ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νέο είδος ποδήλατου σαρώνει τη Γερμανία

Νέο είδος ποδήλατου σαρώνει τη Γερμανία

Η Βερολινέζικη εταιρία Smart (ιδιοκτησίας Daimler AG) είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια μία σπουδαία ανακάλυψη καθώς κατασκεύασε το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο. Τα τελευταία 4 χρόνια οι πωλήσεις στη Γερμανία αυτού του είδους ποδήλατου τετραπλασιάστηκαν και η Smart άνοιξε την αγορά της και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ΗΠΑ.
Η μέση τιμή αγοράς του ηλεκτροκίνητου ποδήλατου κυμαίνεται γύρω στα 3000 ευρώ, με συνολική απόκλιση όμως τα +- 1000 ευρώ, και είναι πραγματικά τσουχτερή όμως χάρη στις πολλές δυνατότητες που προσφέρει οι καταναλωτές επιλέγουν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.
Νέο είδος ποδήλατου σαρώνει τη Γερμανία
Τα ποδήλατα αυτά προσφέρουν τέσσερα επίπεδα ενίσχυσης στις κινήσεις του ποδηλάτη. Η μηχανή τους ενεργοποιείται μόλις ξεκινήσει να κάνει πετάλι, ενώ η επαναλαμβανόμενη κίνηση παράγει ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται. Με αυτό το τρόπο, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει την ακριβή ποσότητα ενέργειας που επιθυμεί να δώσει στο ποδήλατο, μέσω ενός κουμπιού στη λαβή. Πάντως την εφεύρεση της Smart άρχισαν να τη μιμούνται και άλλες εταιρίες όπως η Audi η οποία έρχεται στο προσκήνιο με ένα καινούργιο είδος ηλεκτροκίνητου ποδήλατου.
Το νέο μοντέλο της Audi θα αποδίδει πολύ υψηλά και θα αποτελείται από τροχούς 66 εκατοστών, σκελετό από ανθρακόνημα και θα έχει βάρος γύρω στα 25 κιλά. Ο ποδηλάτης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πετάλι χρησιμοποιώντας μόνο τη μυϊκή του δύναμη, καθώς και να επιλέγει εξτρά βοήθεια από την μπαταρία ή ολική ηλεκτροκίνηση με ταχύτητες που θα αγγίζουν μέχρι και τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.