ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


link

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 


Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2012
Επειδή η υπηρεσία μας κατακλύζεται από δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις σχετικά με την ημέρα που τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, σας ενημερώνουμε ότι οι τοποθετήσεις θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή, 31-8-2012

Τι δείχνει για εσένα ο τρόπος που κάθεσαι;


Φωτογραφία για Τι δείχνει για εσένα ο τρόπος που κάθεσαι;
Εσύ πως συνηθίζεις να κάθεσαι στην καρέκλα; Η στάση στην οποία καθόμαστε στην καρέκλα αποκαλύπτει το κρυμμένο προφίλ μας!

Μάθε τι αποκαλύπτει η στάση σου για εσένα και δες αν ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς σου. Πάτα το "επόμενο" για να το διαπιστώσεις.

Σε ορθή γωνία με τα πόδια "ερμητικά" κλειστά

Είσαι ήσυχη και κλειστή σαν χαρακτήρας. Δεν ανοίγεσαι εύκολα και βλέπεις με καχυποψία όποιον σε πλησιάζει, θεωρώντας πως οι πάντες κάτι θέλουν να αποκομίσουν από εσένα. Είσαι βέβαια «ψυχοπονιάρα» και θέλεις να βοηθάς όσους έχουν ανάγκη κάτι που σε κάνει απίστευτα αξιαγάπητη.

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν ξεχρεώνουμε έτσι


Φωτογραφία για Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν ξεχρεώνουμε έτσι


Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι τα νέα μέτρα ρίχνουν «βενζίνη» στη «φωτιά» της ύφεσης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάθος στόχους, προβλέποντας ότι η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.


Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.

Αθλητικές εφημερίδες



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Κιτρινόμαυρη Ώρα
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Πατρίς

Ποια προβλήματα επηρεάζουν τη στύση;


Όλο και περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Όλο και περισσότεροι επισκέπτονται τους ειδικούς γιατρούς... αλλά και τις κλινικές για να καταφέρουν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα με ραγδαία αύξηση κυρίως στους νέους. Τι φταίει όμως για αυτό; 

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυριανή
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Η Νίκη
Εφημερίδα Ο Λόγος
Εφημερίδα Το Ποντίκι
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Εστία
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Γαρίδες Σκάμπι

Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1kg φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος τους (κρατήστε την ουρά) και το εντεράκι
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής

Ο Α.Μ.Ο.ΕΞΟΧΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 7ΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 9π.μ. ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΣΤΙΣ 1μ.μ.

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι 32 ομάδες των ομίλων



   Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων-ρεβάνς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ συμπληρώθηκε το «παζλ» των 32 ομάδων, που θα λάβουν μέρος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός στην αυριανή (19:00) κλήρωση των ομίλων, που θα διεξαχθεί στο Μονακό θα μπει ως επικεφαλής του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας.
Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Αντί πρόσκλησης για τη λαϊκή συνέλευση της 16ης Σεπτεμβρίου



Image
   Λύστε τη σιωπή σας, κα Μαυρίδου! Οι πολίτες αμφισβητούν την ορθότητα των αποφάσεων των υπηρεσιών σας.
Αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου,
Σύμφωνα με την από 10-5-2012, Αριθμ. Πρωτ. 544 έκθεση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την οποία υπογράφετε εσείς προσωπικά, για να μεταφερθούν οι 82.000 τόνοι βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας TOSOH ΕΛΛΑΣ στους πρόποδες του Ολύμπου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 4.100 δρομολόγια (!!!) φορτηγών ωφέλιμης χωρητικότητας 20 τόνων, η δε μεταφορά θα διαρκέσει περισσότερο από 6 μήνες!

40ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ 20ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ


   Ένας 40χρονος συνελήφθη στον Πλαταμώνα για απόπειρα βιασμού μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 20χρονη. Ο 40χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση.

Πρωτοσέλιδο 30.8.2012

Πρωτοσέλιδο 30.8.2012

Sfendami Adventure Experience

Η καλοκαιρινή γιορτή στο λόφο του προφήτη Ηλία έλαβε τέλος μετά από ένα διήμερο ορεινών δράσεων, αδρεναλίνης και μουσικής.
Πολλοί οι κατασκηνωτές αλλά και οι συμμετοχές στους παιδικούς αγώνες. Η υπερβολική ζέστη των 38 βαθμών που επικράτησε το διήμερο δεν πτόησε τους 113 αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες αλλά και τα 50 παιδιά στις μικρές κατηγορίες.

Η αυλαία άνοιξε με τους παιδικούς αγώνες 4-12 ετών ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας και με την δύση του ήλιου δόθηκε η εκκίνηση στο νυκτερινό αγώνα MTB.

41 τολμηροί ποδηλάτες πήραν εκκίνηση και περιπλανήθηκαν σε μονοπάτια 12 χμ και δασικούς δρόμους 8 χμ . Νικητής του sfendami night trail στον αγώνα mtb είναι ο Μεταλλίδης Χρήστος, αθλητής του Βέλος - Βotteccia με 2ο το Βροχίδη Αλέξανδρο, αθλητή της NUTRIXXION και 3ο τον Σπυρίδη Γιάννη.

Έως τις 5 Οκτωβρίου η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης


Έως και τις 5 Οκτωβρίου θα μπορούν όσοι έχουν οφειλές προς τον Δήμο Κατερίνης που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012), να επωφεληθούν της δυνατότητας που δίνεται για να προχωρήσουν σε ρύθμιση, ανάλογης εκείνης που δόθηκε για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ζήνων Σατραζέμης, η ρύθμιση των οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης μπορεί να γίνει είτε με την εφάπαξ καταβολή και χωρίς προσαυξήσεις, είτε με δόσεις όχι μικρότερες των 100,00 ευρώ (από 2 έως 12 δόσεις και απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων ή μέχρι 24 δόσεις και απαλλαγή του 75% των προσαυξήσεων).

Η ρύθμιση γίνεται σύμφωνα με το Ν. 4038/2012 περί «Ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 9, του αρ. 5, του Ν. 4047/2012 και της Κ.Υ.Α. 20124/08.06.2012 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β'.

Όσοι προχωρήσουν σε ρύθμιση με την εφάπαξ καταβολή όλης της οφειλής, απαλλάσσονται απ' το σύνολο των προσαυξήσεων της εκπρόθεσμης καταβολής.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κατερίνη

 28χρονος Μαροκινός καταπλακώθηκε στον πυθμένα δεξαμενής ζύμωσης σταφυλιών
Την Τετάρτη το βράδυ στην Κατερίνη, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης μη συσκευασμένων σταφυλιών με ανατροπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου ενός 53χρονου, σε πλαστική δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών εντός αποστακτηρίου ιδιοκτησίας 32χρονου, ένας 28χρονος υπήκοος Μαρόκου που βρισκόταν στο φορτηγό, παρασύρθηκε από τα σταφύλια και καταπλακώθηκε στον πυθμένα της δεξαμενής, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης.

Επίσης, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον ανωτέρω μία 49χρονη ημεδαπή που εργαζόταν στο σημείο, τραυματίσθηκε ελαφρά και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο.

Εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου σε Εξοχή και Κ. Αγιάννη


Στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου της Εξοχής προχωρά η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του τοπικού συμβουλίου, καθώς αρκετοί αγροτικοί δρόμοι της περιοχής είχαν υποστεί φθορές λόγω βροχοπτώσεων.
Οι εργασίες, που ξεκίνησαν την Τρίτη 28 Αυγούστου, θα καλύψουν την περιοχή από το γήπεδο της Εξοχής και μέχρι τα αντλιοστάσια του οικισμού.

Την ίδια ώρα, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδοστρώματος εκτελούνται και στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Αγίου Ιωάννη.

Ειδικότερα, μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης έχουν διατεθεί για την διαμόρφωση του εσωτερικού δικτύου του Κ. Αγιάννη και κυρίως στην περιοχή των νέων κατοικιών του οικισμού.

Καλημέρα Πιερία