ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σε συνέντευξή του ο πορτιέρο του Πιερικού Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης τόνισε


"Στόχος του Πιερικού δεν είναι μόνο η σωτηρία. Θέλουμε κάτι καλύτερο."
Το... μήλο έπεσε κάτω από την «μηλιά» για την ομάδα της Κατερίνης, αφού ο φύλακας-άγγελος για την ομάδα του Νίκου Γκουλή, ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης, συνεχίζει την παράδοση που είχε ο πατέρας του, Λευτέρης, στον Πιερικό (τον υπηρέτησε για... 17 χρόνια!).
Ο Βασιλειάδης στην ηλικία των 27 μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ (στη δεύτερη θητεία του στην ιστορική ομάδα της Πιερίας) και επιστρέφει στη Β' Εθνική μια τριετία μετά το πέρασμά του από την Καστοριά (έπαιξε ακόμα σε ΠΑΟΚ, Εθνικό Κατερίνης, Πόντιους Κατερίνης και μέχρι πρότινος Δόξα Κρανούλας).
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, ο γηγενής πορτιέρο πλέκει το εγκώμιο των Νίκου Γκουλή και Γιάννη Συμεωνίδη, τονίζει ότι «βλέπει» μεγάλη ατομική βελτίωση στον εαυτό του (άλλωστε αφήνει στον πάγκο τον έμπειρο Θανάση Τόλιο).
- Εντός έδρας πρεμιέρα, με 0-0 κόντρα στην ισχυρή Παναχαϊκή. Θετικό ή αρνητικό το πρόσημο; Υπήρχε μεγάλη πίεση όταν ξεκινάς εντός;
«Όταν παίζεις στην έδρα σου, το ζητούμενο είναι να φτάνεις στο τρίποντο. Ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που πρέπει να μαζεύεις βαθμούς, ως «προίκα» για τη συνέχεια.
Στο γήπεδο πάντως είδαμε ότι η Παναχαϊκή είναι μια δυνατή και δεμένη ομάδα, με έμπειρους παίκτες και μπάτζετ κατά πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Συνεπώς, η ισοπαλία δεν είναι... καταστροφή για τον Πιερικό.

Εμείς διαθέτουμε αρκετούς νεαρούς και γηγενείς παίκτες, εκ των οποίων κάποιοι παίζουν πρώτη φορά στην κατηγορία. Έχουμε βέβαια και πέντε-έξι καλούς ξένους παίκτες, που προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα. Σταδιακά θα βελτιωνόμαστε, ήμασταν και λίγο σφιγμένοι επειδή ξεκινούσαμε μπροστά στο κοινό μας.
Φυσικά, στοχεύαμε στη νίκη αλλά συνεχίζουμε, είμαστε στην αρχή. Αυτό το μήνυμα περνά ο προπονητής μας, Νίκος Γκουλής, που θέλει δουλειά και λίγα λόγια. Μας βοηθά πολύ, όπως και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιάννης Συμεωνίδης, αλλά και ο γυμναστής, Νίκος Γιάγκου».
- Που μπορεί να φτάσει φέτος ο Πιερικός; Στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία, βάσει του μεγάλου ανταγωνισμού ή μπορεί η ομάδα να παλέψει μέχρι τέλους για την πρώτη εφτάδα;
«Δεν είναι κακό να βάζεις υψηλούς στόχους. Όσο ψηλότερα στοχεύεις και «βλέπεις», τόσο ψηλότερα μπορείς να φτάσεις. Είναι καλό να πιστεύεις στις δυνάμεις και τον εαυτό σου, ανεξάρτητα με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάς.
Ο στόχος του Πιερικού φέτος δεν είναι απλώς η σωτηρία, δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε κάτι καλύτερο, έχουμε υλικό για ψηλότερα. Διαθέτουμε ιστορία και δυναμική, ο Πιερικός είναι μια από τις σταθερές αξίες στην κατηγορία. Φυσικά, καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εκεί θα δείξουμε ποιοι είμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε».
- Ο Πιερικός δεν δείχνει να διαθέτει μεγάλο «βάθος» στον πάγκο, όντας αρκετά νεανική ομάδα. Τον προβληματίζουν τα σερί ματς και οι ενδεχόμενες απουσίες που ίσως προκύψουν;
«Όταν σε περιμένουν 42 παιχνίδια, σκέφτεσαι τόσο τις τιμωρίες, όσο και το ενδεχόμενο τραυματισμών. Βεβαίως, ελπίζω να μην υπάρξουν άλλοι, μετά τους Καρακατσάνη και Ελευθεριάδη. Ωστόσο, αγώνα με τον αγώνα θα αποκτούμε συνοχή και ομοιογένεια. Ο προπονητής θα κρίνει τις εκάστοτε επιλογές και έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να αξιοποιηθεί».
- Επόμενη στάση την Τετάρτη η Φυλή και το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Πως το βλέπεις;
«Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα όσα ακούγονται, για το ενδεχόμενο δηλαδή να μην κατέβει ο Θρασύβουλος. Εμείς θα πάμε κανονικά για τη νίκη, όπως κάθε φορά, σεβόμενοι βεβαίως κάθε αντίπαλο. Θα ήταν ευχής έργο να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε με την Παναχαϊκή».
- Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Βασιλειάδη για φέτος ποιες είναι;
«Γύρισα στον Πιερικό γιατί είναι η ομάδα της πόλης μου και αυτό με τιμά. Ξέρω καλά την ιστορία του, από τότε που τερματοφύλακας έπαιζε ο πατέρας μου. Η Β΄ Εθνική είναι δέλεαρ για μένα, επιστρέφω μετά από μια τριετία. Μέσω της ομάδας μπορούν να αναδειχθούν και κάποιες μονάδες. Βλέπω ότι δουλεύοντας με τον Γιάννη Συμεωνίδη έχω βελτιωθεί ατομικά, αλλά έχω σίγουρα και άλλα περιθώρια».
- Κλείνοντας, ξεχωρίζεις κάποιες ομάδες στην κατηγορία ως φαβορί για την άνοδο;
«Είναι αρχή να λέμε για φαβορί, η Β΄ Εθνική είναι η πιο απρόβλεπτη κατηγορία. Υπάρχουν πολλοί διεκδικητές για την άνοδο και όλα θα είναι ανοιχτά μέχρι τέλους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο με την Παναχαϊκή. Μας βοήθησε, άκουσα ότι κατά βάση έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και θα επιχειρήσουμε μέσω της πορείας μας να τον φέρουμε ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό μας».