ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ;


Εσύ μπορεί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον κολλητό σου, το διευθυντή σου, τον αδελφό ή τον ξάδελφο από τη Λάρισα… που είναι sex machines όμως σταμάτα να αγχώνεσαι!
Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι δεν...


υπάρχει ο σωστός αριθμός σεξουαλικών επαφών για κάποιον. Μια μεγάλη μελέτη , μάλιστα, έδειξε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών ποικίλλει πολύ ανάλογα με την ηλικία και το εάν βρίσκονται σε κάποια σταθερή σχέση.
Στην ηλικιακή ομάδα των 25-29, για παράδειγμα, το 33% των Αμερικανών που είχαν σχέση βρέθηκε ότι κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα. Το ποσοστό έπεφτε στο 4% στους ελεύθερους και ανέβαινε στο 43% στους παντρεμένους.
Τα παραπάνω ευρήματα, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι οι παντρεμένοι κάνουν το περισσότερο σεξ, γιατί και σε αυτήν την ομάδα παρατηρούνται σημαντικές διαφορές ανάλογα με την ηλικία. Στην ηλικία των 30-39, για παράδειγμα, το ποσοστό των παντρεμένων ζευγαριών που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα πέφτει στο 33%, στην ηλικιακή ομάδα 40-49 στο 24%, στην ομάδα 50-59 στο 16% και τέλος στην ομάδα 60-69 στο 10%.
Παρατηρείται, λοιπόν, πως μετά την ηλικία των 30 οι άνδρες τείνουν να κάνουν λιγότερο σεξ, χωρίς να σημαίνει όμως αυτό ότι η σεξουαλική τους ζωή χειροτερεύει καθώς τα χρόνια περνούν. Οι ειδικοί λένε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής δεν έχει μεγάλη σχέση με τη σεξουαλική ικανοποίηση του ατόμου. Το τι θεωρεί άλλωστε κανείς πολύ ή λίγο μπορεί να αλλάξει με τον καιρό.
Οι δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να φαντάζουν πολλές αν κανείς είναι ελεύθερος και λίγες εάν είναι νεόνυμφος. Έπειτα από 10 χρόνια γάμου, μπορεί να φαίνονται και πάλι πολλές, ιδιαίτερα εάν το ζευγάρι έχει αποκτήσει παιδιά. Δηλαδή παρ’ τ’αυγό και κούρευτο!