ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ομάδα Βlog Εδώ Πιερία.



Στης 27-5-2012 κλείσαμε δυο μήνες λειτουργιάς του Βlog μας Επισκέψεις 33.700
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε για την ενημέρωση σας.
Ομάδα Βlog Εδώ Πιερία.

BLOOMBERG: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΥΧΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ


Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΥΧΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συνιστούσε απειλή για την παγκόσμια ευημερία, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της στην παγκόσμια οικονομία είναι 0,4%, καθώς οι επιπτώσεις θα έφθαναν έως την Κίνα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο παραπέμπει σε δηλώσεις αναλυτών διεθνών επενδυτικών ταμείων και τραπεζών.

Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στα ενέχυρα, αναφέρει το στέλεχος του Pimco - του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο - Ρίτσαρντ Κλάριντα, μία άποψη που συμμερίζονται οικονομολόγοι των τραπεζών Bank of America Merrill Lynch και JPMorgan Chase. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να προκαλέσει χρεοκοπίες κρατών της Ευρώπης καθώς και επιδρομές σε τράπεζες, πιστωτικές κρίσεις και υφέσεις που μπορεί να οδηγήσουν περισσότερες χώρες να φύγουν από το ευρώ.

Αν θέλεις, άνθρωπε, να γίνεις Θεός

«Αν θέλεις, άνθρωπε, να γίνεις Θεός, να κερδίσεις την αιώνια ζωή και να ζήσεις μαζί μου, πράγμα που ο προπάτοράς σου, επειδή το επεδίωξε με κακό τρόπο, δεν το πέτυχε, ταπεινώσου, καθώς ταπεινώθηκα κι εγώ για σένα– απόφυγε την αλαζονεία και την υπερηφάνεια του δαιμονικού φρονήματος, δέξου ραπίσματα, φτυσίματα, κολαφίσματα, υπόμεινέ τα μέχρι θανάτου και μην ντραπείς».

ΟΛΑ (Κι ΟΛΑ;) για τους άντρες

30+1 Ερωτήσεις από μια γυναίκα και οι απαντήσεις από έναν άντρα.


1. Γιατί οι άνδρες είναι τόσο ηλίθιοι;
Είναι θέμα τεστοστερόνης. Είναι κάτι σαν την έμμηνο ρύση σου, έτσι και οι
άνδρες παθαίνουν δηλητηρίαση από υπερβολική δόση τεστοστερόνης. Γιατί
νομίζεις πώς ο μέσος άνδρας ζει 10 χρόνια λιγότερο από τη μέση γυναικα
(και δεν είναι από όλη τη γκρίνια και τη μουρμούρα της συζύγου του); Οι
ορμόνες μεταβάλλουν τη διάθεση, απλά τους έχετε παρεξηγήσει.

στον γυναικολόγο!!!

Μία κοπέλα, παντρεμένη εδώ και χρόνια, πάει στον γυναικολόγο της ελπίζοντας ότι θα της λύσει το πρόβλημα της
Γιατρέ, εξομολογείται, κάθε βράδυ κάνουμε έρωτα με τον άντρα, μου...αλλά δεν χορταίνω, δεν χορταίνω.
Γιατί δεν διπλασιάζεται την...
δόση, ρωτά ο γιατρός
Την διπλασιάσαμε, γιατρέ μου, αλλά πάλι δεν χορταίνω δεν χορταίνω
Τότε τετραπλασιάστε την, εισηγείται ο γιατρός
Το κάναμε γιατρέ, μου αλλά δεν χορταίνω δεν χορταίνω
Τί να σας πω κυρία μου, γιατί δεν συμπληρώνετε το δείπνο σας με ένα φίλο

Κριστίν Λαγκάρντ …να γιατί προκαλεί


παξιμάδι ...


Τα αμαρτωλά 3 "Α": Αριάδνη, Αίολος, Ατλας: Οι απόρρητες συμφωνίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα!!!


 Ο τέως δοτός πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, ο οποίος, αρνείται να δώσει ακόμα και σήμερα, στους δημοκρατικά εκλεγμένους αρχηγούς των κομμάτων, τα αληθινά στοιχεία για την οικονομία και τις τράπεζες που προέκυψαν από τον πρόσφατο έλεγχο, τα δίνει απλόχερα στους τοκογλύφους-πιστωτές μας.

ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ

«Το Έθνος να λυπάστε, αν ....

φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι από τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του. Το Έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μεσ' τα ερείπια του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα. Το Έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο και μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

[Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ, Χαλίλ Γκιμπράν, 1923]

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

πραγματικη, αρθρο, καταστροφη, greek
« ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. »
 
Η εφημερίδα των Βρυξελλών NEW EUROPE - The European Political
Newspaper στις 21/1/2012 έγραψε ένα άρθρο για την Ελλάδα με τίτλο: So,
what is the real truth about the Greek catastrophe?
Το άρθρο αυτό θα το βρείτε (στα αγγλικά) εδώ: http://www.neurope.eu/article/so-what-real-truth-about-greek-catastrophe
Τα κύρια σημεία αυτού του άρθρου μεταφρασμένα στα ελληνικά δημοσιεύθηκαν στην Εστία της 21-1-2012 και αξίζει τον κόπο να τα διαβάσετε. . . .
Κάντε κλικ στο διαβάστε περισσότερα.

Βαρουφάκης: Πως «διάολο» χρεοκοπεί και η κερδοφόρα Ισπανία;

Σε ένα ακόμα άρθρο αναφοράς για το περιοδικό «HOT DOC» που κυκλοφόρησε στα περίπτερα, ο γνωστός καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης εξαπολύει μύδρους εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση ή μάλλον για την τροφοδότηση της κρίσης μέσω ακατανόητων αποφάσεων. Το παράδειγμα της Ισπανίας είναι συγκλονιστικό, πως μια χώρα απολύτως «ισοσκελισμένη και κερδοφόρα», την οδήγησαν οι γελοίες πολιτικές αποφάσεις και οι «αγορές» στο χείλος της καταστροφής…

Και τώρα Έλληνα… πλήρωνε – «Φωτιά» στα τεκμήρια και αποδείξεις

«Φωτιά» στα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα αρχίσουν να έρχονται στους φορολογούμενους από τις αρχές Ιουνίου βάζουν η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, ο νέος τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνει κάθε φορολογούμενος για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο και η σημαντική αύξηση κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που συμπληρώνουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι κρύβουν παγίδες πρόσθετων φόρων για μεγάλο αριθμό πολιτών.

Κανέλη προς Ντινόπουλο: ''Είσαι ξετσίπωτος, σιγά ρε μάγκα''

Φωτογραφία για Κανέλη προς Ντινόπουλο: ''Είσαι ξετσίπωτος, σιγά ρε μάγκα''
Η Λιάνα Κανέλη συνέτριψε με λέξεις κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα γίνει το ΚΚΕ λοφίο και παράσημο αριστεροσύνης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Η κυρία Κανέλη επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου

Βαρεμένου λέγοντας «εσείς χρηματοδοτείστε από τον εχθρό ως κόμμα της ευρωπαικής Αριστεράς, έχετε στήριξη από την Ευρωπαική Ενωση που είναι ο ταξικός εχθρός, εμείς ως ΚΚΕ δεν έχουμε σχέση».

Ροζ σκάνδαλο με υποψήφια βουλευτή στη Λάρισα!

Φωτογραφία για Ροζ σκάνδαλο με υποψήφια βουλευτή στη Λάρισα!
Σε μια ροζ φωτογραφία που σοκάρει για το περιεχόμενό της και κυκλοφορεί ήδη σε κάποια κινητά τηλέφωνα στη Λάρισα, αναφέρεται ...σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ».

Στο σχετικό θέμα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, εμπλέκονται ένας πασίγνωστος αιρετός της πόλης και μια Λαρισαία πολιτευτής μεγάλου κόμματος, αναγράφονται τα εξής:

«Θα μπορούσε να είναι απλώς μια γαργαλιστική ροζ ιστορία αλλά η φωτογραφία και οι πληροφορίες που τη συνοδεύουν σοκάρουν. Η εικόνα προδίδει το εσωτερικό ενός δωματίου με διάκοσμο ξενοδοχείου και πρωταγωνιστές δύο άτομα.

Σκάνδαλο και πάλι με στημένους αγώνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Φωτογραφία για Σκάνδαλο και πάλι με στημένους αγώνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο
Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του φετινού Euro σε Πολωνία και Ουκρανία, το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος ακουμπάει και την Εθνική ομάδα της Ιταλίας. Νέο κύμα συλλήψεων στο ιταλικό ποδόσφαιρο: στο στόχαστρο μια ευρεία οργάνωση που ευθύνεται για στημένα ματς στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Στην φυλακή οδηγήθηκε ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι. Ένταλμα συλλήψεως και κατά του Όμαρ Μιλανέττο, πρώην παίκτη της Τζένοβα, τώρα στην Πάδοβα.

Τριαντά έξι τα νέα πρόσωπα στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία για Τριαντά έξι τα νέα πρόσωπα στις λίστες του ΠΑΣΟΚ
Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα Επισήμως τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα, οι αλλαγές ωστόσο έχουν ήδη αποφασιστεί και αφορούν 36 νέα πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, σε σύγκριση με τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου.

Πρόκειται για τους:

Έδωσαν τα χέρια ΠΑΟΚ και Δώνης

Φωτογραφία για Έδωσαν τα χέρια ΠΑΟΚ και Δώνης
Ο Γιώργος Δώνης θα είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ, με τις δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια Συγκεκριμένα ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες ώστε να πείσει τον νεαρό προπονητή για αναλάβει τις τύχες του “δικεφάλου του Βορρά” και κατάφερε να τον πείσει.

Το μόνο που απομένει πλέον για να ανακοινωθεί η έλευση του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι η επίσημη αποδέσμευση του Λάζλο Μπόλονι από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. για την οικονομική κατάσταση των δήμων

Αγώνας για να μην καταρρεύσουν οι Δήμοι και να διασφαλιστούν ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών και οι θέσεις εργασίας.
Από τις δραματικές επιπτώσεις της εφαρμογής των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλές υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω έλλειψης βασικών λειτουργικών ειδών.

Τα αποτελέσματα της 1ης διαδικτυακής δημοσκόπησης για τις εκλογες της 17ης Ιουνίου

Η πρώτη ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκε με τις μοναδικές συμμετοχές να ξεπερνούν τις 33.000.
Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έγινε με νέο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε εξαιρέθηκαν όλες οι διπλοψηφίες.

Κατερίνη. Επίθεση αδέσποτων στον Μπάμπη Πεϊδη μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι φιλόζωοι είχαν προειδοποιήσει αλλά ο δήμος κοιμάται!

babis skilia 275x300 Κατερίνη. Επίθεση αδέσποτων στον Μπάμπη Πεϊδη μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι φιλόζωοι είχαν προειδοποιήσει αλλά ο δήμος κοιμάται!28-05-2012 Επίθεση από αδέσποτα δέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο αθλητικογράφος & συνεργάτης του PortalPierias Μπάμπης Πεϊδης, στο κεντρικότερο σημείο της Κατερίνης… στον πεζόδρομο και συγκεκριμένα στην οδό της Αγίας Λαύρας.
Εδώ από το PortalPierias είχε επισημανθεί η κατάσταση με τα αδέσποτα της Κατερίνης και η ανυπαρξία του Δήμου, που αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις των εθελοντών φιλόζωων της πόλης, διαβάστε τη σχετική δημοσίευση εδώ.
Ακολουθεί το μήνυμα του Μπάμπη Πεϊδη που ειλικρινά πιστέψτε μας, έχει στεναχωρεθεί που αναγκάστηκε να χτυπήσει τα αδέσποτα αυτά σκυλιά, προσπαθώντας να προστατέψει τον εαυτό του.
Κάποια στιγμή επιτέλους ο δήμος πρέπει να ξυπνήσει!!!

53χρονος Βρετανός αγνοείται στον Όλυμπο. Συνεχής ενημέρωση.

28-05-2012 Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό 53χρονου άνδρα από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος αγνοείται από εχθές το απόγευμα. Ο 53χρονος ήταν να επιστρέψει χθες από την ανάβαση του στον Όλυμπο, αλλά δεν έδωσε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ένας φίλος του σήμερα να αρχίσει να τον αναζητά. Το φίλο του συνάντησαν μέλη της ΕΟΔ τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή λόγω του ότι συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα οι έρευνες για έταιρο αγνοούμενο από την Αθήνα.

Η πρόσληψη ναυαγοσωστών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου

Με 30 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 30/5/2012, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Λιτόχωρο.
Τα θέματα έχουν ως εξής:
1. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής για τον καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα  κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών. (Εισήγηση: Γεώργιος Κωτούλης, Πρόεδρος Δ.Σ.).

Εκδηλώσεις κατά του καπνίσματος στα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταμώνα και Αγίου Σπυρίδωνα

Δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος θα πραγματοποιηθούν στα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταμώνα και Αγίου Σπυρίδωνα.
Η εκδήλωση στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα έναρξης 09:00π.μ., ενώ στο Περιφειακό Ιατρείο Αγίου Σπυρίδωνα, την Τετάρτη 30 Μαίου στις 9 το πρωί.
Στο πλαίσιο των δύο εκδηλώσεων θα γίνει μία απλή και σύντομη εξέταση προληπτικού ελέγχου, σε όποιον το επιθυμεί, για τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα (CO) στην αναπνοή που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Σύσκεψη για τον καθορισμό των εδρών των ταξί στην Πιερία

Ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου, με θέμα την εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Π.Κ.Μ., θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198).

Νέα γεώτρηση για άρδευση στην περιοχή του Σβορώνου

H ανόρυξη μιας νέας γεώτρησης σε βάθος 300 μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν βέλτιστοι όροι παροχής ύδατος είναι σε εξέλιξη στον Σβορώνο - πίσω από το γήπεδο της περιοχής.
Η γεώτρηση γίνεται στο πλαίσιο μεγάλης εργολαβίας, που αφορά  στην βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων των Δημοτικών Διαμερισμάτων  Άνω Αγίου Ιωάννη, Γανόχωρας, Νεοκαισάρειας, Σβορώνου και των οικισμών Ν. Κεραμιδίου και Χράνης, καθώς και της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής.
Συνολικά 19 χλμ. στρέμματα αγροτικής γης μετατρέπονται σε εύφορες εκτάσεις, επιλύοντας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης , η Οικολογική Ομάδα ,Μητέρα Γη


 O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση , καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων  μανιταριών στους μανιταρότοπους της Άνω Μηλιάς.
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια (κατά προτίμηση ορειβατικές αρβύλες) και κατάλληλη