ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του, με προϋπολογισμό 4 εκ. 565 χιλιάδες ευρώ

Νέα στέγη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο



Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα της Γανόχωρας όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου, αρχικά προβλεπόταν να γίνει μέσω ΣΔΙΤ, τα οποία όμως εκ των υστέρων "πάγωσαν" και έτσι το θέμα έμεινε σε εκρεμμότητα. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή δεν "ξέχασε" το θέμα και προώθησε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Με χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπή που πήρε το ζήτημα, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του Σχολείου αλλά και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που σε λίγες μέρες θα αναδειχθεί ο ανάδοχος, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην Κατερίνη, θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου για τις ενέργειές της.
Η προκήρυξη του έργου αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.
ΤΟ ΕΡΓΟ

Το σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης. Συγκεκριμένα, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το κτίριο είναι εμβαδού 2424,25 τ.μ. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου είναι 1136,30 τ.μ., ενώ η συνολική επιφάνεια δόμησης του διδακτηρίου είναι 1934,47 τ.μ.
Αναλυτικότερα, η κατασκευή αφορά διώροφο κτίριο, με ισόγειο και Α' όροφο, τμήμα υπογείου και περίφραξη. Το κτίριο αποτελείται από:
- τμήμα υπογείου συνολικού μικτού εμβαδού 632,78 τ.μ. και ύψος 3 μ.
- ισόγειο με εμβαδό κάλυψης 1136,30 τ.μ. εμβαδό δόμησης 1051,05 τ.μ., ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 85,25 τ.μ. και ύψος 3,7 μ.
- όροφο με εμβαδό κάλυψης 899,73 τ.μ. εμβαδό δόμησης 877,19 τ.μ., ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 22,54 τ.μ. και ύψος 3,8 μ.
περιλαμβάνει στο ισόγειο δύο αίθουσες νηπιαγωγείου, γραφεία κοινωνικής λειτουργού, νηπιαγωγών, δασκάλων, υποδιευθυντή και διευθυντή, γραφείο συλλόγου, γραμματεία, αρχείο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρος φαγητού, μαγειρείο, ιατρείο, γυμναστήριο, γραφείο γυμναστή, αποδυτήρια, αποθήκη, WC. Στον α' όροφο περιλαμβάνονται έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώρος σωματογνωσίας και αισθητηριακής αγωγής, χώρος φυσιοθεραπείας, εργαστήριο πηλού, γραφείο εργοθεραπευτή, ψυχολόγου, κοινωνιολόγου, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, WC, μικρή κατοικία και χώρος ανάπαυσης προσωπικού.