ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Santa Claus... οι Σάλπι-Κλάους!












«Βόλτα» του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα! Οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης... έφεραν τα δώρα (1-3) και στον «δικέφαλο» θα κάνουν καλά Χριστούγεννα! 
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Οικονόμου δεξιά και στόπερ οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος. Κεϊτά, Τσουκαλάς τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Κοροβέση, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου να αποτελούν από τα αριστερά προς τα δεξιά την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 4-3-3. Ο Χακόμπο στην εστία, ο Λίνο κάλυπτε το αριστερό άκρο και ο Αποστολόπουλος το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Βιβιάν. Στα χαφ ήταν αριστερά ο Λάζαρ, στο κέντρο ο Φωτάκης και δεξιά ο Κάτσε. Αριστερό «φτερό» ο Λόρενς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Δυνατό ξεκίνημα από ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά το ματς και θα μπορούσε από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες ήρθε μόλις στο 2', όταν ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Χακόμπο απέκρουσε, όπως έπραξε και στην εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 4', όπου ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του.
Στο ίδιο λεπτό ο Μιχαήλ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να φωνάζει και πάλι παρών και να μπλοκάρει την μπάλα. Η επόμενη φάση ήταν στο 14', καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν, όμως οι Ντε Βινσέντι και Ίλιτς μπερδεύτηκαν στο γύρισμα του Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ το σουτ.
Δυο φάσεις, δυο γκολ ο ΠΑΟΚ
Ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν από το 20' και μετά. Σε ένα γύρισμα του Λίνο ο Φεγκρούς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα, αλλά ο Παππάς θεώρησε ότι πρώτα την είχε στην κατοχή του ο Τσουκαλάς και έδωσε έμμεσο φάουλ στον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Ο Αθανασιάδης άφησε στον Φωτάκη, αυτός στον Σαλπιγγίδη, που με δυνατό σουτ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς, ο οποίος δεν είχε στήσει σωστά το τείχος και ήταν εκτός εστίας. Στο 32', όμως, ήρθε και δεύτερο τέρμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Κάτσε έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη και ο «Κλάους» τελείωσε ιδανικά τη φάση για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Προσπάθησε ο ΠΑΣ, πρόβλημα με Χακόμπο στον ΠΑΟΚ
Έτσι, ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Το σουτ του Ίλιτς από πλάγια στο 35' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 37' κόντραραν και κατέληξαν κόρνερ, με τους Ηπειρώτες να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα. Στον αντίποδα, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δώνης είδε τον Χακόμπο να έχει ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό του.
Πίεσε ο ΠΑΣ και... 0-3!
Παρά ταύτα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων συνέχισε κανονικά το παιχνίδι στην επανάληψη, όπου ο ΠΑΣ πίεσε για να μειώσει το σκορ, όμως δεν είχε τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Κοροβέση στο 53' έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Χακόμπο, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι ήταν κακή στο 63'.
Τελικά, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 67', με τον Λόρενς να γυρίζει την μπάλα στον Αθανασιάδη να την τσιμπάει και να τη στρώνει για τον Σαλπιγγίδη, που ήταν μπροστά του. Αυτός δε δυσκολεύτηκε με πλασέ από κοντά να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Μείωσε ο ΠΑΣ
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 76' με γκολάρα του Ίλιτς. Ο Τσουκαλάς γύρισε την μπάλα προς τα έξω και ο φορ του «Άγιαξ» έριξε μια... οβίδα έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να μην μπορεί να αντιδράσει. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάτι περαιτέρω και ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από τους Ζωσιμάδες διατηρώντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους οχτώ βαθμούς.
Man of the match: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ στο 20' και «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 67' όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Πολλά τα κενά στην άμυνα του ΠΑΣ, που έκανε λάθη τόσο στο πρώτο γκολ και το έμμεσο του ΠΑΟΚ όσο και στα άλλα δυο.

Στο ύψος του: Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Κάτσε έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Πολύ καλός και ο Αθανασιάδης, ο οποίος συμμετείχε στη φάση στο πρώτο και στο τρίτο τέρμα του «Δικεφάλου» και πέτυχε το δεύτερο. Από τη μεριά του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε αρκετά, ενώ ωραίο γκολ σημείωσε ο Ίλιτς.
Η γκάφα: Την έκαναν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και ο Φεγκρούς στο έμμεσο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Το τείχος δε στήθηκε σωστά, όπως ούτε σωστά κινήθηκε ο γκολκίπερ του «Άγιαξ».
Το στραγάλι: Για το έμμεσο που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, φωνάζουν στον ΠΑΣ. Ο Παππάς θεώρησε ότι ο Τσουκαλάς είχε την μπάλα στην κατοχή του πριν την μπλοκάρει ο Φεγκρούς και έδωσε την παράβαση.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός και σε δυο φάσεις πέτυχε δυο γκολ και πήγε με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη «κλείδωσε» τη νίκη, που τον διατήρησε στους οχτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Οικονόμου (76' Ντάσιος), Κεϊτά (61' Βίλα), Τσουκαλάς, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι Γεωργίου, Ίλιτς.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Αποστολόπουλος, Κάτσε, Λάζαρ (83' Ρομπέρ), Φωτάκης, Λόρενς (77' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Αθανασιάδης.
http://www.gazzetta.gr/