ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μάχη να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια


Μάχη να μην γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον ΠρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά, τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στην οποία ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει ο και ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάρας.

Προσοχή στο σεξ στο νερό!

Προσοχή στο σεξ στο νερό!

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, πρέπει να μάθετε τα αρνητικά του...

ΣΥΡΙΖΑ: Τους εκβιασμούς της τρόικας διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα


Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Τους εκβιασμούς της τρόικας διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα


«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου ήταν άλλο ένα συνειδητό ψέμα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική προς την τρικομματική κυβέρνηση εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία «πραγματοποιείται υπό τη σκιά των νέων μέτρων 3 δισ. που θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει η κυβέρνηση».

Η διαδικασία γονιμοποίησης & εγκυμοσύνης σε συγκλονιστικές macro φωτογραφίες


Φωτογραφία για Η διαδικασία γονιμοποίησης & εγκυμοσύνης σε συγκλονιστικές macro φωτογραφίες
Ο Σουηδός φωτογράφος Lennart Nilsson αφιέρωσε 12 χρόνια από τη ζωή του τραβώντας φωτογραφίες εμβρύων που αναπτύσσονταν μέσα στη μήτρα. Αυτές οι απίστευτες φωτογραφίες ελήφθησαν με συμβατικές φωτογραφικές μηχανές με τη χρήση macro φακού, ένα ενδοσκόπιο και ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο ανίχνευσης. Ο Nilsson χρησιμοποίησε μεγέθυνση εκατοντάδων χιλιάδων και «εργάστηκε» μέσα στη μήτρα. Η πρώτη φωτογραφία του από ανθρώπινο έμβρυο τραβήχτηκε το 1965.

Ο θάνατός της δώρισε ζωή σε πέντε ανθρώπους


Φωτογραφία για Ο θάνατός της δώρισε ζωή σε πέντε ανθρώπους
Ζωή σε πέντε ανθρώπους, έδωσε με τον θάνατο 49χρονη η οποία κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία. Η άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε στην Αθήνα, είχε πάει στην Καρδίτσα για το γάμο της κόρης της, όπου και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και εν συνεχεία, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας. Χθες αργά το βράδυ στήθηκε γέφυρα ζωής ανάμεσα σε Λάρισα, Αθήνα, Ιωάννινα αλλά και Μόναχο, μετά την απόφαση των οικείων της να δωρίσουν όργανα

"Επιστροφή" του Αιγινιακού στα "σαλόνια"


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία της χρονιάς στην Πιερία ανάμεσα στον Αιγινιακό που είναι ο εκπρόσωπος στον βορρά του νομού και αγωνίζονταν μέχρι σήμερα στην Α' κατηγορία και της Ακαδημίας Πλαταμώνα που προβιβάστηκε φέτος στην football league 2 και έχει έδρα στα νοτιότερα όρια της Πιερίας.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ο μεν Αιγινιακός με έδρα το δημοτικό γήπεδο Αιγινίου να επιστρέψει μετά από είκοσι δύο χρόνια περίπου στα επαγγελματικά σαλόνια του Ελληνικού

Έντονο το ενδιαφέρον της Π.Ε. Πιερίας για την πορεία των έργων στην παλαιά μονή του Αγίου Διονυσίου Ολύμπου


Συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών στην παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμιος Φωτόπουλος.
Το έργο, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε, αφορά στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας των κελιών και ενίσχυση της θεμελίωσης της νότιας και δυτικής

Παραδόθηκαν χθες στο Δήμο οι μοτοσικλέτες, πλήρως εξοπλισμένες Και με «ομάδες ΔΙΑΣ» τώρα πλέον η δημοτική αστυνομία Δίου-Ολύμπου


Για έγκαιρες παρεμβάσεις και γρηγορότερους ελέγχους, κυρίως στις ακτές του Ανατολικού Ολύμπου
Μ. Κρεμέτης: "Με τις μοτοσικλέτες η αστυνόμευση θα είναι ευέλικτη και επομένως πολύ πιο αποτελεσματική"
Με στόχο την ευέλικτη, γρήγορη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, τρεις μοτοσικλέτες παρήγγειλε ο δήμος Δίου-Ολύμπου τις οποίες και παρέλαβε χθες Τρίτη 10 Ιουλίου.

«Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» από το θέατρο Πήγασος


Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων του θεάτρου και 100 από τη ιστορία της πόλης
Τριάντα χρόνια προσφοράς συμπληρώνει φέτος το καλλιτεχνικό εργαστήρι της πόλης μας «Πήγασος» με μια πλούσια διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή επίσης την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας του τόπου, το θέατρο Πήγασος ανεβάζει την επιθεώρηση «Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 16 και 17 Ιουλίου στο αμφιθέατρο στο πάρκο Κατερίνης.
Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη
Έξι χρόνια μετά την πρώτη φορά που ανέβηκε η επιθεώρηση, «η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» επανέρχεται εμπλουτισμένη με νέα κομμάτια, σκιαγραφώντας τους ανθρώπους και όχι τα γεγονότα.

Τέλος στα σφραγίσματα!


Άτρωτα υπόσχεται να κάνει τα ανθρώπινα δόντια μια νέα χημική ουσία που ανέπτυξαν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Γέιλ και της Χιλής...Το "θαυματουργό μόριο Κeep 32" σκοτώνει μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια. Συγκεκριμένα, το Keep 32 στοχεύει το Streptococcus mutans, το βακτήριο που μετατρέπει τα σάκχαρα στο στόμα σε γαλακτικό οξύ και οδηγεί στη διάβρωση της αδαμαντίνης των δοντιών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ(ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΛΥΠΟΥ 2012)