ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ελεεινά μέτρα, ελεεινών πολιτικών




Η "κατασκευή" της συναίνεσης

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου 
Κάποιοι πίστεψαν ότι την επομένη των εκλογών με την «κατασκευή συναίνεσης» που δημιούργησαν, όλα θα ήταν πιο εύκολα. Δεν συνειδητοποίησαν ότι «συναίνεση» στην κορυφή, μεταξύ τόσο ετερόκλητων πολιτικών ομάδων δεν θα μπορούσε να περάσει στην κοινωνία. Αντίθετα μεγαλώνει την απαξίωση που νιώθουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα.

Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε μεταξύ τους έχει λειτουργήσει αλλά ο συνεκτικός κρίκος της εξουσίας και ο φόβος των Ειδικών Δικαστηρίων (για κάποιους) τους κρατά ακόμη εν ζωή.
Οι πολίτες αυτή τη στιγμή μοιάζουν με ζαλισμένα κοτόπουλα από τις απανωτές καρπαζιές 
των μέτρων χωρίς τέλος.


Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και για να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου αν όλα αυτά τα έκανε ο ΓΑΠ δεν θα είχαν μείνει κλαρί και πέτρα όρθια. Το ότι καταργείται η Βουλή με την …εφεύρεση του κ. Βενιζέλου των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το ότι μπαίνουν Επίτροποι παντού επιβεβαιώνουν ότι μια νέου τύπου Μνημονιακή «δημοκρατία» δημιουργείται εντός της Ευρώπης. Το νέο μοντέλο της γερμανικής κατοχής εφαρμόζεται βήμα-βήμα στη χώρα πείραμα.


Οι μεγάλοι εμπνευστές και σχεδιαστές της «κατασκευασμένης συναίνεσης» το γνώριζαν καλά αυτό. Διέσωσαν τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, στρίμωξαν τον Αντώνη Σαμαρά και από ότι διαπιστώνω εσχάτως έφεραν στα …ίσα και στα μέτρα τους και τον Αλέξη Τσίπρα που από το εκλογές εδώ και τώρα πήγε στο εκλογές την Άνοιξη και έχει ο Θεός. Και αυτό γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει άλλοι τα επώδυνα μέτρα της μεγαλύτερης φτωχοποίησης των Ελλήνων. Οι τροικάνοι μετά από όλα αυτά τρίβουν τα χέρια τους. Θα μας μοιράσουν τώρα και λίγο καρότο με τη δόση σε δόσεις για να μας κρατούν σε καταστολή και νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσουν να μας μαστιγώνουν αλύπητα.


Εκείνο βέβαια που δεν υπολογίζουν ότι ο Ελληνικός λαός λειτουργεί αντίστροφα από ότι άλλοι. Και ότι όσο δεν ξεσηκώνονται οι Ελληνες τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα. Εάν οι κυβερνώντες θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να κυβερνάται από «υπεύθυνους πολίτες» και οι υπόλοιποι πρέπει να κάθονται φρόνιμα τότε πλανώνται πλάνην οικτρά. 


Δημιουργείται μια γενιά απελπισμένων. Και ο απελπισμένος δεν έχει να χάσει τίποτε. Διότι μια επίσημη δήλωση είναι αληθινή όταν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα υποσχέσεις βρίσκονται σε μεγάλη αναντιστοιχία με ότι βιώνουν οι Ελληνες.

Εάν λοιπόν η Πολιτεία δεν δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και συνεχίσει να εγκαταλείπει τους πάντες στην τύχη τους τότε η έκρηξη δεν θα αργήσει. Τα γράφουμε για άλλη μια φορά χτυπώντας καμπανάκι, γιατί διαπιστώνουμε με θλίψη ότι για κάποιους το ρολόι έχει σταματήσει σε εποχές προ Μνημονίου και συνεχίζουν το πάρτυ. Κύριοι του γκουβέρνο βγείτε στον κόσμο. Πάρτε τώρα κοινωνικά αντίμετρα στα άθλια και ελεεινά μέτρα που σας επέβαλλαν. Οι Ελληνες πεινάνε, δεν έχουν δουλειά δεν έχουν ελπίδα. Ξυπνήστε επιτέλους πριν να είναι για όλους αργά.