στην Εφορία και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες για τα αιτήματα τους, με κυρίαρχο αυτό της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Η κινητοποίηση έγινε μετά από ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καύσιμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων - Λιπαντηρίων Ν. Πιερίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε. και του ΙΚΑ, μέλη της Ο.Ε.Β.Ε.Π., το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκίνητων, το Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, το Συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, οικοδόμοι αλλά και γονείς.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του οπ πρόεδρος του σωματείου Σταύρος Ανανιάδης, η αύξηση των φόρων στα καύσιμα επιβαρύνουν τους καταναλωτές και τους βρίσκουν εντελώς αντίθετους.
«Θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης.
Με την έλευση το χειμώνα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος. Οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι πάνω απ' όλα και δεν μπορεί να συμψηφιστούν με οποιαδήποτε αιτιολογία».