ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ένας νεκρός στην Καρδίτσα - Κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας


Δείτε αναλυτικά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην κυκλοφορία ΕΔΩ

Κλειστοί, λόγω συσσώρευσης υδάτων, είναι οι δρόμοι από Σκάλα Ωρωπού προς Χαλκούτσι και από Αγίους Αποστόλους προς παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος του Αυλώνα και της Οινόης.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από το πρωί περίπου 350 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια στην περιοχή της Αττικής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια και τη Νέα Μάκρη.

Στο Καπανδρίτι, χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απομάκρυνση οδηγού ΙΧ,ο οποίος εγκλωβίστηκε, όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε λόγω εισροής υδάτων στην μηχανή.

Ανάσχεση οχημάτων στο 59ο χιλιόμετρο της Αθηνών -Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου νωρίτερα σημειώθηκε σύγκρουση οχημάτων.

Η σορός, άνδρα 67 ετών ανασύρθηκε από την κοίτη ποταμού, στο Βαθύλακκο στην Καρδίτσα. Είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.


Πλημμύρες σε καλλιέργειες έχει προκαλέσει η υπερχείλιση του ποταμού Σπερχειού. Έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος από Γοργοπόταμο προς Λαμία.

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες αλλά και σε σπίτια έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Παρασκευή το Νομό Μαγνησίας.

Ο ποταμός Καλέντζης στον οικισμό Μαύρικα στην Καρδίτσα έχει υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 600 Ρομά που διέμεναν στην περιοχή, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα. Σήμερα η βροχή έχει σταματήσει και τα νερά έχουν υποχωρήσει, οπότε οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στον οικισμό, ενώ τριάντα περίπου άτομα παραμένουν ακόμη στο κλειστό γυμναστήριο.

Στο μεταξύ, προβλήματα από χιονόπτωση σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Τα ξημερώματα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Βόλου – Ζαγοράς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος). 

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ορεινό όγκο του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτό, μέχρι τα Χάνια. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/220536/enas-nekros-stin-karditsa-kleistoi-dromoi-logo-kakokairias-/#ixzz2GYatCwxQ