ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ και οι ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου


Τη σύνδεση της «λίστας Λαγκάρντ» που περιέχει 1.991 ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά και την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της Proton Bank, επιχειρούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, βρήκαν στοιχεία που συνδέουν την περιβόητη λίστα με τη δικογραφία για τις ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου αλλά και με τη δικογραφία για την Proton. 
Οι εισαγγελείς που ερευνούν τις δύο υποθέσεις θα πρέπει τώρα να ελέγξουν και τη σύνδεση που έχουν με πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Θα ερευνήσουν, δηλαδή, αν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που έβγαλαν στην Ελβετία χρήματα, τα οποία μπορεί να προέρχονται από τις δύο υποθέσεις. Εξηγήσεις Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, έπειτα από προθεσμία που έλαβαν για την παροχή εξηγήσεων στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο αξιοποίησης της λίστας που αφορά 1.991 καταθέτες στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη. Η κλήση τους σχετίζεται με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων που αφορούν είτε την παράβαση καθήκοντος είτε την υπεξαγωγή εγγράφων.