ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τα μυστικά για την εκτροφή σαλιγκαριών


Μπορεί η εκτροφή σαλιγκαριών να αποτελέσει μια κερδοφόρο επιχειρηματική δραστηριότητα; Για να έχει το εγχείρημα σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να πληρούνται δυο βασικές προϋποθέσεις: να έχει προηγηθεί εμπεριστατωμένη έρευνα, τόσο για θέματα εκτροφής και καταλληλότητας της περιοχής εγκατάστασης, όσο και για τη διασφάλιση του παραγόμενου προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει -στην πρόσφατη μελέτη της με θέμα «Η εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα»- η Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «αρχικά μια τέτοια επένδυση θα ήταν σκόπιμο να αντιμετωπιστεί από τον ενδιαφερόμενο, ως επένδυση που θα του αποφέρει συμπληρωματικό εισόδημα. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της εκτροφής είναι τα αναμενόμενα, η δραστηριότητα θα μπορούσε να επεκταθεί και να αποτελέσει κύρια δραστηριότητα».

ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!



ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ! ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

«Οργώνει» τους δρόμους... με Honda Enduro ο νέος πρωθυπουργός

Φωτογραφία για «Οργώνει» τους δρόμους... με Honda Enduro ο νέος πρωθυπουργός
Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο προσωπικός του χρόνος θα είναι μάλλον... δυσεύρετος. Όταν, όμως, εκτελούσε τα καθήκοντα του προέδρου του ΣτΕ, ο Παναγιώτης Πικραμμένος "ξέκλεβε" χρόνο για να ασχολείται με τις τρεις αδυναμίες του (εκτός φυσικά από τη σύζυγό του Αθηνά και την κόρη του Καρολίνα): το ψαροντούφεκο, τη μοτοσυκλέτα του και την κλασική μουσική Είναι, όπως είχε αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το περασμένο καλοκαίρι, δεινός ψαροντουφεκάς. Γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή τις βραχώδεις

Ο David Beckham στον Λευκό Οίκο

Φωτογραφία για Ο David Beckham στον Λευκό ΟίκοΟ David Beckham βρέθηκε στο Λευκό... Οίκο, στο πλαίσιο της τελετής του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama για να συγχαρεί την ομάδα του διάσημου ποδοσφαιριστή για την κατάκτηση του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Στον πρόεδρο Obama παρουσιάστηκε και μια φανέλα των LA Galaxy με το όνομα του, όμως όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον David Beckham, όταν ο B. Obama άρχισε να «πειράζει» με τα αστεία του τον διάσημο ποδοσφαιριστή.

Απίστευτο. Υπάλληλος παίρνει κάθε μήνα επίδομα 6.000 ευρώ

Φωτογραφία για Απίστευτο. Υπάλληλος παίρνει κάθε μήνα  επίδομα 6.000 ευρώΚάντε θυσίες κοροϊδα Έλληνες. Σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι και αφήστε τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά να τα κονομάνε!!

Δείτε πόσα... παίρνει κάθε μήνα ώς επίδομα αλλοδαπής μια υπάλληλος του Βασιλάκη Καϊλα της βουλής, και καθίστε να σας μειώνουν τους μισθούς και να σας κόβουν τις συντάξεις...

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


Θέλω να σας ενημερώσω πως σε λίγο φεύγω οδικώς για την Αθήνα,όπου αύριο θα ορκιστώ Βουλευτής των Ελλήνων!
Η σοβαρότητα των ημερών δεν δικαιολογεί πλέον λόγια αλλά μόνον πράξεις!
Για μια ακόμη φορά σας υπόσχομαι πως δεν θα πράξω ΤΙΠΟΤΕ εναντίον της κοινωνίας μου και της πατρίδας μου!
Για να έχω συνεχώς το κεφάλι ΨΗΛΑ και την φαρέτρα μου γεμάτη δραστικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ βέλη στους ΑΓΩΝΕΣ που μοιραία ακολουθούν!
Καλή συνάντηση,λοιπόν,με όλους στους ΑΓΩΝΕΣ!

Ο γείτονάς μου, ο Χρυσαυγίτης...

Τα τελευταία χρόνια ζω σε μια ήσυχη γειτονιά, μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο δρόμος έχει όμορφες μονοκατοικίες, κήπους με λεμονιές κι άγριες τριανταφυλλιές και, πάνω απ’ όλα, καλούς γείτονες. Το διπλανό σπίτι είναι από τα...
μεγαλύτερα της περιοχής. Στον περιποιημένο κήπο του, ο συνταξιούχος γείτονας –που δεν έχει ακόμα κλείσει τα εξήντα- κι η γυναίκα του κάνουν συχνά μπάρμπεκιου με καλεσμένους τους νεαρούς γιους με τις συντρόφους τους και άλλους συγγενείς. Πρόκειται για ένα ‘κλειστό σύστημα’ που αποτελείται από ανθρώπους χαμηλών τόνων. Το ζευγάρι σπάνια απουσιάζει από το σπίτι.

Ας σταματήσουν να λένε επιτέλους ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας, λέει αναγνώστης

Αυτές τις μέρες, παρακολουθώντας την επικαιρότητα ανακάλυψα τα εξής...
Ο Τσίπρας ευθύνεται για το μνημόνιο. Ο Τσίπρας ευθύνεται για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Για την ανέχεια. Ευθύνεται επίσης για ότι κακό έχει συμβεί στον Ελληνισμό από την αρχή της ιστορίας και για όσα ακολουθήσουν (και για τον διαγαλαξιακό πόλεμο των άστρων εννοείτε). Ο φίλος μου ο Κανέλλος δεν έχει γκόμενα, ποιος φταίει; Μα ο Τσίπρας φυσικά. Ο Τσίπρας έκανε όλους τους λάθος χειρισμούς στο Μακεδονικό.

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

Φωτογραφία για Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;
Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση. Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε.

Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε… Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!

Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες.

Τί κρύβεται κάτω από το Βατικανό;

Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ.

Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις

Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του

Μπαμπάδες σε κατάθλιψη

Ειδικότερα οι πρώτοι έξι μήνες μετά τη γέννα, θεωρούνται και οι πιο δύσκολοι από ψυχολογικής πλευράς για τους γονείς, καθώς το κλάμα του μωρού φθάνει στο αποκορύφωμά του.
Μαζί με το κλάμα, οι νέοι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές καινούριες προκλήσεις, όπως το να αναγνωρίζουν κάθε φορά την ανάγκη που κάνει το βρέφος να κλαίει, το πώς να το ταΐσουν, το πώς να το κοιμίσουν κ.ο.κ. Ένα βουνό ευθυνών, υποχρεώσεων και καινούριων εμπειριών έρχεται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση μέσα στο σπίτι αλλά και τις ισορροπίες των σχέσεων.

Ευγενία Σαμαρά: Το "κορίτσι" του Κανάκη.. (φωτό)

Πως είναι στην καθημερινότητά της η όμορφη κοπέλα του "Ράδιο Αρβύλα"; Είναι το ίδιο λαμπερή; Τη βρήκαμε σε στιγμές χαλάρωσης και δέχτηκε να φωτογραφηθεί...
Στα 24 της χρόνια είναι στην πιο ώριμη περίοδο της ζωής της. Κάνει ραδιόφωνο, τηλεόραση και θέατρο. Αγαπά την υποκριτική και πριν λίγες εβδομάδες τελείωσε την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε. Πλέον προετοιμάζεται να επιστρέψει τον Οκτώβριο μαζί με την

Πικραμένος πρωθυπουργός .(Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού)

Ο Π. Πικραμμένος προσέρχεται στο προεδρικό μέγαρο. (Φωτο: Κατερίνα Γκίκα)
Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις 17 Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. 

Μανώλη ζούμε, εσένα να ακούμε!

Σταύρος Θεοδωράκης Tου Σταύρου Θεοδωράκη 
Ο Γλέζος ξαναχτύπησε! Το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή! Τον άκουσα – «με τα ίδια μου τα αυτιά» που λένε και οι πετυχημένοι ρεπόρτερ. Ήμουν στον δρόμο εκείνη την ώρα και εκείνος ήταν σε ένα παράθυρο στην τηλεόραση. Όχι παράθυρο ακριβώς, σαλόνι ολόκληρο, καθότι οι «συνάδελφοι» της τηλεόρασης το έχουν γυρίσει το τροπάρι και είναι όλοι τους «αντιστασιακοί». Τι τεμενάδες του κάνανε δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Αν και μάλλον το τροπάρι είναι ίδιο. Με τα κόμματα εξουσίας στο παρελθόν με τα (αριστερά) κόμματα εξουσίας στο παρών. Έλεγα όμως για τον Γλέζο. Το χρήμα δεν είναι το παν! Η φράση του λειτούργησε σαν μαγνήτης γύρω από την υπαίθρια τηλεόραση. Τα κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι την επόμενη φράση του, έγιναν χρόνος ακίνητος.

Aλέξη, είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις;( Tης Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου)


Oι λέξεις, πόσο σημαντικές είναι; Ο λόγος, είναι ίσως ότι μας έχει απομείνει. Ποιός συνομιλεί αυτές τις μέρες. Εγώ και ο Αλέξης. Εγώ και ο κύριος Τσίπρας. Συγχώρα με Αλέξη, αλλά δεν μπορώ να σου μιλήσω στον πληθυντικό. Εσύ και εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά, την περιόδο που ξεκινούσε η «μεταπολίτευση» και η ένδοξη εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου που μας έφερε ως εδώ. Ήμασταν τότε 7 ετών και μαζεύαμε άμμο στα κουβαδάκια σε μια ακτή, σε μια άλλη Ελλάδα. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυε την «Πολιτική Άνοιξη» είχαμε μόλις κλείσει τα 18 μας χρόνια. Τότε είχε μόλις φουντώσει το Μακεδονικό,

Αντισυλληπτική μέθοδος με υπερήχους αποκλειστικά για άνδρες!


Φανταστείτε μια αντισυλληπτική μέθοδο που θα μπορούσε με μία ή δύο ανώδυνες 15λεπτες, μη χειρουργικές θεραπείες, να παρέχει για ολόκληρους μήνες προφύλαξη από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Φανταστείτε επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή της να βρίσκεται ήδη στα ιατρεία σε όλο τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό και η επιστημονική κοινότητα ήταν για χρόνια επιφυλακτική. Μια πολύ πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει το υπερηχογράφημα ως την πρώτη εναλλακτική αντισυλληπτική μέθοδο που απευθύνεται στον άνδρα, μετά το προφυλακτικό και την αγγειεκτομή.

Εκλογές με πρωθυπουργό τον Πικραμένο



Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Χρηστίδου βρίσκει γλυκούλη τον «Καιάδα» Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία για Η Χρηστίδου βρίσκει γλυκούλη τον «Καιάδα» Χρυσής Αυγής
Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη προέβαλαν σήμερα το πρωί στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Μόλις τελείωσε το βίντεο τον λόγο πήρε η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία με το σχόλιό της άφησε άφωνους τους συνεργάτες της:

"Καλά, άλλος άνθρωπος ε; Άλλος! Αν μου έδειχνες μόνο την εικόνα του και δεν μου έλεγες ποιος είναι, με τίποτα δεν θα τον γνώριζα! Και γλυκούλης!", ανέφερε η παρουσιάστρια.

"Για γλυκούλη τον είδες εσύ";, την ρώτησε φανερά απορημένος ο Χρήστος Φερεντίνος;

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Φωτογραφία για ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΑΤΑΝ" ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΝΙΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΜΑ (ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ... ΓΙΑΤΙ...

"ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤ@ΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ Αντιγράφουμε από

Μεταβολή του καιρού από αύριο

‘Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για αύριο και την Παρασκευή εξέδωσε το υπουργείο προστασίας του πολίτη, καθώς από αύριο θα παρουσιάσει ο καιρός μεταβολή, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 Βαθμούς Κελσίου.

ΒΟΜΒΑ του Al Jazeera: Τα Ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οίκων!

Πραγματική βόμβα στα θεμέλια των σάπιων ΜΜΕ(ξ)ημέρωσης απο εναν παγκόσμιο δημοσιογραφικό κολοσσό! Σε ενα σπέσιαλ αφιέρωμα του Al Jazeera ο παρουσιαστής αναρωτιέται αν τα ΜΜΕ της χώρας που έδωσε στον κόσμο τη Δημοκρατία αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών;

Δείτε το αποκαλυπτικό VIDEO...

Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει ευθέως το MEGA, το ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους τους (Καψής, Πρετεντέρης, κ. Μπάμπης κ.α.) που οφθαλμοφανέστατα έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, των χρηματοπιστωτικών οίκων και των Κυβερνήσεων που υπηρετούν όλα αυτά, θεωρώντας οποιαδήποτε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση 'ένα βήμα στο γκρεμό'...

Το ρεπορτάζ κλείνει με τα εξής λόγια της δημοσιογράφου του Al Jazeera: "Γιατί σε μια χώρα που έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για ενναλακτικές απόψεις"

ΑΣΚ - ΟΤΑ: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»

Από το Γραφείο Τύπου
Την Τρίτη 15 Μαΐου συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συγκρότησή του σε σώμα και για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής μετά το...
41ο Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη που έγινε 24-27 Απριλίου 2012.

Η συνεδρίαση έγινε στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου, στις οποίες ο λαός με την ψήφο του καταδίκασε τις δυνάμεις του μνημονίου και δημιούργησε ελπίδες στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους ότι με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να ανατρέψει τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012 ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ


Τρούφα Πιερίας. Διμερίδα 2 & 3 Ιουνίου

Mε την νέα διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου,ολοκληρώνουμε τον κύκλο σεμιναρίων μας.
To πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Σάββατο 2 Ιουνίου:
18:00 Προσέλευση στον ξενώνα »Δημάτη», στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.
20:00 Παρουσίαση της καλλιέργειας της τρούφας. Προβολή φωτογραφικού υλικού.
Κυριακή 3 Ιουνίου:
7:00πμ Παραδοσιακό πρωινό στον ξενώνα με χωριάτικες πίτες, σπιτικές μαρμελάδες και μέλι αγνό της οικογένειας Δημάτη.

16ο Χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου-Ολύμπου 19 & 20 Μαϊου

festival litoxoro 213x300 16ο Χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου Ολύμπου 19 & 20 ΜαϊουΤο χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου Ολύμπου, που διοργανώνει η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης”, αποτελεί την αποκορύφωση των ετήσιων χορωδιακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας.
Για 16η συνεχή χρονιά αποδεικνύει ότι είναι ένας καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, σταθμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, ο οποίος τιμά τη πολιτιστική της παράδοση και ταυτόχρονα προβάλλει την περιοχή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πληθώρα θεατών καθώς κάθε φορά παρουσιάζει χορωδίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, είναι δε αποτέλεσμα της συνεχούς προσφοράς της χορωδίας μας στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Φέτος προσπαθήσαμε, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να αναδείξουμε το πολυπολιτισμικό πρόσωπο της περιοχής μας και να φέρουμε, μέσω

Επικίνδυνη πλέον η αδιαφορία του Δήμου για τα αδέσποτα της πόλης. Η υπομονή των εθελοντών εξαντλήθηκε!

Η κατάσταση με την διαχείριση του Δήμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο, τα πάντα βαραίνουν τους εθελοντές
και ο Δήμος χωρίς όνειδος πάντα είναι δεκτικός σε συζητήσεις, προτάσεις, αιτήσεις παρόλα αυτά αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Εδώ και δύο μήνες, αυτό είναι το σημαντικότερο, οι κτηνίατροι αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία εάν δεν υπογραφεί η σύμβαση,
για την υπογραφή της οποίας όμως αμφότεροι κωλυσιεργούν, παρόλο που εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί το κυνοκομείο ουσιαστικά χωρίς κτηνίατρο.
Οι μεν εκβιάζουν για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα , οι δε προσπαθούν να κρατήσουν τους τόνους χαμηλα για να αποφύγουν μηνύσεις,

Το 5ο Γυμνάσιο υποδέχθηκε τον Χρίστο Τσολάκη

Σκοπός της επίσκεψής του αυτή τη φορά ήταν να μας μιλήσει για ένα «δικό του» άνθρωπο, πολύ καλό φίλο και συμμαθητή του, τον ποιητή και δημοσιογράφο Γιώργο Ριζόπουλο, που έφυγε πολύ γρήγορα και άδικα από τη ζωή, αφήνοντας όμως το δικό του στίγμα. Ο Γιώργος Ριζόπουλος ήταν μαθητής του τότε «Γυμνασίου Κατερίνης», δηλαδή του δικού μας 5ου Γυμνασίου.
Πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία και διακρίθηκε για το ταλέντο του στην ποίηση. Σε ηλικία μόλις 15 ετών εκδόθηκε η Πρώτη του ποιητική συλλογή αναγγέλλοντας την εμφάνιση ενός μεγάλου ποιητή, που δεν πρόλαβε όμως να λάμψει, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών. Τραυματίσθηκε θανάσιμα από διερχόμενο  αυτοκίνητο, όταν σταμάτησε μαζί με άλλους δύο δημοσιογράφους για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε τραυματισμένους άλλου τροχαίου ατυχήματος.

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας για τη μετενέργεια

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που γίνεται για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μετενέργειας είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι:
1.Η ημερομηνία της 15ης Μαΐου για τη λήξη του τριμήνου και την εφαρμογή της μετενέργειας αφορά 10 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από τις 151 που υπάρχουν συνολικά. Πρόκειται για τις συλλογικές συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν από τις 14/8/2012 και μέχρι τις 14/2/2012 διανύοντας το εξάμηνο παράτασης ισχύος τους, το οποίο προέβλεπε ο ν. 1876/1990. Αν μέχρι τις 14/05/2012 δεν συνάφθηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τότε ο εργοδότης νομιμοποιείται, δηλαδή δύναται και όχι υποχρεούται, να προσαρμόσει τους μισθούς στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης συν τα τέσσερα προβλεπόμενα επιδόματα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου. Σε κάθε περίπτωση οποτεδήποτε μπορεί να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Νέες παραγγελίες για ελαιόλαδο

Η ποιότητα του ελαιολάδου το οποίο διατέθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, το περασμένο Σάββατο, σε περισσότερες από 2.200 οικογένειες στην Κατερίνη, ήταν άριστης ποιότητας! Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια μέρα, συμπολίτες μας που αγόρασαν σχετικά μικρή ποσότητα πρώτα για να το δοκιμάσουν, επέστεψαν μετά από λίγη ώρα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και ζητούσαν να μάθουν αν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς αδιάθετου λαδιού.
Όμως, δεν ήταν μόνο η ποιότητα του προϊόντος άριστη. Η ομάδα, απαίτησε από τον προμηθευτή να παραδώσει, σε κάθε έναν αγοραστή ξεχωριστά, τις χημικές αναλύσεις του λαδιού και όλα τα πιστοποιητικά του προϊόντος, έτσι ώστε να γνωρίζει ο πολίτης, τι αγοράζει. Σας έδωσαν άραγε ποτέ βεβαίωση χημικών αναλύσεων σε σούπερ μάρκετ;
Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ζήτησαν να επαναλάβουμε τη δράση, διαθέτοντας νέα ποσότητα της ίδιας ποιότητας, από τον ίδιο προμηθευτή.

Με αγωγές στους καταστηματάρχες που δεν πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα στρέφεται ο Δήμος Κατερίνης


Με αγωγές και με τη διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής προσφεύγει ο Δήμος Κατερίνης εναντίον των καταστηματαρχών καφετεριών και μπαρ, που δεν πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν, καθώς το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με περίπου το 50% να μην έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Sport Day
Goal News
Derby News
Πρωταθλητής
Η Πράσινη
Φως
Η Ώρα των Σπορ
Η Γάτα
Σπορ του Βορρά
MetroSport
Αθλητικά Νέα
Γαύρος

Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων

Η Καθημερινή
Τα Νέα
Έθνος
Espresso
Αδέσμευτος Τύπος
Ριζοσπάστης
Ελεύθερος Τύπος
Αυριανή
Αυγή
Βραδυνή
Η Νίκη
Ο Λόγος
Αγγελιοφόρος
Μακεδονία
Τύπος Θεσσαλονίκης
Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εστία
Δημοκρατία
24 Ώρες
Ακρόπολις
Metro
City Press