ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποίηση μέσω twitter για την εύρεση της Έϊπριλ Τζόουνς

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της πεντάχρονη Έϊπριλ Τζόουνς, η κοινότητα του twitter συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εύρεσής της.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει κάνει αρκετά tweets, στα οποία προωθεί τα hashtags #apriljonesκαι #findapril και καλεί τον κόσμο να βοηθήσει στις προσπάθειες συγκέντρωσης πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του επίσημου λογαριασμού της αστυνομίας στο οποίο ζητά από εθελοντές να ερευνήσουν δεκαπέντε χωριά περιμετρικά του Μαχάινλεθ, στο οποίο εξαφανίστηκε το πεντάχρονο κορίτσι.
Πέρα από τις αρχές και τα ΜΜΕ, χρήστες του twitter συμμετέχουν στη διάδοση της φωτογραφίας της μικρής για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση του κοινού. Αυτές τις ώρες, προτεραιότητα για την βρετανική
αστυνομία είναι η περαιτέρω ανάκριση του υπόπτου Μαρκ Μπρίτζερ. Η πεντάχρονη Εϊπριλ Τζόουνς απήχθη ενώ έπαιζε με συνομηλίκους της έξω από το σπίτι της στην πόλη Μαχάινλεθ της Ουαλίας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, ένας επτάχρονος φίλος της, ανέφερε σε ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς ότι η μικρή μπήκε πρόθυμα, χωρίς την άσκηση βίας, σε μεγάλο αυτοκίνητο το οποίο εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Χθες η αστυνομία συνέλαβε τον Μαρκ Μπρίτζερ, 46 ετών, ο οποίος ήταν γείτονας της οικογένειας της μικρής και έχει αυτοκίνητο ένα μπλε Land Rover Discovery όμοιο με αυτό στο οποίο μπήκε το παιδί.
Χθες το απόγευμα, η μητέρα της μικρής, Κόραλ Τζόουνς, εμφανίστηκε στην τηλεόραση με δάκρυα στα μάτια και απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε διαθέτει κάποια πληροφορία, είδε ή άκουσε κάτι, να δώσει όσα στοιχεία μπορεί στην αστυνομία. «Είμαστε απελπισμένοι. Η Εϊπριλ είναι μόλις πέντε ετών. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, βοηθήστε μας να τη βρούμε», είπε η τραγική μητέρα προτού ξεσπάσει σε κλάματα. Στο πλάι της καθόταν ο αξιωματικός της αστυνομίας που εποπτεύει των ερευνών, Ρεγκ Μπίβαν, και ο παππούς του κοριτσιού. Όσον αφορά τη σύλληψη της Τρίτης, ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι η ανάκρισή του συνεχίζεται και ζήτησε από τους πολίτες να βοηθήσουν προκειμένου να καταγραφούν όλες οι κινήσεις του Μπρίτζερ από τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας έως τη σύλληψή του στις 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο του υπόπτου βρέθηκε σε συνεργείο κοντά στο κέντρο της πόλης. Γείτονες της οικογένειας της Εϊπριλ έλεγαν ότι η μικρή αλλά και άλλα παιδιά έπαιζαν στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος τις τελευταίες ημέρες.