ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Από που πήραν το όνομά τους τα καταστήματα Zara;


«Ελληνικό άρωμα» κρύβεται πίσω από το όνομα των γνωστών ισπανικών καταστημάτων ρούχων Zara. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τοfashion.telegraph.co.uk, είναι λογικό κάποιος να θεωρεί ότι πίσω από το όνομα Zara κρύβεται μία φλογερή Ισπανίδα, τύπου Πενέλοπε Κρουζ και κανείς δε φαντάζεται εύκολα ότι κρύβεται ένας έλληνας άνδρας, επίσης με φλογερό ταμπεραμέντο, αλλά και με... μουστάκι.

Πηγή έμπνευσης του ιδρυτή Αμανίθιο Ορτέγα ήταν ο γνωστός μας Ζορμπάς και πιο συγκεκριμένα η ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. 

Σύμφωνα με όσα είπε στους New York Times ο υπεύθυνος επικοινωνίας του οίκου, Χεσούς Ετσεβαρία, όταν το 1975 ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο μαγαζί στη Λα Κορούνια, θέλησε να το ονομάσει Zorba. Πολύ κοντά όμως υπήρχε ένα μπαρ με το ίδιο όνομα και ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε στον Ορτέγα ότι δεν μπορούν στην ίδια περιοχή να υπάρχουν δύο μαγαζιά με το ίδιο όνομα. 


Επειδή όμως είχαν ήδη φτιάξει τα καλούπια των γραμμάτων για την επιγραφή του καταστήματος, είπαν να βρουν ένα όνομα με τα γράμματα που είχαν διαθέσιμα και έτσι προέκυψε το όνομα μίας από της πιο γνωστής φίρμας ρούχων παγκοσμίω