ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε... σήμερα


Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε... σήμερα Το 13ο μπακτούν στο περίφημο ημερολόγιο των Μάγια μπορεί να τελείωσε, ο κόσμος όμως όχι
Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σενάρια καταστροφής όλων των εποχών, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με τους Μάγια και τη λεγόμενη προφητεία τους, είστε στα αστεία είτε στα σοβαρά. Συνδύαζε δε αρχαία μυστήρια, αποκρυπτογράφηση ενός δίσκου, χαραγμένου στη γλώσσα ενός πολιτισμού που έχει χαθεί, όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, ακόμα και εισβολή UFO.
Η 21η Δεκεμβρίου 2012 όμως δεν ήταν η τελευταία μέρα του κόσμου. Όσοι λάτρεις των εσχατολογικών θεωριών απογοητεύτηκαν, υπάρχουν ημερομηνίες καταστροφής και μέσα στο 2013.
Η πρώτη μάλιστα είναι πολύ σύντομα, τον Ιανουάριο κιόλας του 2013.
Την εκδοχή του Ιανουαρίου υποστηρίζει μερίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επίσης, κάποιοι μελετητές των Μάγια προτείνουν τον Ιανουάριο του 2013 ως τη σωστή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου 2013 ορισμένοι συγγραφείς περιμένουν έναν παγκόσμιο κατακλυσμό.
Η δεύτερη «επικίνδυνη» ημερομηνία του 2013 είναι τον Μάιο. Η θεωρία αυτή έχει να κάνει με την αντιστροφή των πόλων της Γης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχή Ατμόσφαιρας και Ωκεανών, τον Μάιο πρόκειται να σημειωθεί ένα ηλιακό μέγιστο, δηλαδή ο Ήλιος θα βρίσκεται στο μέγιστο σημείο του κύκλου που διανύει ανά 11 χρόνια. Με την ηλιακή δραστηριότητα να χτυπάει «κόκκινο», οι επιπτώσεις στον πλανήτη μπορεί να είναι «καταστροφικές»...