ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ....!!!!!!! Η Moody's χαλάει το πάρτι, υποβαθμίζει τη Γαλλία


 

Η Moody's χαλάει το πάρτι, υποβαθμίζει τη Γαλλία
Με μια απόφαση-βόμβα η Μoody's ανατρέπει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό στην Ευρωζώνη και τα χρηματιστήρια μερικές ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Ο οίκος ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1, ενώ το outlook παραμένει αρνητικό. Με την κίνηση αυτή αποδυναμώνει τον πρόεδρο Ολάντ και καθιστά σαφές ότι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα της γαλλικής οικονομίας η οποία έχει πλέον ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
Η Moody’s στην ανακοίνωσή της υπενθύμισε πως στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είχε αναθεωρήσει σε αρνητική την προοπτική της Γαλλίας, προειδοποιώντας ουσιαστικά για την πιθανή υποβάθμιση.
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση ακολουθεί τις αρνητικές προοπτικές -του οίκου- για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου στις 23 Ιουλίου.
Η απόφαση της Moody's και το χρονικό timing της ανακοίνωσης δεν μπορούν να θεωρηθού τυχαία αλλά μια ακόμη κίνηση που αυξάνει την πίεση προς τους Ευρωπαίους για να καταλήξου σε συνολική λύση για την Ελλάδα και την υπέρβαση της κρίσης χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη.
Όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση της Moody's θα αποτελέσει αφετηρία πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ευρώ που έγραφε σημαντικά κέρδη από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ClHMeotl