ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι λόγοι οδηγούν έναν άνδρα στην απιστία;


Χώρισες?
Κατάφερε να κερδίσεις τον/την πρώην Μέσα σε λίγες μέρες από τώρα.Δες!

Ένα προκλητικό νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι η απιστία και ο γάμος είναι δύο έννοιες αλληλένδετες! Ο Eric Anderson, συγγραφέας του βιβλίου, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες απιστούν όχι γιατί δεν αγαπούν τη γυναίκα τους, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: επειδή δηλαδή τις αγαπούν!

Ο δρ Anderson, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester, πήρε συνεντεύξεις από 120 άνδρες και ανακάλυψε ότι αυτοί απάτησαν επειδή «ήθελαν μια αλλαγή στη σεξουαλική τους ζωή» και όχι επειδή δεν αγαπούσαν τη σύντροφό τους.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μονογαμία είναι μια μη ρεαλιστική προσδοκία, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες απατούν και δεν χωρίζουν, επειδή αγαπούν τις συζύγους τους και θέλουν να συνεχίσουν να είναι μαζί τους. Εάν δεν το έπρατταν, η προφανής λύση θα ήταν να χωρίσουν και να κάνουν σεξ με μία νέα σύντροφο χωρίς ενοχές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άπιστοι άνδρες, ενώ είναι συναισθηματικά καλυμμένοι, είναι δυσαρεστημένοι από τη μονογαμική σεξουαλική τους ζωή.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, οι άνδρες φοβούνται μη χάσουν τη σύντροφό τους, αν της «εξομολογηθούν» ότι θέλουν να κάνουν σεξ και με άλλες γυναίκες, γι? αυτό και στρέφονται στο εξωσυζυγικό σεξ.

Η άποψη αυτή φαίνεται να έχει ένθερμους υποστηρικτές, αλλά και αρκετούς «αντιπάλους». Η Paula Nicholson, μία εξ αυτών, καθηγήτρια της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απορρίπτει αυτήν τη θεωρία, υποστηρίζοντας ότι ένας άνδρας, όταν απιστήσει, δεν σκέφτεται ότι αγαπάει τη σύζυγό του, απλώς εύχεται να μην το μάθει ποτέ…