ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ




Η «Χρυσή Αυγή» σε συμπόρευση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το μεγάλο κεφάλαιο εργάζονται σε ενιαία κατεύθυνση για να υπονομεύσουν την δράση και τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οι καπιταλιστές στο πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» βρήκαν εκείνη τη δύναμη που με όρους προβοκάτσιας θα αποτελέσει δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η «Χρυσή Αυγή» μιλάει με μίσος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τσουβαλιάζοντας εσκεμμένα τις συμβιβασμένες φιλοεργοδοτικές - φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες με τις συνεπείς  αγωνιστικές δυνάμεις, με πρωτοπόρους αγωνιστές και κυρίως με τον ταξικό πόλο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ που κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία παλεύει στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα, για ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα προοπτικής και νίκης. Ο συμψηφισμός τους ότι όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα παίρνουνε, συνδικαλιστές και πολιτικοί αποτελεί σήμερα μεθοδευμένη προπαγάνδα καλά επεξεργασμένη από τα επιτελεία του κυρίαρχου συστήματος για να απογοητεύσουν τον εργαζόμενο λαό, να μην ελπίζει πουθενά και να αποδεχτεί το μονόδρομο της σημερινής βαρβαρότητας σαν κάτι δεδομένο που πρέπει να το υποστεί.
Η νεοναζιστική γκρούπα «Χρυσή Αυγή» δε βρίσκεται μόνο μακριά από τους αγώνες του εργαζόμενου λαού, αλλά βρίσκεται συντεταγμένα και οργανωμένα απέναντί τους, δείχνοντας συνεχώς την απέχθειά τους για το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα που το προβοκάρουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Οι αναφορές τους ότι είναι αντικαπιταλιστική δύναμη αποτελεί πλευρά της προπαγάνδας τους, για να καλοπείσουν το δήθεν αντισυστημικό πρόσωπο της οργάνωσης-συμμορίας τους για να προσελκύουν ανώριμο πολιτικά κόσμο και κυρίως νέους χωρίς εμπειρίες σε πολιτικοκοινωνικές διεργασίες ή με περιορισμένες ή καθόλου πολιτικοϊστορικές γνώσεις.
Αλήθεια είναι αντικαπιταλιστική θέση, να ενισχυθούν και άλλο οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, την ώρα που ματώνει ο λαός μας και εξαναγκάζεται να ζει στην απόλυτη ή σχετική φτώχεια. Είναι αντικαπιταλιστική θέση να διώξουν οι μεγαλοκαπιταλιστές και βιομήχανοι τους ξένους εργάτες και στη θέση τους να προσλάβουν Έλληνες που θα αμείβονται με 25 ευρώ ημερησίως, με ωράρια λάστιχο και σε πολλές των περιπτώσεων να δουλεύουν ανασφάλιστοι; Προφανώς δεν είναι αντικαπιταλιστικές θέσεις και ούτε υπέρ των εργαζομένων. Γι’ αυτό όπου βρέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε χώρους δουλειάς, όπως το εργοστάσιο Παπουτσάνης, οι εργάτες απαίτησαν να φύγουν από το χώρο του εργοστασίου, όπως επίσης σε νυχτερινό λύκειο των Γιαννιτσών, όταν τραμπούκος χρυσαυγίτης πήγε να εμποδίσει κλιμάκιο του ΠΑΜΕ που περιόδευε στο σχολείο, οι ίδιοι οι μαθητές του λυκείου απομόνωσαν το χρυσαυγίτη και ζήτησαν οι ίδιοι να περιοδεύσει το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ και να τους ενημερώσει για την απεργία που έγινε στις 26 Σεπτέμβρη.
Τα παραπάνω παραδείγματα και αρκετά άλλα που λαμβάνουν χώρα είναι ενδεικτικά ότι η νεοναζιστική γκρούπα Χρυσή Αυγή αποτελεί ξένο σώμα για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Όσο και να θέλουν να πιάσουν ερείσματα στην εργατική τάξη μέσα στο λαό για να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων, άλλοτε αυθόρμητα και άλλοτε οργανωμένα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα τους απομονώνουν και θα τους στέλνουν από κει που ήρθαν. Οι εργαζόμενοι - ο λαός γενικότερα - στα κηρύγματα μίσους, μισαλλοδοξίας, φυλετικού ρατσισμού της «Χρυσής Αυγής». όχι μόνο πρέπει να κλείνει τα αυτιά του και να γυρίζει την πλάτη του, αλλά άμεσα με πολιτικά μέσα να δίνει τις απαντήσεις που πρέπει.
Η «Χρυσή Αυγή» αξιοποιεί το έδαφος που της έδωσε το σύστημα, για να προβάλλει τις πιο σκοτεινές, επικίνδυνες, αντιδραστικές θεωρίες και θέσεις, με ψεύδη, συκοφαντία, λαϊκισμό - δημαγωγία και αντικομουνισμό που χαρακτηρίζουν τις φασιστικές - ναζιστικές οργανώσεις, προωθεί τη ναζιστική - εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της, με στόχο να παραπλανεί ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να ανακόψει κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησής του λαού, να τις ενσωματώσει στα πλαίσια του συστήματος για να μπορεί ακόμα να τις χειραγωγεί στη λογική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Η λαϊκή προοπτική βρίσκεται στα ίδια τα χέρια του λαού. Με λαϊκή οργάνωση σε γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, σε συνοικίες, χωριά, με όρους κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, μικροαγροτών με ιδιαίτερη έμφαση στην νεολαία και στις γυναίκες πρέπει να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πολιτικοποιημένο, ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα με σαφή αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό που πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Ένα κίνημα που όχι μόνο θα εμπνέει, όχι μόνο θα οργανώνει γενικά και αόριστα τη λαϊκή πάλη στα πλαίσια του συστήματος αλλά θα βάζει τις βάσεις για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Θα διεκδικήσει τα κλειδιά της οικονομίας, θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα οργανώσει την εργατική-λαϊκή  εξουσία, που θα αποδεσμεύσει την χώρα από την ληστρική Ε.Ε., θα διαγράψει μονομερώς το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές και μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό θα αξιοποιήσει όλες τις αντικειμενικές δυνατότητες για να εφαρμόσει λαϊκή οικονομία με κριτήριο ανάπτυξης που θα είναι η κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών, κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
            Αυτή η προοπτική είναι η απάντηση για τη φιλολαϊκή έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Οποιοδήποτε άλλο μείγμα πολιτικής διαχείρισης της κρίσης από τη σκοπιά των αστικών συμφερόντων, των συμφερόντων του κεφαλαίου, θα είναι επιζήμια για τους εργαζόμενους. Ακόμα και όταν έρθει κάποια ανάπτυξη, η οποία θα είναι αναιμική και γρήγορα θα μπούμε σε νέο κύκλο κρίσης, θα συγκρουστεί στους οξυμένους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, όπως αξιώνουν οι μνημονιακές πολιτικές.
            Στον πόλεμο που κήρυξαν οι καπιταλιστές, όχι μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλους τους λαούς, τίποτε δεν κρίθηκε ακόμη. Ο γίγαντας έχει πήλινα πόδια.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας
xmlns:fb="https://www.facebook.com/2008/fbmL'>