ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πόζαραν γυμνές.... για τα παιδιά τους (Video)


Οι αρχές τους απαγόρευσαν να πουλούν τα ημερολόγια στο κέντρο της πόλης
Σχεδόν γυμνές πόζαραν για ερωτικό ημερολόγιο του 2013 ισπανίδες μητέρες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για το σχολικό λεωφορείο των παιδιών τους, το οποίο καταργήθηκε από τις τοπικές αρχές λόγω κρίσης.

Οι τολμηρές μητέρες από το Μοντσεράτ της Βαλένθια πόζαραν στους δρόμους της πόλης για το ημερολόγιο, με στόχο να συγκεντρώσουν 43 χιλιάδες ευρώ και να μην αναγκάζονται τα 83 παιδιά του σχολείου να διανύουν απόσταση 6 χλμ με τα πόδια μέχρι το σχολείο.

Περίπου ένα μήνα μετά την δημιουργία του ημερολογίου, οι αποφασισμένες μητέρες κατάφεραν να μαζέψουν αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσουν για τουλάχιστον τρεις μήνες την μετακίνηση των παιδιών τους.

Πάντως, οι αρχές δεν είδαν με πολύ καλό μάτι την προσπάθειά τους και τους απαγόρευσαν να πουλούν τα ημερολόγια στο κέντρο της πόλης. Από την πλευρά τους, οι μητέρες τόνισαν ότι δεν πουλούσαν παράνομα ημερολόγια, απλώς συγκέντρωναν προσφορές.

Μία από τις μητέρες, η Σίλβια Λούκας δήλωσε στον τοπικό τύπο ότι η κίνησή τους είχε διπλή σημασία, από τη μία να συγκεντρώσουν χρήματα και από την άλλη να «δώσουν ένα χαστούκι στους πολιτικούς τους».



Πηγή: http://www.skai.gr/news/weird/article/220534/pozaran-gumnes-gia-ta-paidia-tous-video/#ixzz2GYbcaBz6