ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Για τη συγκέντρωση της Παραλίας για το παρεμπόριο : Καπελώματα με Δελτία Τύπου ή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια


                                   του  Αντώνη  Δ. Μάντζιου
Με αφορμή δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Χ.Α.  και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια να σημειώσουμε τα εξής:
Στη συγκέντρωση των επαγγελματιών και κατοίκων της  Παραλίας το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο παρευρίσκονταν μέλη και στελέχη των κομμάτων  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  και Ν.Δ.  

Στη συγκέντρωση το θέμα που απασχόλησε τους επαγγελματίες ήταν το παραεμπόριο στο οποίο θύματα είναι και οι οικονομικοί μετανάστες όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ζητήθηκαν μέτρα από την πολιτεία κύρια για τον έλεγχο  των εισαγωγών του παραεμπορίου λιμάνια αποθήκες, εμπόρους κλπ, να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή, να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά και ούτε εστίες παρανομίας  στην περιοχή. Συζητήθηκε η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και παράλληλα η ανάγκη να δημιουργηθεί τοπικός εμπορικός σύλλογος και συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα.
Στην παραπάνω συγκέντρωση δεν κλήθηκαν κόμματα, ούτε τοποθετήθηκε κανένα κόμμα ( ούτε το αυτοδιαφημιζόμενο)  και φυσικά δεν υπήρξε και επικρότηση της πολιτικής του.
Από τη μεριά μας ως δημοτικού συμβούλου Κατερίνης αλλά και ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφού ακούσαμε τις απόψεις που διατυπώθηκαν, είχαμε ουσιαστικές συζητήσεις για τα προβλήματα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας αλλά και με τους προέδρους των οργανωτών της συγκέντρωσης (Ξενοδόχων και Ενοικιαστών δωματίων). Στους τελευταίους εκφράσαμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα για την λύση των προβλημάτων τους, επιμείναμε για την αναζήτηση λύσεων στη πηγή του προβλήματος, συμφωνήσαμε ότι οποιαδήποτε ακραία και μη νόμιμη ενέργεια κατά των μεταναστών θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους δράστες αλλά θα δυσφημίσει  την περιοχή  σε βάρος και του τουρισμού, συμφωνώντας ότι και αυτοί είναι θύματα των μεγαλοκαρχαριών που δρουν στο παραεμπόριο.
    Παράλληλα υποσχεθήκαμε ότι θα δούμε και σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας παρεμβάσεις μας για την προστασία της νομιμότητας στην περιοχή αλλά και κοινοβουλευτικά σε συνεργασία μαζί με τους επαγγελματίες και τους άλλους Φορείς ( Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο  κλπ ) θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στη λύση των προβλημάτων των επαγγελματιών τονίζοντας ότι ο βραχνάς σήμερα είναι τα υπάρχοντα αλλά και τα νέα μέτρα του μνημονίου.
Νομίζουμε ότι πέρα από τις κραυγές, τις τζάμπα μαγκιές, και τα κούφια δελτία τύπου κάποιων που προσπαθούν με ανακρίβειες να ακυρώσουν την απουσία τους, χρειάζεται οργανωμένος αγώνας της κοινωνίας, των ενδιαφερομένων, με διάλογο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μέσα από νόμιμες και ηθικά καταξιωμένους οδούς. Και φυσικά χρειάζεται αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ακύρωση του μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και ένα πρόγραμμα Εθνικής Ανάπτυξης, πρόγραμμα υπέρ του λαού και των μικρομεσαίων και κατά του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
Σε αυτόν τον αγώνα αποκαλύπτονται  και  αυτοί   που  επιτιθέμενοι στους κάθε φορά πιο αδυνάτους υποστηρίζουν παράλληλα και ανοιχτά τους δυνατούς, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και ιστορικά τους ξένους κατακτητές.
Μέρες που έρχονται ας τιμήσουμε  την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του λαού μας  συνεχίζοντας τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού και όλων των υποστηρικτών τους.
Κατερίνη 7/10/12
Αντώνης Μάντζιος οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης,
 μέλος της Σ.Ε. Πιερίας & της Π.Σ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.