ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση για την κατάρτιση δασικών χαρτών στην Π.Ε.Πιερίας



   Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την «Κατάρτιση Δασικών Χαρτών στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας», πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με πρωτοβουλία της Π.Ε.Πιερίας και της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε ότι ο προσδιορισμός των δασικών εκτάσεων αποτελεί σημαντική διαδικασία τόσο για την προστασία των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών όσο και για την ενημέρωση των κατόχων γης για την ταυτότητα της ιδιοκτησίας τους αλλά και για να αποφύγουν στο μέλλον γραφειοκρατικές σκοπέλους.

Ο Διευθυντής της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., κ. Μόσχος Βογιατζής, ανέλυσε -σύμφωνα με τον 3889/2010- τον τρόπο κατάρτισης των δασικών χαρτών και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στα όρια οικισμού, στα όρια σχεδίου πόλεως, στα υπάρχοντα άλση – πάρκα, στους κοινόχρηστους χώρους, στα πολεοδομικά σχέδια αλλά και σε ζητήματα σχετικά με τα δάση και τις δασικές εκτάσεις . Η συνάντηση έλαβε τέλος με επιμέρους ενημερώσεις επί των ανωτέρω θεμάτων.


Στη σύσκεψη συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος, που εκπροσώπησε την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, κ. Μόσχος Βογιατζής,
ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου- Ολύμπου, κ. Γεώργιος Κωτούλης, ο κ. Πέτρος Παπαπέτρου και ο κ. Παναγιώτης Ταβουξής από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, ο κ. Χρήστος Λέϊνας, τεχνικός του Δήμου Δίου- Ολύμπου, από την ανάδοχο εταιρεία ΟΜΙΚΡΟΝ ΕΠΕ, συμμετείχαν ο κ. Στέργιος Διαφαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής και η κ. Αποστολία Παπαδούδη Δασολόγος, από το Δήμο Κατερίνης οι Συνεργάτες του Δήμου Κατερίνης, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος και κ. Κατερίνα Πόδα και από την Π. Ε Πιερίας η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, κ. Ναυσικά Μαντίκου και οι Ειδικοί Συνεργάτες της Π.Ε.Πιερίας, κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος και κ. Δημήτρης Ρουκάς.