ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η καρδιά του μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή



Φωτογραφία για Η καρδιά του μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή
Ο έξι μηνών Jack Renton από το Elsdon της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας από τους 63 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από μια... πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας η καρδιά του αντί να αντλεί το αίμα… το «ραντίζει» στο εσωτερικό του σώματός του!

Η καρδιά του μικρού Jack μπορεί να σταματήσει να χτυπά οποιαδήποτε στιγμή.

Διαγνώσθηκε με το σύνδρομο «8p23 deletion» που προκαλεί καρδιακές παθήσεις, δυσκολίες στη μάθηση και διαταραχές στη συμπεριφορά όπως η υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη στο χρωμόσωμα 8.

Ο Jack πρόκειται σύντομα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί ελαστικός επίδεσμος γύρω από τη βαλβίδα της καρδιάς του, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργεί φυσιολογικά.

Οι γονείς του Joanne και Davey, αγρότες στο επάγγελμα, ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εγκυμοσύνη όταν στην 20η εβδομάδα της κύησης το τεστ που έκαναν για να δουν αν το έμβρυο πάσχει από το σύνδρομο Down είχε πολύ υψηλές ενδείξεις.

«Μετά το τεστ έκανα αμνιοκέντηση και τότε βρήκαν την έλλειψη στο χρωμόσωμα 8. Οι γιατροί μας βοήθησαν να καταλάβουμε τι σήμαινε αυτό. Με απλά λόγια η καρδιά του Jack δε λειτουργεί σωστά. Αλλά εγώ δε μπορούσα να τερματίσω την εγκυμοσύνη, ήθελα πολύ αυτό το παιδί. Ένιωθα μέσα μου ότι είναι μαχητής» είπε η μητέρα του.
Tromaktiko