ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Με την καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Μεγαλομάρτυρος κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις

Η Κατερίνη τίμησε την προστάτιδά της!


Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή η πολιούχος της πόλης μας Αγία Αικατερίνης.
Η εορτή της αγίας Αικατερίνης, προστάτιδας της πόλεως Κατερίνης, άρχισε με αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και με ομιλία που αφορούσε την εορτή της Αγίας.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της Εικόνας της Μεγαλομάρτυρος.

Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης.

Το πρωί της Κυριακής πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Αναλήψεως όπου και φέτος χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πέτρας, του Ιερού Λειψάνου και της Αγίας Αικατερίνης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη λιτανεία συνόδευσαν Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, πρόσκοποι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων ενώ τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του δήμου και στρατιωτικό άγημα.


Η πομπή διέσχισε την Πλατεία Ελευθερίας και μέσω των οδών 16ης Οκτωβρίου και Δ. Δημάδη έφθασε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή. Στη συνέχεια η λιτανεία ολοκληρώθηκε με επιστροφή στον ιερό Ναό, μέσω των οδών Ηφαίστου και Ενικής Αντιστάσεως.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου.