ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

"Εθνική Ελλάδος, εμπρός για τη πρόκριση!"

Εθνική οφείλει μια νίκη επί της Γερμανίας στη μνήμη του... Παναγούλια και στον μέγα στράικερ Γ. Δεληκάρη, τον χορευτή του Ντίσελντορφ! Εμπρός για την πρόκριση!

Αναγνώστης

«Αφού το έκαναν οι 300, μπορούν κι οι 11!»

Ο Ντιέγο Μαραντόνα αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Εθνικής με τη Γερμανία και παρότι έχρισε τα πάντσερ ως φαβορί, τόνισε ότι... οι 11 του Σάντος μπορούν να τα καταφέρουν όπως οι 300 του Λεωνίδα!

Ο Αργεντινός, με άρθρο του στους Times της Ινδίας αναφέρθηκε στην αποψινή μάχη, στάθηκε στο Φερνάντο Σάντος και τη μάχη της... ζωής του, ενώ έκανε και τον παραλληλισμό με τις Θερμοπύλες. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να χρίσει τη Γερμανία φαβορί τόσο για την αναμέτρηση, όσο και για του τουρνουά!

Οι εντεκαδάτοι και ο …παγκίτης Τσίπρας

του Γιάννη Αντύπα
Με τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ όλοι πήραν τα ρίσκα τους εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος προτίμησε να βάλει τις ψήφους στον…
τόκο! Τις έκανε ομόλογο και ελπίζει να εισπράξει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εκτός κι αν προκύψει… κούρεμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή του και θα κριθεί. Η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στους άλλους. Σε αυτούς που ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Και αν ο Σαμαράς το έκανε για να γίνει πρωθυπουργός, Βενιζέλος και Κουβέλης πήραν πολλά ρίσκα. Ο τελευταίος απειλείται από συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα γίνει ΛΑΟΣ. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι θα έχει τη φθορά της κυβέρνησης χωρίς κανένα από τα καλά της. Αφού δε συμμετέχουν σε αυτή πράσινα στελέχη.

Αυτά μπορεί να ενδιαφέρουν πολιτικούς και δημοσιογράφους για τις τρέχουσες αναλύσεις τους, αλλά μικρή σημασία έχουν. Τα πάντα θα κριθούν από το εάν η κυβέρνηση συνεργασίας δουλέψει. Αν αυτό συμβεί όλα όσα έχουν προαναφερθεί δε θα έχουν καμία σημασία. Όπως και δε θα έχουν καμία σημασία αν η κυβέρνηση συνεργασίας αποτύχει. Γιατί η χώρα πιθανότατα θα έχει γνωρίσει την καταστροφή. Απλά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έχουν φωνάξει παρών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απών. Ελπίζοντας να είναι παρών στην επόμενη μέρα. Να διαχειριστεί την καταστροφή.

Οι εκλογές τελείωσαν, οι μεγάλες μάχες του λαού έρχονται! Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου πέρασαν, τα προβλήματα του λαού όμως παραμένουν και οξύνονται. Οι συμπληγάδες του δικομματισμού και της παράλογης "λογικής της χαμένης ψήφου" θριάμβευσαν. Τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν από το παραπαίον πολιτικό κατεστημένο και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους βρήκαν εύφορο έδαφος στη δοκιμαζόμενη και γεμάτη ανασφάλεια κοινωνία μας.

Η ΝΔ, προς τέρψιν της Τρόικας, των τραπεζιτών και του διεθνούς κεφαλαίου, αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα αφού πρώτα κινητοποίησε τον καθεστωτικό μιντιακό μηχανισμό για να διασπείρει κλίμα αβεβαιότητας και φόβου στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και των σκανδάλων, μην μπορώντας να προσφέρει τίποτε πλέον σε ρουσφετολογικό επίπεδο, συνέχισε να εισπράττει μούτζες από την ελληνική κοινωνία.