ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρόταση 3.0 (του Γιάνη Βαρουφάκη)

Photo: ANVRecife@Flickr
Τι θα έπρεπε να προτείνει ο κ. Hollande στην κα Μέρκελ...............
Σήμερα όλοι μας εστιάζουμε στο κατά πόσον ο κ. Schauble και οι λοιποί ισχυροί της Ευρώπης πραγματικά το εννοούν όταν απειλούν την Ελλάδα με εκπαραθύρωση από την ευρωζώνη ή αν μπλοφάρουν. Κατανοητό. Θλιβερό, όμως, συνάμα καθώς, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με εμάς, η Ευρώπη καταρρέει. Μια προσεκτική ματιά προς Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Ρώμη, Δουβλίνο και Λισαβόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της Κρίσης. Ο κ. Hollande, καθ' όλα συντηρητικός πολιτικός (ανεξάρτητα από τις

Τσίπρα θα ξαναψηφίσω!

Photo: Floriano Cathalá@Flickr
Δεν πρόφτασε να κλείσει βδομάδα και τα λεγόμενα κόμματα των μνημονίων αλλάξανε τροπάριο και λένε τώρα ότι δεν τα θέλουνε τάχα μου πια (τα μνημόνια!) και θέλουν λέει να τα επαναδιαπραγματευθούν –παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως. Παράξενο δεν ακούγεται; Και κατηγορείται ο Τσίπρας, που πήρε ένα αυξημένο ποσοστό και πέρασε το ΠΑΣΟΚ επειδή ακριβώς υπήρξε από την αρχή και δηλωμένα «αντημνημονιακός», ότι «δεν συνεργάζεται» με αυτούς που υπέγραψαν και τα δύο μνημόνια και «θα μας καταστρέψει», θα μας πάει στη δραχμή, θα μας πτωχεύσει, δεν θα έχουμε να φάμε ούτε μπομπότα πια οι κακόμοιροι -και διάφορα άλλα.

Ποδηλατοβόλτα σε Π. Παντελεήμονα – Π. Πόρους- Παραλία Παντελεήμονα στις 27 Μαϊου!

Μετά την επιτυχημένη ποδηλατοβόλτα στις 6 Μαϊου, (δείτε εδώ τη δημοσίευση με φωτογραφίες & βίντεο) το επόμενο ραντεβού κλείστηκε εδώ και μήνες, για τις 27 Μαΐου αλλά όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, θα γίνει αγώνας ποδηλασίας την ίδια μέρα στην περιοχή, κάτι που δεν αλλάζει την προγραμματισμένη μας εκδρομή, που ήταν να γίνει μέσα από δασικά μονοπάτια,

Στην Κατερίνη η Εθνική ανδρών του βόλεϊ για το 2012 CEV European League με συνδιοργανώτρια την Π.Ε.Πιερίας

POSTER cev katerini 219x300 Στην Κατερίνη η Εθνική ανδρών του βόλεϊ για το 2012 CEV European League με συνδιοργανώτρια την Π.Ε.Πιερίας
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Πιερία υποδέχεται την Εθνική Ομάδα βόλεϊ Ελλάδος Ανδρών, στο πλαίσιο του 2012 CEV European League, που θα διεξαχθεί από τις 24- 26 Μαΐου, με πρώτη στάση την Κατερίνη, στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως συνδιοργανώτριας ευελπιστεί σε ένα καλό ξεκίνημα για την Εθνική ανδρών, που βρίσκεται στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης και θα τεθεί αντιμέτωπη κατά σειρά με την Ισπανία, το Ισραήλ και τη Σλοβακία , ενώ στον όμιλο υπάρχει και η Δανία την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μόνο εκτός έδρας.
Η διοργάνωση του 2012 CEV European League στην Κατερίνη, εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, που στόχο έχει να συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη όσο και

Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι

Νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι του εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα ένας 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός στο σπίτι του στα Ιωάννινα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο 54χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι του με πιστόλι, αλλά αναμένονται και οι απαντήσεις του ιατροδικαστή που βρίσκεται στο σημείο του συμβάντος.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Από ασφυξία λόγω απαγχονισμού πέθανε η Μ. Κένεντι


Η εν διαστάσει σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ πέθανε από ασφυξία λόγω απαγχονισμού, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε σήμερα στο Ιατροδικαστικό Κέντρο της Κομητείας Γουέστσεστερ.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου, Ντόνα Γκριν, είπε ότι η 52χρονη Μαίρη Κένεντι απαγχονίστηκε. Οι αρχές θεωρούν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε αυτοκτονία.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα γίνουν γνωστά μετά από αρκετούς
μήνες.

Μια δίαιτα … για το καλοκαίρι

Φωτογραφία για Μια δίαιτα … για το καλοκαίρι
Γράφει η Δαμβουνέλη Αλεξάνδρα, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PGDip Διατροφής Αθλητών

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι είμαστε αγχωμένοι με το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να χάσουμε αυτά τα παραπανίσια κιλά πριν βγούμε στις παραλίες.

Αυτά τα λίγα παραπάνω κιλά είναι που μας χαλούν το κέφι και που ξέρουμε ότι χωρίς αυτά αλλιώς θα ντυνόμασταν και με άλλη αυτοπεποίθηση θα βγαίναμε με το μαγιό μας!

Σκληρή κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα

Φωτογραφία για Σκληρή κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα
Για τη σκληρή μάχη που θα τεθεί στο επίκεντρο των εκλογών προϊδέασαν με τις ομιλίες τους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους... τόσο ο Α. Σαμαρά, όσο και ο Αλ. Τσίπρας.

Αμφότεροι εξαπέλυσαν σφοδρά -έως δηλητηριώδη- πυρά απέναντι στο βασικό τους αντίπαλο. Οι ομιλίες διεξήχθησαν με μικρή χρονική απόσταση και στην ίδια αίθουσα.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα debate ανάμεσα σε δύο δυνάμει πρωθυπουργούς.

Μικρά ανεκδοτάκια για...πολλά γέλια!

Φωτογραφία για Μικρά ανεκδοτάκια για...πολλά γέλια!Μικρά ανεκδοτάκια για...πολλά γέλια........ - Τι είναι 4 λάστιχα και τι είναι 365 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά;

- Τα 4 λάστιχα είναι GOODYEAR ενώ τα 365 προφυλακτικά είναι VERY GOOD YEAR!!!

- Ποιο είναι το αντίθετο του Μηχανόβιος?

- Βιομήχανος.

- Πως πέθανε η τελευταία πόντια αρκούδα?

- Αντί να πέσει σε χειμέρια νάρκη έπεσε σε Γερμανική.

- Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού ?

Αναβλήθηκε ο τελικός...

Φωτογραφία για Αναβλήθηκε ο τελικός...
Ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα διεξαχθεί σήμερα, καθώς αναβλήθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της αποστολής των «πρασίνων»!

Συγκεκριμένα τη στιγμή που το πούλμαν των «πρασίνων» κατευθυνόταν προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπήρξε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι έριξαν πέτρες στο πούλμαν και έσπασαν μερικά τζάμια. Και όπως ισχυρίζονταν οι άνθρωποι του ΠΑΟ, τραυματίστηκαν οι παίκτες της ομάδας, Περπέρογλου και Σμιθ.

Αλέξης Τσίπρας: «Τα κόμματα του μνημονίου έχουν κρυφή ατζέντα. Μόνο η Αριστερά μπορεί να τους σταματήσει»

Ανέβασε τους προεκλογικούς τόνους ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Όπως είπε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά,  «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

Δηκτικό ήταν και το σχόλιο που έκανε, αναφερόμενος στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι ο Συριζα δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας,  «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά.

Από την Ορκομωσία της νέας Βουλής. Ευγένιος Παπαδόπουλος - Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Απών από την ορκωμοσία λόγω Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία για Απών από την ορκωμοσία λόγω Χρυσής Αυγής
Ο Μίμης Ανδρουλάκης ενδέχεται να ορκιστεί αύριο Δεν έδωσε τον όρκο του βουλευτή στη σημερινή ορκωμοσία της Νέας Βουλής ο Μίμης Ανδρουλάκης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όσο διήρκησε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του Μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει.

Εγέρθησαν όλοι οι βουλευτές για το κοράνι… Πλην των 21 της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία για Εγέρθησαν όλοι οι βουλευτές για το κοράνι… Πλην των 21 της Χρυσής Αυγής
Καθιστοί παρέμειναν οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την ώρα της ανάγνωσης του Κορανίου και της ορκωμοσίας των τριών μουσουλμάνων ευρωβουλευτών σήμερα στην Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές αρνήθηκαν.

Αργότερα σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνιζαν ότι «Η Ελλάδα είναι μια χώρα χριστιανική και ορθόδοξη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να σηκωθούμε για κάτι που δεν πιστεύουμε.

Στις μουσουλμανικές χώρες, αν δηλώσεις χριστιανός και τους ζητήσεις να σηκωθούν όρθιοι στο Ευαγγέλιο. σε σκοτώνουν».

Για μια ακόμη χρονιά προστατεύουμε τα δάση μας



Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εθελοντών και των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πυροπροστασία, για τον συντονισμό του φετινού προγράμματος "Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος" πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Είναι προφανές

Αναγνώστης απαντά και ρωτά για τις πολιτικές πεποιθήσεις

Αφορά Αναγνώστης σχολιάζει το κόμμα της "Δημιουργίας Ξανα"
Ειμαι κι εγω μια απο τις μαριονέτες που ψηφισαν δημιουργια ξανα. Αφου λοιπον με χαρακτηριζεις θα σου απαντησω στο ιδιο υφος.

Τι μας λες;
Παμε απο την αρχη με τα ατρανταχτα επιχειρηματα σου:

Αναγνώστης σχολιάζει το κόμμα της "Δημιουργίας Ξανα"

Απορώ πώς υπάρχουν Έλληνες που στηρίζουν το νεοποχητικο και νεοταξικο νεοϊδρυθέν κόμμα ''δημιουργία ξάνα''. Άραγε διάβασαν τις θέσεις του; Δεν αναρωτιούνται γιατί τόση διαφήμιση σε ένα κόμμα λίγων ημερών με άγνωστα πρόσωπα; Γνωρίζουν ότι τα ιδρυτικά τους μέλη είναι σε μασονικές στοές και στην Ρόταρυ; Είδαν ειδικά στην Καβάλα σε συγκέντρωση που έκαναν τι κόσμος ειχε μαζευτεί; Δεν τους φάνηκε περίεργο πως ένας υποψήφιος πρωθυπουργός (ΣΑΜΑΡΑΣ) παρακαλάει για συνεργασία ένα κόμμα λίγων ημερών βγαλμένο από το πουθενά; Μάλλον κοιμάστε για αυτό δεν έχετε καταλάβει τίποτα. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!

Αναγνώστης απευθύνεται στους εθνοσωτήρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εθνοσωτήρες ενωθείτε και στοιχηθείτε μαζί, Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη-Μάνος-Τζήμερος, πάρτε και την χρυσή αυγή, μην ξεχάσετε όμως να πάρετε και το πασοκ μαζί.
Ούτως ή άλλως ένα κόμμα έχετε γίνει. Έτσι θα σας σουτάρουμε στο τέλος όλοι μαζί, θα είναι πιο εύκολο, λαμόγια του κερ@τ@.

Αντί οι περισσότεροι από σας να είστε σήμερα στην φυλακή, έχετε το θράσος λόγω έλλειψης αξιοπρέπειας να επιμένετε να ζητάτε την ψήφο του λαού. Είστε οι ίδιοι πάντα, δεν αλλάζετε και δεν θα αλλάξετε ποτέ!

Η Μέρκελ “ξηλώνει” την τρόικα

Οι πρώτες απογοητεύσεις από τον Φρανσουά Ολάντ είναι ήδη ανάμεσά μας. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, όπως εύκολα μπορούσε να προβλέψει όποιος διάβαζε το πολιτικό βιογραφικό του, και κοιτούσε πίσω από τη βιτρίνα του «αντι-σαρκοζισμού», μοιράζει στιγμές…
συγκατάβασης, όπως λέγεται ευγενικά η υποχωρητικότητα, μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ.

Πάγωσαν με τους βουλευτές της Χρ. Αυγής

Φωτογραφία για Πάγωσαν με τους βουλευτές της Χρ. Αυγής
Από περιέργεια έως παγωμάρα προκάλεσε η είσοδος των νεοεκλεγέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο σε παλιούς και νέους βουλευτές συναδέλφους, δημοσιογράφους και ευρισκόμενους στα θεωρεία. Οταν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές ορσκίστηκαν στο Κοράνι, ο προεδρεύων Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, πράγματο οποίο δεν έπραξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πάντως ίσως η πιο καλτ φυσιογνωμία που έχει καθήσει ποτέ στα ελληνικά κοινοβουλευτικά έδρανα είναι ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

Τροχαίο ατύχημα με παγιδευμένο 22χρονο.

Φωτογραφία για Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με παγιδευμένο 22χρονο. Καρέ - καρέ ο απεγκλωβισμός - ΒΙΝΤΕΟ

 H ώρα ήταν 06.50 όταν ένας 22χρονος οδηγώντας επαγγελματικό μινι φορτηγάκι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πανεπιστημίου Το ατύχημα συνέβη στα Μποζαϊτικα στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων ΘΩΜΑ. Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος εξαιτίας και της βροχής που μόλις είχε αρχίσει να πέφτει δεν επέτρεψε στον νεαρό οδηγό να προλάβει την πρόσκρουση. Το μικρό φορτηγάκι παραμορφώθηκε, το ταμπλό του οχήματος αποκολλήθηκε και χτύπησε τον νεαρό Αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στην άμορφη μάζα των σιδερικών.

Απαγχονίστηκε 69χρονος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Φωτογραφία για Απαγχονίστηκε 69χρονος στο μπαλκόνι του σπιτιού του
Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας άντρας 69 ετών στην περιοχή Μαρουλά, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.
Ο 69χρονος αυτόχειρας κρεμάστηκε με σχοινί από τα κάγκελα στο μπαλκόνι του σπιτιού του ενώ ένας αλλοδαπός εργάτης είδε τον άτυχο άντρα να κρέμεται απαγχονισμένος και γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ειδοποίησε τις αρχές.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τι νικήθηκε, αλλά, κυρίως, τι μένει ακόμα να νικηθεί...

Φωτογραφία για Τι νικήθηκε, αλλά, κυρίως, τι μένει ακόμα να νικηθεί...
Κι όμως αισθάνομαι να με λούζει το φως.

Οχι επειδή άλλαξαν τα πράγματα, δεν έχουν αλλάξει ακόμα - αλλά επειδή μια ηλιαχτίδα αλλαγών φαίνεται να αχνοχαράζει.

Μόνον και μόνον για αυτό χαίρομαι; Ναι!

Είναι αυτό αρκετό; Οχι!

Ομως, όπως έλεγε και ο Κομφούκιος, για να αρχίσει και η πιο μακρά πορεία, χρειάζεται ένα πρώτο βήμα.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν ιστορικές, ακριβώς διότι μπορεί να αποδειχθούν αυτό το «ένα πρώτο βήμα».

Τελικά ο άνθρωπος συνέχεια αποδεικνύεται κατώτερος απά τα ζώα...

Φωτογραφία για Τελικά ο άνθρωπος συνέχεια αποδεικνύεται κατώτερος απά τα ζώα...
Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας στην πόλη Πατόκ ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος Για να τον ταΐσουν αποφάσισαν να του παραχωρήσουν να φάει ένα γέρικο και ταλαιπωρημένο γαϊδουράκι...ζωντανό!
Το γαϊδουράκι ήταν παραμελημένο από τους πρώην ιδιοκτήτες του και τους ήταν πλέον ...άχρηστο.
Αυτό που θα επακολούθησε ήταν εκπληκτικό. Και τα δυο ζώα - αιχμάλωτοι ανθρώπων - έκαναν κάτι απρόσμενο Ο λύκος κοίταξε τα μάτια του γαϊδαράκου κ ο γαϊδαράκος του λύκου αντίστοιχα...και έκτοτε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.
Γιατί σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η απληστία, η κακία, ο εγωισμός και η αλαζονεία μεταξύ των ανθρώπων τα ζώα αυτά έδωσαν ένα γερο μάθημα Κανείς δεν γεννήθηκε να είναι το θύμα ή το θήραμα clopyandpaste.blogspot.com

Ετοιμάζουν το Σιδηρούν Παραπέτασμα του Μνημονίου με την ανοχή της αφελούς Αριστεράς!

Φωτογραφία για Ετοιμάζουν το Σιδηρούν Παραπέτασμα του Μνημονίου με την ανοχή της αφελούς Αριστεράς!
Το σκληρό πρόσωπο του Μνημονίου, στη κυριολεξία ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα της πιο φιλελεύθερης ακρο-δεξιάς, ετοιμάζεται μεθοδικά με τις ευλογίες της Συγγρού και συντηρητικών παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου. Ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στον τρόμο του επερχόμενου Καραμανλή σπεύδει σαστισμένος και με άτσαλες κινήσεις να ενώσει δήθεν...

Σοκ για τους φορολογούμενους, 6 στα 10 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά

Φωτογραφία για Σοκ για τους φορολογούμενους, 6 στα 10 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά
Σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Έλληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια...η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από τσουχτερά:

6 στα 10 είναι χρεωστικά, με μέσο φόρο κοντά στα 1.350 ευρώ,

Cayman islands> Eδώ πήγαν τα 436 εκατ. του ακούρευτου ομολόγου που πλήρωσες!

Φωτογραφία για Cayman islands> Eδώ πήγαν τα 436 εκατ. του ακούρευτου ομολόγου που πλήρωσες!
Στις «τσέπες» του Dart Management fund μπήκε το 90% των 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε χθες το ελληνικό Δημόσιο για το ομόλογο που έληγε, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται ανώνυμες πηγές.
Πρόκειται για ένα «μυστικοπαθές» fund με έδρα τις Νήσους Cayman και ένα από τα πιο γνωστά vulture funds, αναφέρουν οι ΝΥΤ, τα οποία αγοράζουν ομόλογα χωρών που βρίσκονται κοντά σε χρεοκοπία και εν συνεχεία κινούνται νομικά εναντίων των κυβερνήσεων σε περίπτωση...
που αθετήσουν την υποχρέωση πληρωμής.

Στο Προεδρικό Μέγαρο - ΤΩΡΑ η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης

- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τις 09:30
- Σχεδόν στις 10:00 έφτασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμένος
- Στις 11:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου
- Την Παρασκευή διαλύεται η Βουλή της... μιας μέρας και ξεκινά επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος

Τι κάνεις εκεί κ. ποδηλάτη;;;

Φωτογραφία για Τι κάνεις εκεί κ. ποδηλάτη;;;
Εκεί που λέγαμε πως τα έχουμε δει όλα, ήρθε ο ποδηλάτης να κάνει την ανατροπή! Δείτε ολόκληρη την φωτογραφία!!

Viva 88.3 fm

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Νίκη εισόδου στα play off - Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός 0 - 2

Άνετη νίκη με 2 - 0 πήρε ο Πιερικός στον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα και πλέον είναι με το ένα... πόδι στα play offs.
Δεν είχε δύσκολο έργο η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, σε ..
ένα παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της αδυναμίας του Αγροτικού Αστέρα να σφραγίσει εισιτήρια.
Στο 21' οι φιλοξενούμενοι πήραν... κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπλαζέφσκι έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα στον Κουτσοσπύρο που με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Ρούσεφ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Καμινιώτη και με πλασέ σημείωσε το 0-2 για τους Κατερινιώτες.

Δεν θέλουν να προκαλέσουν Οι 300 βουλευτές της μίας ημέρας θα αποποιηθούν της αποζημίωσής τους


Oμόφωνα αποφάσισαν τα κόμματα να μη διεκδικήσουν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές την αποζημίωσή τους, που ανέρχεται για το δεκαπενθήμερο απότην 6η μέχρι και τις 19 Μαΐου στο ποσόν περίπου των2.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των νέων κοινοβουλευτικών κομμάτων από την προηγούμενη Δευτέρα.

«Η Μέρκελ βάζει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη» Η λιτότητα μάς οδηγεί στην κόλαση, δηλώνει στο CNN o Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλ.Τσίπρας απαντά στις ερωτήσεις της Κριστιάν Αμανπούρ
Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και την Ευρωζώνη εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» λέει, επισημαίνοντας ότι «όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση». Αναφέρει, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη κιόλας ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Οι γυναίκες προτιμούν το ροζ

Στο μυαλό μας πολλοί άνθρωποι έχουμε συνδυάσει τις γυναίκες με το ροζ χρώμα. Ίσως επειδή δείχνουν να τους αρέσει το συγκεκριμένο χρώμα. Γιατί το προτιμούν όμως; Είναι το χρώμα που συμβολίζει το θηλυκό φύλο ή το προτιμούν για κάποιο άλλο λόγο;


Οι ερευνητές Anya C. Hurlbert και Yazhu Ling του πανεπιστημίου του Newcastle δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που αναφέρει ότι η προτίμηση των γυναικών στα χρώματα διαφέρει από αυτή των ανδρών. Οι γυναίκες προτιμούν το ροζ ή μια πιο κόκκινη απόχρωση σε σχέση με το μπλε που προτιμούν οι άντρες.

Να ποιός θα μαζέψει τον Μιχαλολιάκο



Ποιος φίλος-έκπληξη από τα παλιά θα εμφανιστεί απόψε στο κλείσιμο των "Ράδιο Αρβύλα";


H παρέα της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Τετάρτης και στην τελευταία εκπομπή της εβδομάδας θα φιλοξενήσει...
έναν φίλο από τα παλιά, που θα διασκεδάσει τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές με το χιούμορ και τις ερμηνείες του!

Τα σουβλάκια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο