ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Χρίστος Τσολάκης: Έφυγε ένας σπουδαίος δάσκαλος



tsolakis

«Οι γλώσσες ακολουθούν τις κοινωνίες. Όταν χειροτερεύουν οι κοινωνίες, χειροτερεύουν οι έννοιες που διέπουν τη ζωή, χειροτερεύει και η γλώσσα που τις εκφράζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πλουτίζει. Προστίθενται νέες έννοιες που εκφράζουν την ευτέλεια που μας διέπει….» έλεγε ο Δάσκαλος, Χρίστος Τσολάκης – ο ομότιμος καθηγητής νεοελληνικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πέθανε το πρωί της Δευτέρα, σε ηλικία 77 ετών .

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας(Αποσπάσεις)

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Tα παπούτσια μιας γυναίκας λένε τα πάντα για το χαρακτήρα της


Αθλητικά ή γόβες; Flat ή στιλέτο; Ότι κι αν φοράει λέει πολλά για τον χαρακτήρα της. Μπορεί για σένα τα παπούτσια να είναι κάτι απαραίτητο για τον άνδρα, για τις γυναίκες όμως είναι το απόλυτο αξεσουάρ...
κι όπως λένε ότι για τους άντρες μπορείς να καταλάβεις πολλά από το πότο που πίνει ή το ρολόι που φοράει, έτσι και για τις γυναίκες αρκεί να κοιτάξεις τα παπούτσια τους. Λοιπον, άνδρες, προσοχή!!!!

Αθλητικές εφημερίδες



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Κιτρινόμαυρη Ώρα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα
Εφημερίδα Γαύρος

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυριανή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Θεσσαλονίκη
Εφημερίδα Εστία
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Δημοκρατία

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ένας τραυματίας...

Οι προσωπικές διαφορές με το 54χρονο θύμα όπλισαν το χέρι 51χρονου στην Πιερία. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ μπήκε στο φορτηγάκι του και όταν έφτασε στην αυλή του σπιτιού του 54χρονου τον πυροβόλησε δυο φορές με κυνηγητική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον στα πόδια. 

Η Συνταγή της Ημέρας!


Γεμιστά Κολοκυθάκια με Μεσογειακές Γεύσεις

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

6 μέτρια κολοκυθάκια, μοιρασμένα κατά μήκος
4 κουταλιές ελαιόλαδο (θα χρειαστεί ακόμα λίγο για άλειμμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

5 σημάδια που δείχνουν αν σε θέλει μια γυναίκα



Ένας άντρας μπορεί να καταλάβει πολλά παρατηρώντας μόνο το βλέμμα της γυναίκας. Αν και στην αρχή, όταν η γυναίκα αντιληφθεί τις ερωτικές προθέσεις του συνομιλητή της, πιθανότατα θα χαμηλώσει το βλέμμα και θα κοκκινίσει, όταν η κατάσταση έχει ανέβει σε ...άλλο επίπεδο, και πλέον ο τερματισμός της πίστας είναι στο... κρεβάτι, το γυναικείο βλέμμα αλλάζει. Τα χείλη της χαμογελούν και το βλέμμα γίνεται εντονότερο, ενώ σε "καρφώνει", είτε για λίγο είτε για πολύ χρονικό διάστημα. Δε γίνεται ένα τέτοιο προκλητικό βλέμμα να περάσει απαρατήρητο, έτσι δεν είναι. Στο δίνει, για να καταλάβεις χωρίς λόγια αυτό που θέλει να σου πει : Σε θέλω τώρα!

Ποιές είναι οι φυσικές ωφέλιμες τροφές;

Ο Δημιουργός όταν έπλασε τον άνθρωπο (και κάθε μορφή ζωής), φρόντισε να του εξασφαλίσει και την κατάλληλη τροφή. Η πραγματικότητα αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα πουλιά και όλα τα άλλα ζώα, ούτε σπέρνουν, ούτε θερίζουν, ούτε αποθηκεύουν, παρ’ όλα αυτά κανένα δεν πεθαίνει από την πείνα. Ενώ εμείς οι άνθρωποι αν και σπέρνουμε-θερίζουμε-αποθηκεύουμε, πολλοί πεθαίνουμε από την πείνα (ασιτία) και πιο πολλοί από την πολυφαγία και την κακοφαγία. Η αδικαιολόγητη αυτή κατάσταση επιβάλει σοβαρές άμεσες αλλαγές στον τρόπο διατροφής μας. Και πρώτα απ’ όλα, ας δούμε λε- πτομερέστερα ποιες είναι για εμάς τους ανθρώπους οι φυσικές μας τροφές. Η επανάληψη βοηθάει τη μάθηση

Γιάννης Πάριος αγκαλιά με ΑΜΕΑ (Φεστιβάλ Ολύμπου) ΒΙΝΤΕΟ


Από τις πιο συγκινητικές στιγμές του φεστιβάλ Ολύμπου.


Ο Γιάννης Πάριος αφήνει την σκηνή και ανεβαίνει να αγκαλιάσει ένα παραπληγικό παιδί.

Ο Γιάννης Πάριος στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου με τον φακο του Ευριπιδη!!!!


Πρωτοσέλιδο 30-7-2012(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Το 1ο Φεστιβάλ Μουσών ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ (9-14 Αυγούστου 2012)





Η A Hellas Sound and Records και η Κazandb παρουσιάζουν το ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΩΝ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - ΠΙΕΡΙΑ ΟΡH 9-14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Η μυθική γη των Πιερίων, ένας τόπος υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, αποτελεί μια ιδανική απόδραση στη φύση όλο το χρόνο. Οι καταπράσινες πλαγιές, τα ορειβατικά μονοπάτια, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα καλόγουστα, όλων των ανέσεων, πετρόχτιστα οικήματα που ξεπροβάλουν στις πλαγιές, τα μνημεία, το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου που δεσπόζει στην περιοχή συνθέτουν ένα μοναδικό πανόραμα. 

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


  Του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

Με αρκετά νέα πρόσωπα και αισιοδοξία για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουλίου, το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ η πρώτη συγκέντρωση και η έναρξη της προετοιμασίας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λιτοχώρου.
Το παρόν έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Κρανιώτη, ο οποίος ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές υγεία και σκληρή δουλειά, ώστε ο ΑΠΟΛΛΩΝ να έχει μια πετυχημένη χρονιά στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Πιερίας.

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου – Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Λιτόχωρο Δίου Ολύμπου.



Στο ανοιχτό θέατρο στο πάρκο Λιτοχώρου, ο Π.Ο.Λ. συνέχισε τις εκδηλώσεις του στα πλαίσια των γιορτών Ολύμπου 2012.
Στο πολυπληθές κοινό – που γέμισε το θεατράκι αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου – δόθηκε η δυνατότητα, να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη παράδοση, χορό και δημοτικό τραγούδι.
Πρίν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καταλήξουν στο θέατρο, έδωσαν εορταστικό κλίμα στους κεντρικούς δρόμους του Λιτοχώρου με την παρέλαση που πραγματοποίησαν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ