ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Διάσωση του λαού και όχι του ευρώ

Κείμενο παρέμβασης
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κι είναι ανάγκη να γίνει άμεσα, συντεταγμένα με παράλληλη οργάνωση του λαού, με συνείδηση των δυσκολιών αλλά και της ελπιδοφόρας προοπτικής που γεννιέται.
Η απαλλαγή από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και από τη θηλιά του χρέους είναι ακατόρθωτη εντός του ευρώ. Το ευρώ είναι το νόμισμα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής Ευρώπης-φυλακής. Ένα νόμισμα που λειτουργεί σαν μηχανισμός χρεοκοπίας κρατών και οικονομιών, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει «νόμισμα των ευρωπαϊκών λαών».

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΧΟΥΚΛΗ... Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

ΤΟ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΤΡΕΜΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ
Αντέχετε άλλη προπαγάνδα; Απόψε σε επανάληψη το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ του ant1 για τις επιπτώσεις της δραχμής... Ναι, το κανάλι του Μ.Κυριακού που έχει πολλές εκρεμότητες με την δικαιοσύνη. Ναι, το φιλαράκι του Σαμαρά - είναι γνωστό σε όλους  η σχέση φιλίας ετών του Σαμαρά - Κυριακού- θα παράσχει πλήρη κάλυψη στον ο ένας στον άλλον. Σήμερα το βράδυ λοιπόν η χούντα των καναλαρχών με ηγέτη τον......

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Ποινική δίωξη για κλοπή άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος της 32χρονης γυναίκας που συνελήφθη χθες γιατί έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ (δείτε εδώ)

Η γυναίκα που εμφανίστηκε συντετριμμένη στο Δικαστικό Μέγαρο, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελλές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ψηφίζουμε νηφάλια στην δημοκρατική Ευρώπη του φασισμού


 

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ






Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου συνήλθαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σώμα στις 13 Ιουνίου και τα αποτελέσματα εξέπληξαν όσους μέχρι τώρα πίστευαν σε δημοκρατική και συνδικαλιστική δεοντολογία.
Ύστερα από τον εκκωφαντικό τρόπο εκλογής της ΔΑΚΕ κι ενώ κανείς θα περίμενε να εκλεγεί προεδρείο από τη δύναμη που συγκέντρωσε 4 έδρες με 319 ψήφους, όπως  άλλωστε συμβαίνει στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ, εξελέγη, με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο, πρόεδρος από την Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία , που μόλις και μετά βίας συγκέντρωσε 164 ψήφους!!!!!
Το πώς έγινε εφικτό κάτι τέτοιο , μόνο ένας πολυμήχανος και μηχανορράφος νους θα μπορούσε να το καταλάβει, να το συλλάβει και να το πραγματοποιήσει!!

Θεοφάνης Μαλκίδης Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα

Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα και η Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας
«Οι στόχοι ενός τέτοιου σχεδίου (Γενοκτονίας) …είναι η διάλυση των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθνικών αισθημάτων, της θρησκείας, καθώς και της οικονομικής ύπαρξης εθνικών ομάδων, καθώς και η καταστροφή της προσωπικής ασφάλειας, της ελευθερίας, της υγείας, της αξιοπρέπειας….».
Ραφαήλ Λέμκιν Θεμελιωτής του όρου Γενοκτονία ( Axis Rule in Europe. Washington 1944, p. 79- 95)
«Ο Μιγέλ Οβάλδο Ετσεκολάζ αστυνομικός διευθυντής στο Μπουένος Άιρες, κηρύχθηκε ένοχος, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο, διέπραξε «εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας στα πλαίσια μίας γενοκτονίας που συντελέστηκε μεταξύ 1976 και 1983».
(Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Αργεντινής Νο1 υπόθεση 2251/06, Σεπτέμβριος 2006).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!"

  - Στην  συγκεκριμένη  "ειδική " χρονική  στιγμή,
 είναι  απαραίτητη η ψήφος  "εθνικής ανάγκης",
 η ψήφος  "πατριωτικής  σκοπιμότητας ".

  -Καλούμε  κάθε  ελεύθερο -  καί δημοκρατικά σκεπτόμενο
πολίτη  να υπερψηφίσει τους εκλογικούς συνδιασμούς του
 ΣΥΡΙΖΑ  σ' ολόκληρη τη χώρα.

  -ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ  - ΑΘΗΝΑ

Ιδρυτής - υπεύθυνος του ανεξάρτητου αμεσοδημοκρατικού κινήματος :
ΕΜΠΡΟΣ  ΓΙΑ  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Μεγαλώνοντας αγόρια...


Μπορεί σαν μαμάδες να βρίσκουμε πιο εύκολο να μεγαλώσουμε ένα κοριτσάκι γιατί η φύση της μας είναι γνώριμη, από την άλλη πλευρά όμως, το να μεγαλώσουμε σωστά ένα...
αγοράκι είναι μία πρόκληση γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από κανόνες και περιορισμούς μέσα στο σπίτι για να νιώσουν ασφαλή

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Η Ελλάδα πια έχει μόνο:ανεργία,φτώχεια, γιοκ   περίθαλψη,
ληστείες,δολοφονίες,αυτοκτονίες,λαθρομετανάστες και πλούσιους πολιτικούς!!!
Ελληνα πολίτη,Ελληνα ψηφοφόρε,
η Κυριακή 17 Ιουνίου έφτασε!
Καλώς ή κακώς οι επαγγελματίες πολιτικοί μας οδήγησαν ξανά στις κάλπες πιστεύοντας ότι με την τρομοκρατία που θα ασκούσαν (οι ίδιοι,τα τσιράκια τους και οι ξένοι φίλοι τους) στο μεσοδιάστημα από τις 6 Μαϊου μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα κατάφερναν να σε τρομάξουν και να σε εγκλωβίσουν στο μαντρί του δικομματισμού.
(Παρένθεση:Είναι απορίας άξιον πως μια χρεοκοπημένη στην ουσία χώρα αντέχει τρεις μήνες προεκλογική περίοδο κι έχει και χρήματα για δύο εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν έχει πχ για φάρμακα!!!!)

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ


Φοβερό σύνθημα έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο!!!





Το γύρο του κόσμου κάνει το σύνθημα "WE DONT PAY RE M.... PAOK 4" που έγραψαν προφανώς οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω απο το Γερμανικό κοινοβούλιο!Πως τα κατάφεραν ένας θεός ξέρει...!

ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ...!!!




ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΕΛΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Εμείς οι Έλληνε(ς)καταψηφίζουμε!..

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
     Το είπα αρχικά στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ένα καλοκαιριάτικο πρωινό του 2010, με αφορμή τον θυμό μου και πολλών άλλων Ελλήνων που εξελίχθηκε στο «Κίνημα των Αγανακτισμένων» για να πνιγεί, τελικά, στα δακρυγόνα, χημικά και την απίστευτη βία των ΜΑΤ…
     Μου είχε ζητήσει ο οικοδεσπότης της εκπομπής, παλιός φίλος, να δώσω μια ψυχοκοινωνική ερμηνεία στις εκλογικές μας προτιμήσεις και είχα πει, πρωί-πρωί, απαντώντας με «ερώτηση»  Σωκρατικού στυλ:
     «Μήπως, Γιώργο ΔΕΝ ψηφίζουμε, αλλά εμείς οι Έλληνε(ς)καταψηφίζουμε;» 
      Αντέδρασε ακαριαία ο Γιώργος Παπαδάκης (υπήρχε πάντα και το ΕΣΡ) και μου ζήτησε να ανακαλέσω την πρότασή μου…
      Προφανώς δεν ήταν ακουστικά σαφής ο διαχωρισμός των λέξεων και έτσι το δικό μου:
     «Μήπως, Γιώργο ΔΕΝ ψηφίζουμε αλλά οι Έλληνες ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;»

Απίστευτο! Ο Σαμαράς επιχειρηματολογεί γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ & Π. Καμμένο!


Έτοιμη η Π.Ε. Πιερίας για την εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 17ης Ιουνίου 2012.
Χωρίς κανένα πρόβλημα έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από το τμήμα Πληροφορικής του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρησης και αναμετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων που θα εκτελείται από το μηχανογραφημένο σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και θα υποστηρίζεται από εκλογικά συνεργεία που απαρτίζουν υπάλληλοι της Π.Ε. Πιερίας, ενώ ελέγχθηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση τόσο των εκπρόσωπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και των εκπρόσωπων των πολιτικών κομμάτων.

ΤΟ ΧΩΝΙ


Γιατί στη Β.Πιερία δεν προχώρησε ο καθαρισμός της ακτογραμμής στη θέση(τηγάνια Αλυκών Κίτρους )έως και τα σύνορα με τον Κορινό;

Εκεί όπου και εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός βαρελιών και διχτύων Τα οποία δεν είναι διάσπαρτα πλέον αλλά συσσωρευμένα ;
Γιατί συνεχίζουν να κατακλύζουν τις ακτές της Πιερίας  (ανώνυμα βαρέλια...)τα οποία προέρχονται  από τις  άναρχες κατασκευές  των μυδοκαλλιεργειών οι οποίες στερούνται  διακριτικών( ταυτότητα ιδιοκτησίας) , προβλεπόμενη σήμανση σαν πλωτή κατασκευή κ.λ.π.

Το χρειάζεται επιτακτικά ο τόπος μας, οι ακτές μας, η θάλασσά μας, και ιδιαίτερα το περιβάλλον της Β. Πιερίας.

Πρέπει γρήγορα κάποιος ή κάποιοι να συνεχίσουν το έργο του πρώην Αντιδημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ.Σιανίδη προτού να είναι αργά ;
 

Πρωτοσέλιδο 15.6.2012


Χωρίς δουλειά 1,12 εκατ. άτομα Στο 22,6% εκτοξεύθηκε η ανεργία

Ραγδαία άνοδο στο 22,6% σημείωσε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2012, από 20,7% το προηγούμενο τρίμηνο και 15,9% στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθε σε 1.120.097 άτομα.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τον αριθμό των απασχολούμενων να ανέρχεται σε 3.837.950 άτομα.

Επίσκεψη του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών στο Δήμαρχο Κατερίνης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κατερίνης.
Ο κ. Σάββας Χιονίδης, αφού συνεχάρη τα νεοεκλεγέντα μέλη ευχήθηκε καλή δύναμη και στη συνέχεια συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αξία διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.

20% μείωση στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης

Σημαντική μείωση σε ποσοστό 20% των τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.
Ο κ Χιονίδης επεσήμανε ότι ο δήμος αντιλαμβάνεται πλήρως την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και τη δυσκολία να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μείωση σε όλο το δήμο Κατερίνης.