ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

27 βουλευτές και… ανεβαίνουμε


Evangelos Venizelos2 300x194 27 βουλευτές και… ανεβαίνουμε
Αγωνία στην Ιπποκράτους για τις διαρροές, εξαιτίας των οποίων προοιωνίζονται ανακατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς – συνεχείς επαφές με τους “διαφωνούντες” – και στο ΠΑΣΟΚ βιώνουν το σοκ της ανάγνωσης του επώδυνου πολυνομοσχεδίου.
Στο ζενίθ βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι παρασκηνιακές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθόυν οι ούτως η άλλως αναπότρεπτες διαρροές κατά την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία.
Οι προβολείς του ενδιαφέροντος για τους πράσινους επιτελείς εστιάζονται πρωτίστως στην περίπτωση Σκανδαλίδη, η οποία για τους καλά γνωρίζοντες είναι το κλειδί τόσο στο κυβερνητικό σκέλος όσο και στο εσωκομματικό που αναζωπυρώνεται την επομένη της ψηφοφορίας.

Το μαρκάρισμα στον πρώην υπουργό είναι συνεχές της τελευταίες ημέρες, ωστόσο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο κ. Σκανδαλίδης, σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του προβληματίζεται εντόνως για τη σκοπιμότητα υπερψήφισης ενός πακέτου, “που εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία”, ενώ η τελική του απόφαση, που θα δημοσιοποιηθεί αύριο με γραπτή του δήλωση, θα έχει ευθείες παραπομπές και στην επόμενη ημέρα του κόμματος. Οι πιθανότητες είναι με την “αποχή”, ωστόσο, η κάθε πρόβλεψη είναι παραπάνω από
παρακινδυνευμένη.
Οι Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κουτσούκος φέρονται τούτη την ώρα οι κύριοι ύποπτοι να ακολουθήσουν το μονοπάτι Σκανδαλίδη, ενώ η Θεοδώρα Τζάγκρη, που έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να μιλήσει, φαίνεται πως φλερτάρει εσχάτως με το “ΝΑΙ”.
Ενδεικτικό της κινητικότητας στον ευρύτερο χώρο και το τιτίβισμα του πρώην υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, που τονίζει πως “ένα χρόνο μετά την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου καμία αλλαγή δεν έχει συντελεστεί και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κάνει τίποτα”.