ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τον παρακαλούσε: “Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι”


ton parakalouse theie mi me rixneis sto pigadi 1 315x236 250x180 Τον παρακαλούσε: “Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι”
Nέα σελίδα προσπαθεί να γυρίσει στη ζωή της η τραγική οικογένεια της 11χρονης Ρένι Τραΐκοβα, η οποία τον Αύγουστο του 2010 βιάστηκε και ρίχτηκε ζωντανή μέσα σε ένα πηγάδι στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας βρίσκοντας φρικτό θάνατο Το ειδεχθές έγκλημα είχε παγώσει το Πανελλήνιο, ενώ ακόμα και σήμερα η αγριότητα με την οποία διαπράχθηκε εξακολουθεί να προκαλεί αποστροφή και ανατριχίλα.
Πριν από έναν μήνα, επιστρέψαμε στην Ελλάδα, γιατί στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν δουλειές
«Αν και ο καιρός έχει περάσει, εξακολουθούμε να είμαστε ζωντανοί-νεκροί, γιατί ο τρόπος που χάθηκε το κοριτσάκι μας ξεπερνάει κάθε φαντασία»

Δύο χρόνια μετά, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού Τσάνκα Αγκέλοβα-Τραΐκοβα μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» για τον αβάσταχτο πόνο που δεν έχει περάσει ακόμα, ωστόσο ο χρόνος τον έχει απαλύνει. Αναφέρεται στο νέο μέλος της οικογένειας που ήρθε στη ζωή και έχει δώσει λίγη χαρά στο σπιτικό τους, αλλά και για τη δίκη που καθυστερεί να γίνει γιατί δεν έχουν χρήματα να βρουν δικηγόρο για να αναλάβει την υπόθεση. Τέλος, μιλάει με μίσος για τον Αλβανό που έκανε κακό στο κοριτσάκι της και για τον οποίο εύχεται να «σαπίσει» για πάντα μέσα στη φυλακή.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι χαροκαμένοι γονείς, ο 15χρονος γιος τους και το μόλις ενός έτους μωρό τους έχουν εγπιστρέψει στη χώρα μας και φιλοξενούνται στο σπίτι της αδελφής του πατέρα τής Ρένι στο Αργος: «Πριν από έναν μήνα, επιστρέψαμε στην Ελλάδα γιατί στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν δουλειές. Ζούμε στο Αργος, στην κουνιάδα μου. Ο άνδρας μου Ζίφκο δεν έχει βρει ακόμα δουλειά και χτυπάει όποια πόρτα βρει. Εγώ, ευτυχώς, εργάζομαι ένα τετράωρο, δύο ώρες το πρωί και δύο το απόγευμα σε ένα σπίτι, όπου φροντίζω έναν ηλικιωμένο. Εχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και ελπίζουμε πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα» τόνισε αφήνοντας έναν βαθύ αναστεναγμό να βγει από τα χείλη της.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με μια μικρή νότα ευτυχίας στη φωνή της πρόσθεσε: «Πριν από έναν χρόνο γέννησα ένα αγοράκι. Ηρθε λίγη χαρά στο σπίτι μας μετά τον χαμό της Ρένι μας. Δεν κλείνει βεβαίως τις πληγές, γιατί είναι πολύ βαθιές, αλλά τις γιατρεύει λίγο. Ο άλλος γιος μας είναι σήμερα δεκαπέντε ετών και προσπαθεί και αυτός να φανεί ψύχραιμος και δυνατός απέναντι στις περιστάσεις».
ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Η κυρία Τσάνκα με φωνή που σπάει ξανά από τη θλίψη και μην μπορώντας να δεχτεί ότι ο μικρός της άγγελος, η Ρένι της, δεν βρίσκεται πια στη ζωή, μιλάει για το πώς ένιωσε που επέστρεψε στην Ελλάδα, στη χώρα όπου γνώρισε τόσο πόνο: «Νιώσαμε όλοι περίεργα. Φυσικά, δεν ξαναπήγαμε ούτε πρόκειται να ξαναπάμε στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας, όπου ζούσαμε και έγινε το κακό στο παιδί μας. Αλλωστε, η Ρένι είναι στη Βουλγαρία θαμμένη και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσουμε στο χωριό αυτό. Θα μας θυμίζει τα όσα φρικτά ζήσαμε και τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε η μικρή μας κορούλα. Αν και ο καιρός έχει περάσει και η ζωή προχωράει, εμείς εξακολουθούμε να είμαστε ζωντανοί-νεκροί από τη στιγμή που χάθηκε το κοριτσάκι μας, γιατί ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή ξεπερνάει κάθε φαντασία».
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
Η κυρία Τσάνκα και η οικογένειά της αλλά και οι κάτοικοι του Ελαιοχωρίου, που η εφιαλτική νύχτα της 22ας Αυγούστου του 2010 έχει στοιχειώσει στις μνήμες τους, θέλουν όσο τίποτε άλλο να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο 43χρονος σήμερα Αλβανός δράστης Τζιάνι Μερκάι. Ωστόσο, η οικογένεια είναι φτωχή και τα έσοδά της πενιχρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη χαροκαμένη μάνα, να μη [Ο 43χρονος Αλβανός δράστης Τζιάνι Μερκάι παραμένει στη φυλακή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. ] ν προχωρούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή της δίκης:
«Η δίκη αργεί να γίνει γιατί δεν έχουμε λεφτά για να πληρώσουμε τον δικηγόρο. Κανείς δεν αναλαμβάνει δωρεάν, αν και στην αρχή είχαν προσφερθεί κάποιοι. Μετά, το θέμα ξεχάστηκε και έτσι ξέχασαν και την τιμωρία του φονιά» αναφέρει με πίκρα και διερωτάται: «Δηλαδή, το έγκλημα θα παραμείνει ατιμώρητο; Καθυστερεί η δίκη κι εμείς θέλουμε το κάθαρμα που έκανε το κακό στο κοριτσάκι μας να μείνει μέσα στη φυλακή και να λιώσει μέσα εκεί». Η ίδια πρόσθεσε πως τον περασμένο Νοέμβριο έγινε ένα δικαστήριο στο Ναύπλιο, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει ο δράστης μέσα στη φυλακή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΡΑΣΤΗ
Τον παρακαλούσε: «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι»
Ενα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδας έλαβε χώρα σε ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας, το Ελαιοχώρι, το καλοκαίρι του 2010. Ξημέρωνε 22 Αυγούστου, όταν τα ίχνη της 11χρονης Ρένι Τραΐκοβα χάθηκαν μυστηριωδώς. Ολο το χωριό άρχισε να ψάχνει το όμορφο μελαχρινό κοριτσάκι, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Λίγες ώρες μετά, μια μαρτυρία οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη ενός 41χρονου Αλβανού βοσκού, ο οποίος οκτώ ώρες αργότερα ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης ενός εγκλήματος που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί ποτέ. Ακόμα και οι πιο έμπειροι και ψύχραιμοι αστυνομικοί λύγισαν, όταν ο άνδρας ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια ότι βίασε το άτυχο κοριτσάκι και στη συνέχεια το πέταξε ζωντανό σε ένα πηγάδι βάθους δέκα μέτρων, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή επτά χιλιόμετρα έξω από το χωριό.
Η μικρούλα, ύστερα από μάταιες προσπάθειες να βγει μόνη της από το πηγάδι, άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα. Το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι ο Αλβα νός αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι το κοριτσάκι τον ικέτευε με κλάματα να μην το ρίξει στο πηγάδι λέγοντας «θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι».
Στην κατάθεσή του στον ανακριτή, αποσπάσματα της οποίας πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso», ανέφερε: «Την ώρα που ετοιμαζόμουν να την πετάξω στο πηγάδι με παρακάλεσε να μην το κάνω. “Θείε, θείε, μη με πετάς μέσα στο πηγάδι” μου φώναξε κλαίγοντας» είπε στον ανακριτή. Το «θείε» δείχνει πόσο καλά τον γνώριζε το κοριτσάκι. Τα λόγια αυτά έκαναν ακόμα και τον έμπειρο δικαστικό λειτουργό που στεκόταν απέναντί του να παγώσει και να νιώσει θλίψη αλλά και οργή για τον άνθρωπο που έβαλε τέρμα στη ζωή ενός 11χρονου αθώου κοριτσιού με έναν φρικιαστικό τρόπο.
«Με παρακαλούσε να σταματήσω, μου έλεγε ότι ήθελε να πάει στο σπίτι της. Εγώ δεν άκουγα, δεν έβλεπα. Συνέχιζα… Κάποια στιγμή, θόλωσα, την έβγαλα από το αυτοκίνητο και την έσπρωξα προς το σημείο όπου βρισκόταν το πηγάδι. Παρά τις ικεσίες και τις αντιδράσεις της, την έριξα μέσα. Μετά μπήκα στο αυτοκίνητό μου, πάτησα γκάζι και έφυγα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΒΙΑΣΩ
Περίπου δύο μήνες μετά, ο Τζιάνι Μερκάι μίλησε μέσα από τις φυλακές στην «Espresso» για πρώτη φορά. Τότε, είχε παραδεχτεί ότι έκανε κακό στην 11χρονη ισχυριζόμενος ότι αναγκάστηκε, αφού είχε ένα όπλο να τον σημαδεύει. Τότε, ο παιδεραστής και παιδοκτόνος σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του είχε πει με ασταθή τόνο στη φωνή του:
«Εγώ έκανα το έγκλημα, δεν το κρύβω. Αλλά με ένα όπλο να με σημαδεύει και με απειλές που στόχευαν εμένα και τον γιο μου». Ο Αλβανός είχε μιλήσει για δύο άνδρες που πήραν τη Ρένι και εκείνον χωρίς τη θέλησή του και τους μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο έξω από το χωριό: «Με ανάγκασαν να βιάσω το παιδί και στη συνέχεια με διέταξαν να το πετάξω στο πηγάδι. Δεν ήθελα αλλά εκείνοι απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν και έπειτα θα σκότωναν τον γιο μου».
Espressonews