ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

e-Συνταγή της ημέρας | Υβριστόν (Ποντιακή συνταγή)




Υλικά:
400 γραμ. υβριστόν
- νερό 
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Για αλμυρό υβριστόν:
- κεφαλοτύρι ή τυρί φέτα

για γλυκό υβριστόν:
- ζάχαρη και κανέλα



Εκτέλεση:

- Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το υβριστόν και το ρίχνουμε το βρασμένο νερό. 

- Αφήνουμε το υβριστόν για 3'-4' περίπου να βράσει και μετά το στραγγίζουμε.

- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνουμε με αυτό το υβριστόν. Για το αλμυρό ρίχνουμε το κεφαλοτύρι ή τη φέτα και για το γλυκό την ζάχαρη με την κανέλα.