ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί φυλάνε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία για Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί φυλάνε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί ανά οκτάωρη βάρδια έχουν διατεθεί πλέον για να φυλάνε το κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο σταθμό Λαρίσης. Μεταξύ των αστυνομικών υπάρχουν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, αστυνομικοί της Ασφάλειας καθώς επίσης και αστυνομικοί από το Α.Τ. Ομόνοιας.

Η αστυνομική αυτή δύναμη διατέθηκε, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της φύλαξης της αστυνομίας στα πολιτικά κόμματα καθώς επίσης και για να μην υπάρξουν επεισόδια από άτομα που αντιτίθενται στην Χρυσή Αυγή.

Ζυγίζει τελικά η ψυχή μας 21 γραμμάρια;

Φωτογραφία για Ζυγίζει τελικά η ψυχή μας 21 γραμμάρια;
Στην ταινία «21 γραμμάρια» λέγεται ότι το σώμα γίνεται ακριβώς 21 γραμμάρια ελαφρύτερο όταν πεθαίνει κανείς. Ισχύει αυτό; Κατά τη διάρκεια της  ακμής του πνευματισμού γύρω στο 1900, έγιναν πολλά μακάβρια πειράματα, κατά τα οποία ετοιμοθάνατοι τοποθετούνταν πάνω σε μια ειδική ζυγαριά και ζυγίζονταν πριν, κατά το θάνατο και μετά το θάνατο.

Πολλοί από τους επιστήμονες που έκαναν αυτά τα πειράματα ανέφεραν ότι ακριβώς τη στιγμή του θανάτου συνέβαινε μια αναπάντεχη και ανεξήγητη μείωση βάρους, συνήθως της τάξης των 20-30 γραμμαρίων. Αυτό το εξέλαβαν ως απόδειξη για το ότι η ψυχή τη στιγμή εκείνη εγκατέλειπε το σώμα.

Διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για 40 περίπου λεπτά

Φωτογραφία για Διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για 40 περίπου λεπτά
Κλειστεί θα παραμείνει σήμερα η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο, λόγω της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διακοπή της κυκλοφορίας θα λάβει χώρα περίπου στις 11:50 π.μ. και αναμένεται να διαρκέσει κατά προσέγγιση 40 λεπτά.

Κατά το διάστημα αυτό, στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα, ενώ η παρουσία και οι υποδείξεις της Τροχαίας θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κοινού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ FINAL4

Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ FINAL4
Υπόκλιση στον Ολυμπιακό από τα ξένα ΜΜΕ μετά τη μεγαλειώδη πρόκρισή του στον τελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης, επί της Μπαρτσελόνα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 όπου επικράτησε 68-64 της Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Η Μαδριλένικη Marca που φυσικά δεν στεναχωρήθηκε καθόλου με τον αποκλεισμό των Καταλανών, αναφέρει στον τίτλο της:

«Η Μπαρτσελόνα έμεινε χωρίς τελικό», για να αναφέρει στο κείμενό της:

Τα πιο "κουφά" φέρετρα που υπάρχουν!

Φωτογραφία για Τα πιο κουφά φέρετρα που υπάρχουν!
Η δημιουργία του ανθρώπου δεν έχει όρια και όταν λέμε ότι δεν έχει όρια το εννοούμε πραγματικά, καθώς αυτός μέχρι και "τρελά" φέρετρα πλέον φτιάξει!

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, έχουν φτιάξει τις πιο περίεργες τελευταίες κατοικίες, που μπορείτε να φανταστείτε! Σίγουρα ξεκαρδιστικές και αρκετά πρωτότυπες!

CNN: Γιατί δεν αφήνουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;

Φωτογραφία για CNN: Γιατί δεν αφήνουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;
Το δίλημμα που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, να σώσουμε την Ελλάδα ή να την αφήσουμε να βουλιάξει, αναλύει σε άρθρο του το CNN καταλήγοντας με μία χαρακτηριστική σκηνή από... ταινία των Monty Pythons.

Το άρθρο αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δώσει την Δημοκρατία και τις αρχές λειτουργίας της κοινωνίας των πολιτών, ωστόσο σήμερα είναι το "άρρωστο μέλος" της Ευρώπης, αφήνοντας τους εταίρους της να αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για να την σώσουν.

Αναλύοντας την άποψη όσων λένε ότι πρέπει η Ευρωζώνη να "αποχαιρετίσει" την Ελλάδα, το άρθρο υποστηρίζει ότι η χώρα είναι περιφερειακή, δεν έχει μεγάλη ενεργειακή σημασία, ούτε ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία "τώρα που ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε". Επίσης το ΑΕΠ της αντιστοιχεί στο 5% της οικονομίας της ΕΕ

Η σχέση της με τον Κεμάλ Ατατούρκ και οι συμπτώσεις Η απίθανη ιστορία της…. Χρυσαυγής στη Θεσσαλονίκη!

Φωτογραφία για Η σχέση της με τον Κεμάλ Ατατούρκ και οι συμπτώσεις Η απίθανη ιστορία της…. Χρυσαυγής στη Θεσσαλονίκη!
Και ο Κεμάλ Ατατούρκ θέλει την… Χρυσή Αυγή του. Δεν πρόκειται βέβαια για το εθνικιστικό κόμμα που πέτυχε άνετη είσοδο στη βουλή κατά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά για το χωριό Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά, στο οποίο γεννήθηκε το 1881 ο δημιουργός του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Εως την μικρασιατική καταστροφή στη σημερινή Χρυσαυγή, παλαιά ονομασία «Σαρίγιαρ» (χρυσός βράχος), κατοικούσαν μόνο Τούρκοι, ανάμεσα σε αυτούς και οι συγγενείς του Κεμάλ Ατατούρκ.

Fitch: Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα υποβαθμιστεί η μισή Ευρώπη


«Καμπανάκι» κινδύνου για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κρούει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης στη χώρα ή της αποτυχίας να επιτευχθεί...
 οικονομική σταθεροποίηση, αυτό θα επηρεάσει το αξιόχρεο και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο οίκος τονίζει ότι έξοδος της Ελλάδας θα σήμαινε πως ο Fitch θα έθετε ολόκληρη την ευρωζώνη υπό παρακολούθηση και ότι εκείνες οι χώρες που έχουν ήδη αρνητική προοπτική θα αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης.

Κινδυνεύει... η Τούμπα - “Καίει” τον ΠΑΟΚ ένας αναπτήρας!

Ο διαιτητής Τριτσώνης έγραψε στο φύλλο αγώνα, της αναμέτρησης “δικέφαλου του Βορρά” με τον Παναθηναϊκό, για τον αναπτήρα που δέχτηκε... στο κεφάλι παράγοντας των “πρασίνων” και έτσι είναι πιθανή η "καμπάνα" στην έδρα των Θεσσαλονικέων...

Μπορεί οι πάντες στον ΠΑΟΚ να είναι ικανοποιημένοι με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα στην πρώτη θέση των πλέι οφ, αλλά όλα δεν κύλησαν ομαλά στον αγώνα της Τούμπας.

Στις 16 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές

Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Σύμφωνα με τους φοιτητές η συμμετοχή φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω και των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Ο άνθρωπος πέθανε και ο ΕΟΠΥΥ ακόμη δεν έχει εγκρίνει τα φάρμακά του

Μία απίστευτη ιστορία που καταδεικνύει την αναλγησία των μηχανισμών υγείας και... περίθαλψης απέναντι σε ασθενείς που χρήζουν άμεσης βοήθειας, είναι αυτή ενός 60χρονου καρκινοπαθή από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 40 ημέρες και ακόμα ο ΕΟΠΥΥ δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά με την έγκριση των φαρμάκων του.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η περιπέτεια για τον 60χρονο άρχισε με την ενοποίηση των ταμείων όταν το ΤΕΒΕ που ήταν ασφαλισμένος εντάχθηκε στο ΕΟΠΥΥ.

Πρωτοσέλιδο 12.5.2012

Πρωτοσέλιδο 12.5.2012

Χρυσή Αυγή: "Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους!"

Χρυσή Αυγή: "Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους!" : Δελτίο τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:
Δελτίο τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:

"Ο λαός αποφάσισε όχι στο μνημόνιο. Ας σεβαστούν επιτέλους οι "δημοκράτες" την θέληση του λαού όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012"

ΠΙΕΡΙΚΟΣ Χωρίς Πουλόπουλο, αναμφίβολος ο Πέντα



Τον Θρασύβουλο υποδέχεται αύριο το απόγευμα στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης ο Πιερικός για την 31η αγωνιστική της Football League ΟΠΑΠ και για το συγκρότημα του Γιώργου Χατζάρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με σημερινό "χαλάρωμα", δεδομένη θεωρείται η απουσία του τιμωρημένου για μία ακόμη αγωνιστική Πουλόπουλου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Μαρσέλο Πέντα.

Η αποστολή του αυριανού αγώνα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ενώ την αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 17:00 θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Αγγελάκης (Μακεδονίας), Μερκενίδης και η δίδα Τσαγγάρη (Μακεδονίας).

Συνέντευξη του Προέδρου του Πιερικού Κώστα Παπαδόπουλου Αναγκαιότητα η άνοδος της ομάδας στη Super League

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανόδου της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.
Αρχικά, ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για τα δεδομένα, πάνω στα οποία στήθηκε η φετινή ομάδα:
"Η φετινή χρηματοδότηση κινήθηκε στο 20% της περσινής. Παρ' όλα αυτά, σχεδιάσαμε μια ομάδα, που θέλαμε να έχει μια ισχυρή παρουσία στην κατηγορία, διατηρήσαμε το ράστερ εκεί που θέλαμε με βάση τους περσινούς παίκτες και το εμπλουτίσαμε, βάσει των εισηγήσεων των προπονητών. Εκτιμούσαμε ότι η Πιερική οικογένεια θα κολακευόταν και θα ικανοποιείτο, αν επιχειρούσαμε να αλλάξουμε κατηγορία μέσα από τα πλέει οφ. Αυτό, καθόρισε το μπάτζετ.

Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Δύο συλλήψεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 47 ετών, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα 29.11.2006 έως 20.04.2011.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 894.559,69 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 25 παρ. 1δ' του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 "Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο".

Άσκηση Σεισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης


Αντισεισμική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης. Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και έγινε την 3η διδακτική ώρα όταν και χτύπησε ο συναγερμός του κτιρίου.
Οι μαθητές και οι καθηγητές μπήκαν κάτω από θρανία και έδρες για προφύλαξη και αμέσως μετά συντονισμένα ακολούθησε η εκκένωση του κτιρίου που ολοκληρώθηκε σε 02 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

Όλοι οι μαθητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στο σχολείο βγήκαν στον αύλειο χώρο. Πάρθηκαν παρουσίες και πάλι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόντες. Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει ενημέρωση των μαθητών κατά τμήματα και των καθηγητών για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται σε περιπτώσεις σεισμού από τον συνάδελφο καθηγητή κ. Μοσχολούρη Θέμη ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της άσκησης.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ρωσίας "Ο Δρόμος προς το Διάστημα"


Ολοκληρώθηκε η έκθεση αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα
Με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ρωσίας, κ. Παπώφ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου, η έκθεση φωτογραφίας "Ο Δρόμος Προς το Διάστημα", που φιλοξενήθηκε στην Αστική Σχολή της Κατερίνης.
Μια έκθεση αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, που έγινε από τους Ρώσους, την οποία διοργάνωσαν ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, η ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου.

Κατερίνη. Οι μικροί εθελοντές του παιδικού σταθμού «Καλημέρα Ζωή» καθαρίζουν τις ακτές

kalimera zoi katharismos aktwn 2 300x224 Κατερίνη. Οι μικροί εθελοντές του παιδικού σταθμού «Καλημέρα Ζωή» καθαρίζουν τις ακτές

Είχα γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου για τον εθελοντισμό προτείνοντας και μερικά βιβλία προκειμένου να διαβάσουν οι μικροί φίλοι αναγνώστες. Είχα θέσει ακόμη ερωτήματα προς τους γονείς αν μπορούν να σκεφθούν τι καλό μπορεί να κάνει στα παιδιά τους ο εθελοντισμός, η προσφορά στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον γενικά η αλληλεγγύη που στις μέρες μας απουσιάζει από τη κοινωνία.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Μία ακόμη ημέρα αλληλεγγύης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το «Κίνημα της πατάτας», με την παραγγελία 120 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, αναδεικνύεται σήμερα ο μεγαλύτερος "παίκτης" στην ελληνική αγορά τροφίμων.
Καμία αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν είναι σε θέση να παραγγείλει μια τόσο μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου και πολύ περισσότερο, δεν είναι σε θέση να πληρώσει το προϊόν, όπως πληρώνουν οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης: Cash, τα λεφτά στο χέρι! Ξεχασμένος όρος εμπορικής συναλλαγής στις ημέρες κρίσης στη χώρας μας.
Πέντε φορτηγά με συνολικό φορτίο 120 τόνους λαδιού, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο της Κρήτης και βρίσκονται καθοδόν για την Κατερίνη, όπου το σημερα Σαββατο 12 Μαΐου 2012, στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα διατεθούν σε 2.099 οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις παραγγελίες τους μέσω της ιστοσελίδας της πιερικής ομάδας.

Δραστηριότητες-επαφές Ευγένιου Παπαδόπουλου,Βουλευτή Πιερίας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"!


 


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης!!




Στην " Έκθεση των αυγών " στην Μητρόπολη!