ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΣΟΚ: Το Reuters μας πετάει εκτός ευρώ!


Φωτογραφία για ΣΟΚ: Το Reuters μας πετάει εκτός ευρώ!
Σε άρθρο του Reuters πριν  από λίγο,  αναφέρει πως λόγω της εκλογής των αντιμνημονιακών κομμάτων η Ελλάδα πηγαίνει στη ζώνη εκτός ευρώ!
Tromaktiko

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τι φόρεσαν οι παρουσιάστριες τη βραδιά των Εκλογών!

Μπορεί το βλέμμα όλων των πολιτων να είναι στραμμένη για την επόμενη μέρα της χώρας, όμως πολλές γυναίκες τηλεθεάτριες σίγουρα θα πρόσεξαν τις στυλιστικές επιλογές των παρουσιατριών που έκλεψαν την παράσταση!

Διάγγελμα από τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ


Υπουργείο Εσωτερικών . Βουλευτικές Εκλογές 2012.

 Περιφέρεια Πιερίας : Αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο συνεχής ροη απο Υπουργείο Εσωτερικών









http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{%22cls%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22ep%22,%22id%22:13}}

Εκλογές 2012: Πρώτο κόμμα η ΝΔ, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ

 Πλήρης η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Η πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αναδεικνύεται στα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα με τα δύο μεγάλα κόμματα να κατακρημνίζονται και να σχηματίζουν οριακή πλειοψηφία για συγκυβέρνηση και την αποφυγή επαναληπτικών εκλογών. Πρώτο κόμμα στη νέα Βουλή θα είναι η ΝΔ, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, ενώ 7% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.

Ετοιμάζουν νοθείες, αναλύει αναγνώστης

) Αν παρουν πανω απο 20% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζι τοτε οι εκλογες ειναι στημενες... Και εσυ Ελληνα πολιτη θα πρεπει να... φωναξεις για να γινει πληρης ελεγχος στα εκλογικα κεντρα και στην καταμέτρηση ψηφων. Δεν υπαρχει περιπτωση και οι 2 μαζι να παρουν πανω απο 20%. Όποιον και να ρωτησετε γυρω σας κανεις δεν θα σας πει θα ψηφισω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καντε ο καθενας σας ενα γκαλοπ και θα το διαπιστωσετε...

2) Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θα κανουν νοθεία στις εκλογες (με δικούς τους χάκερς)… Παίζονται παρα πολλα δισεκατομμύρια ευρω… Εχουν τεραστιο ζόρι οι Ευρωπαίοι-δανειστές για τα δανεια που μας δωσαν, τους τοκους και την διάσωση των τραπεζων τους και την οικονομια της Ευρωζωνης…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ( ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ )


Εγγεγραμμένοι 682.661 | Ψήφισαν 505.557 | Αποχή 25,94%
Εγκυρα 97,66% | Λευκά 0,58% | Ακυρα 1,76%
ΚΟΜΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 2009
21,78% 107.522 -11,7%
15,07% 74.382 -28,9%
14,50% 71.591 9,9%
10,03% 49.540 0,0%
8,22% 40.594 0,7%
6,74% 33.291 6,5%
5,84% 28.824 0,0%

Αναγνώστης αποκαλύπτει τι ακούγεται...


Φωτογραφία για Αναγνώστης αποκαλύπτει τι ακούγεται...
Από το πρωί Νεοδημοκράτες στάματάνε κόσμο στο Αιγάλεω και λένε ότι... ο Καμμένος θα πάει με τον Σαμαρά...!

Κύριοι τα ψέματα τελείωσαν

Τα ψέματα τελείωσαν παιδιά, καλά κράζαμε τόσο καιρό και με το δίκιο μας αλλά σήμερα το μπαλάκι είναι σε εμάς και έχουμε 2 επιλογές: ή θα ...το στείλουμε πίσω ή θα το κρατήσουμε στο μέρος μας.
Σήμερα επιλέγεις μνημόνιο ή αντιμνημόνιο και δόξασει ο θεός υπάρχουνε πολλά κόμματα για να επιλέξετε.Το μόνο σίγουρα είναι ότι δεν πρέπει να ψηφίσεις τα κόμματα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, Νέα δημοκρατία, Δημοκρατική συμμαχία και προσεχώς ΛΑΟΣ και Κοινωνική συμφωνία) γιατί αυτά μας έχουνε οδηγήσει στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Από που θες να αρχίσω;
Αυτοκτονίες;
Φτώχεια;
Άστεγοι;
Διαλυμένο κοινωνικό κράτος;
Ασιτία;
Τα ψέματα τελείωσαν!
Ψήφος ανοχής ή ψήφος ανατροπής!
''Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.
Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.''
Αβραάμ Λίνκολν

Εκατοντάδες καταγγελίες για λαθροχειρίες στα εκλογικά κέντρα

Εκατοντάδες καταγγελίες λαμβάνουμε από ολόκληρη τη χώρα, ότι κομματόσκυλα που παριστάνουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, δεν δίνουν ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στους εκλογείς. Το Κίνημα καλεί όλους τους φίλους και ψηφοφόρους του ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και να μας καταγγέλλουν οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό.
Ήδη οι ομάδες εποπτών της Χρυσής Αυγής έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες εκλογικά κέντρα, ελέγχουν τις ατασθαλίες και διαφυλάσσουν τη νομιμότητα της διαδικασίας. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι για τις λαθροχειρίες “μαζεύονται” όταν υπάρχει αντίδραση εκ μέρους των εκλογέων και των εποπτών του κόμματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε στοιχεία εκλογικών τμημάτων όπου επιχειρήθηκε νοθεία εις βάρος μας: 732 ΕΤ Αθηνών (Βαφειοχωρίου 25), 697 Ε.Τ. (Κυψέλης και Παξών), 1208 ΕΤ Περιστέρι (Μ. Αλεξάνδρου 7), 1072 ΕΤ (9ο Γυμνάσιο Περιστερίου), 415 ΕΤ (Κηφισού 24), 611 ΕΤ (Ουράνη και Καραθεοδωρή), 599 ΕΤ Γαλατσίου, 792 ΕΤ (Μομφεράτου και Βαρβάκη), 525 ΕΤ (6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου) κ.ο.κ.
Δίνουμε όλοι το παρόν στα εκλογικά τμήματα και προασπίζουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Η σημερινή μέρα θα σημάνει μία τεράστια Νίκη για το Εθνικιστικό Κίνημα!

Οι φίλες της φίλης σου .Όχι, δεν είναι και δικές σου φίλες!


Οι φίλες της φίλης σου
Μάθε πώς παλεύεις τις κολλητές της δικιάς σου για μια σχέση χαρισάμενη...
Το ξεκαθαρίζουμε εξαρχής: οι φίλες της φίλης σου θα είναι πάντα μέρος της ζωής της. Πάει και τέλειωσε. Το να τα πας «καλά» λοιπόν μαζί τους και μακροζωία στη σχέση σου θα χαρίσει και ψυχική ηρεμία σε σένα θα δώσει...
Τυπικά, υπάρχουν 4 τύποι φίλης και εκεί θα εστιάσουμε. Το να εγγράψεις τη γυναικεία ψυχοσύνθεση σε κατηγορίες είναι παρακινδυνευμένο, ωστόσο αυτά τα «είδη» φίλης έρχονται και επανέρχονται, οπότε δώσε βάση. Ρωτάς γιατί; Γιατί θα σε έχουν συνεχώς στο ραντάρ τους, γιατί οι κεραίες τους θα είναι στραμμένες πάνω σου όλη την ώρα. Και το να μάθεις να τις παίζεις μπάλα μπορεί να αποδειχθεί πιο πολύτιμο απ' όσο φαίνεται αρχικά...

ΑΝΤΙΔΩΡΟ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…

ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ!
Πριν λίγο σε εκλογικό τμήμα του Κερατσινίου άνθρωπος μας άκουσε τυχαία την συζήτηση δύο εκλογικών αντιπροσώπων διαφορετικών κομμάτων πως με το κλείσιμο τις κάλπης θα κάνουν χειρουργείο στη Χρυσή Αυγή. Πως; Έχουν κολλητούς του δικαστικούς όπως είπαν και θα αντικαθιστούν τα....
ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής με ψηφοδέλτια των κομμάτων τους όπου και θα σταυρώνουν υποψηφίους τις αρεσκείας τους. Αυτό θα γίνει...
στο 60% όλων των τμημάτων του δήμου. Χτύπημα κάτω από την μέση. Μετά σου λένε πως η δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα!

Ανεξάρτητοι & Λαϊκός Σύνδεσμος: Έρχονται και η γη θα τρέμει κάτω από τα πόδια ΠΑΣΟΚ & ΝΔ

Αν θεωρήσουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αγκαλιάστηκαν από ένα μεγάλο κομμάτι (περίπου από 1 στους 4 νεοδημοκράτες) που ψήφισαν ΝΔ το 2009, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού ο κόσμος της παράταξης ποτέ δεν συγχώρεσε στον Α.Σαμαρά ότι "τους πούλησε" στο θέμα του Μνημονίου, ενώ ταυτοχρόνως συλλέγει ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ, το....
μεγάλο ερώτημα είναι από που προέρχεται ο κόσμος που θα ψηφίσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

Σε καταγγελίες προχωρούν οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" καθως και το κόμμα της "Χρυσής Αυγής".
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «στον υποψήφιο βουλευτή τους στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Αττικής κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ καταγγέλθηκε από επόπτες, εκλογικούς αντιπροσώπους του.....
κινήματός αλλά και εκλογείς ότι στα εκλογικά τμήματα 234 και 237 Κορωπίου του Νομού Αττικής, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια και των κομμάτων αυτών!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΘΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Άντε και καλή ψήφο..., αναγνώστης υπενθυμίζει μέσα από τραγούδι [video]

Πρόβατα ξυπνάτε...
















Αναγνώστης απευθύνεται σε αυτούς που θα μείνουν πίσω...Αν κατάλαβες ποιοι είναι και τους αποκλίσεις, τότε σε χαιρόμαστε που έχεις την δύναμη και τις δυνατότητες να παραμείνεις σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Αν πάλι τους κατάλαβες και τους ψηφίσεις σου εύχομαι να έχεις τα κότσια να πεις στο παιδί σου μετά από 5-10 χρόνια ότι ήσουν μέρος του προβλήματος.


Που πας ρε καραμήτρο; Αυτό μου πέρασε κατευθείαν από το μυαλό όταν μετά από πολύ καιρό ανάγνωσα το ιστολόγιο της Lefterias. Σιχαινόμουν και μόνο την ιδέα να μαθαίνω νέα της Ελλάδας και κυρίως της Κατερίνης. Της καημένης αυτής πόλης που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή αλλά είναι δέσμια των αγροteenager, ελαφρόμυαλων, νεόπλουτων κατοίκων της. Φιγούρα, μόστρα και boxster μεταχειρισμένη από την Γερμανία. Πεινάμε φώναζε ο κόσμος και αυτοί ανακάτευαν την ζάχαρη στην Ολυμπίου. Σκοπός ζωής μια νίκη στο τζόκερ και στο στοίχημα. Με high-tech κινητά και την τελευταία λέξη της μόδας στα ρούχα από το μισθό του πατέρα τους. Iphone, Facebook και άγιος ο θεός. Στον μικρόκοσμό σας όλα καλά θα πάνε. Άλλωστε το επιλέξατε να αποφασίσουν άλλοι για εσάς. Αν πετύχει οκ. Αν όχι θα τους ρίξετε το φταίξιμο.

Το Samsung Galaxy S III σαρώνει στα πρώτα benchmarks!

Το νέο Samsung Galaxy S III είναι γεγονός εδώ και λίγες ώρες και έχει κάνει άνω κάτω τους fans του Android αφού κάποιοι το βρίσκουν... εξαιρετικό και άλλοι απογοητεύτηκαν γιατί περίμεναν περισσότερα.

Σύμφωνα όμως με τα πρώτα benchmark, το Samsung Galaxy S III είναι το απόλυτο αφεντικό αφού σαρώνει στις μετρήσεις και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις δυνατότητες του.

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα γιατί δύο ιστοσελίδες διέταξε ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες

Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για δύο ιστοσελίδες, που δημοσιεύουν ήδη αποτελέσματα Exit Poll. Συγκεκριμένα, ο...
εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου να πραγματοποιήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, καθώς ισχύει ακόμη η απαγόρευση δημοσκοπήσεων.

Τρεις στους τέσσερις νέους δε χρησιμοποιούν προφυλακτικό



Κατά 57% αυξήθηκε το 2011 ο αριθμός των 
 περιστατικών HIV, σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ενώ τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14-29 ετών, που επικοινωνούν με το Ινστιτούτο, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Συμφωνία ΔΝΤ και Ρουμανίας για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ρουμανία συμφώνησαν τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στη χώρα. Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, θα αποκατασταθούν οι μισθοί στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι είχαν μειωθεί το 2010 κατά 25%.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας καταψηφίστηκε τον Απρίλιο και αύριο, Δευτέρα η νέα αριστερή κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τραγωδία με 29χρονο στον μήνα του μέλιτος – Έπεσε το αεροπλάνο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την τραγική είδηση του θανάτου ενός 29χρονου που βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος του..


Επίθεση χακερς στο Υπουργείο Εσωτερικών

Παραμονές των εκλογών οι χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Όταν η Kim Kardashian βαριέται, ανεβάζει sexy φωτογραφίες στοTwitter!



Η διάσημη reality star Kim Kardashian φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να τραβάει την προσοχή αφού όταν βαριέται δεν σταματάει να επικοινωνεί με τους θαυμαστές της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter ανεβάζοντας φωτογραφίες και κάνοντας σχόλια.

Να γιατί "η Μεσόγειος φλέγεται"!

35 τρις κυβικά φυσικού αερίου έχει εντοπίσει ήδη η Noble Energy στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρός της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, Charles Davidson, σε εκδήλωση στο Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Τι συνέβη στον Καμμένο λίγο πριν ψηφίσει;

Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όταν ο Π. Κάμμένος θέλησε να επιβιβαστεί στο λιμενικό σκάφος προκειμένου να μεταφερθεί στη Σαμοθράκη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.Ο Λιμενάρχης δεν επέτρεψε να μπει μέσα στο σκάφος η κάμερα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήυνων να επιβιβαστεί σε φουσκωτό σκάφος ιδιώτη. Αυτήν την ώρα ο Π. Καμμένος μεταφέρεται στη Σαμοθράκη.

Άφησαν τον "κουρασμένο" να περιμένει


Φωτογραφία για Άφησαν τον κουρασμένο να περιμένει
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΖΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Νωρίς το πρωί ψήφισε και ο πρώην Πρωθυπουργός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.. Το αστείο είναι πως έβαλαν τον "κουρασμένο" να περιμένει κανα 3λεπτο στην σειρά προκειμένου να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντά.. Ντροπή! Κανένας σεβασμός! Απο την πολύ κούραση, θα το έριξε στα παιδάκια και τις μπριζόλες μετά..

GUARDIAN: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ



Φωτογραφία για GUARDIAN: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
Εκλογική ήττα άνευ προηγουμένου του ΠΑΣΟΚ που ενδέχεται να χάσει και την δεύτερη θέση από την ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσκόπηση που έγινε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και τέθηκε υπ’όψιν της εφημερίδας.

Αναφέρει ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει και το 15% και αυτό θα του δώσει την δεύτερη θέση αφού το ΠΑΣΟΚ θα κατρακυλήσει ακόμα πιο κάτω.

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα και η Γαλλία εκλογές, αλλά και η Γερμανία…


Φωτογραφία για Δεν έχει μόνο η Ελλάδα και η Γαλλία εκλογές, αλλά και η Γερμανία…
Και δεν εννοούμε ότι θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία (γιατί ούτως ή άλλως αυτό είναι δεδομένο). Υπάρχει και η εκλογική αναμέτρηση της Μέρκελ..

στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ- Χολστάιν, στο οποίο το κόμμα της γερμανιδας καγκελάριος αναμένεται να χάσει, ενώ έρχεται στις 13 Μαΐου και η πιο σημαντικη για την ιδια, εκλογική αναμέτρηση στην πολυπληθεστερη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Ποιες ιστοσελίδες ετοιμάζονται να χτυπήσουν οι Anonymous το βράδυ των εκλογών!

Οι Anonymous σε συνεργασία με τους Έλληνες υποστηρικτές τους (#OpGreece), σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον Ελληνικών δικτύων και υποδομών.