ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φρίκη στην Νέα Μανολάδα>Σφήνωσαν στο αυτοκίνητό τους 30χρονο Αιγύπτιο και τον έσερναν στο δρόμο!



Εικόνες φρίκης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Νέας Μανολάδας όταν ένας 30χρονος από την Αίγυπτο κακοποιήθηκε και βασανίστηκε από δύο κατοίκους της περιοχής.
Ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ οι δύο κάτοικοι της περιοχής συνελήφθησαν από άντρες του Αστυνομικού Τμηματος Βάρδας.

«Χάνουμε» έναν παλμό σε κάθε φτάρνισμα


Μερικές λαϊκές δοξασίες περιέχουν μόνον ψήγματα αλήθειας – αν τα περιέχουν κι αυτά. Αυτή όμως που αφορά το φτάρνισμα και το ότι μας κάνει να...«χάνουμε» έναν καρδιακό παλμό, δεν είναι και τόσο αστήρικτη.

Ακριβώς πριν από το φτάρνισμα, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μια βαθιά ανάσα. Αυτή αυξάνει την πίεση στον θώρακα και εμποδίζει παροδικά τη ροή αίματος στην καρδιά, γεγονός που μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση και έτσι να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό.

«Αθώα» για τις καρδιοπάθειες τα ηλεκτρονικά τσιγάρα


Έλληνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από την μικρής κλίμακας κλινική τους μελέτη προέκυψε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο...(δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καπνιστών που προσπαθούν να απαλλαγούν από τη συνήθεια) δεν έχει παρενέργειες για την καρδιακή λειτουργία.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μια υγιεινή συνήθεια αλλά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική των (κανονικών) τσιγάρων», δήλωσε κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ