ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προμήνυμα νέων περικοπών η εκτίμηση της τρόικας για χρηματοδοτικές ανάγκες 32,6 δισ. ευρώ στη διετία 2014-2016


Προμήνυμα νέων περικοπών η εκτίμηση της τρόικας για χρηματοδοτικές ανάγκες 32,6 δισ. ευρώ στη διετία 2014-2016

Στα 32,6 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2016, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να προβλέπει η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, μέρος της οποίας διέρρευσε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να αναφέρει η έκθεση της τρόικας, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, που προκύπτουν από τη διετή παράταση του οικονομικού προγράμματος της χώρας, μέχρι το 2014 υπολογίζονται στα 15 δισ. ευρώ, ενώ σωρευτικά έως το 2016, το χρηματοδοτικό κενό αυξάνει στα 17,6 δισ. ευρώ.
Στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξηγούν πως το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και στην απουσία ανάπτυξης της οικονομίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έκθεση της τρόικας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
Όπως φέρεται να σημειώνει, οι κίνδυνοι εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος είναι εξαιρετικά υψηλοί.
Παρά τις αυξημένες προκλήσεις, η έκθεση της τρόικας βλέπει σημαντική πρόοδο, όσον αφορά στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να εναρμονιστεί με τους δημοσιονομικούς της στόχους και κάνει λόγο για "βελτιωμένη συμμόρφωση της Ελλάδας στην κατεύθυνση εναρμόνισης με τα όσα ορίζει το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας".
Η 2ετής παράταση του ελληνικού προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των περικοπών που επιβάλλονται στην Ελλάδα, σημειώνεται στην έκθεση των δανειστών.

dailynews24


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2C2uqnrhT