ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτικές εφημερίδες



Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Press Time
Εφημερίδα στο Καρφί
Εφημερίδα Η Νίκη
Εφημερίδα Ο Λόγος
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Εστία
Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς
Εφημερίδα Κόσμος
Εφημερίδα 24 Ώρες
Εφημερίδα Ακρόπολις
Εφημερίδα Άποψη
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Κοτόπουλο λεμονάτο με γούστερ σος στη σχαρα
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

Πρωτοσέλιδο 22.9.2012

Πρωτοσέλιδο 22.9.2012

Ηλίας Μανίκας, Χρήστος Τζιώρας βάζουν ψηλούς στόχους



Στους αθλητικούς αντίλαλους και στο αθλητικό site Mikriliga.com μίλησαν οι δυο φορ του Βατανιακού και έβαλαν τον "πήχη" ψηλά για την ομάδα τους στο νέο πρωτάθλημα της football league 2.
Δυο από τους πιο ικανούς και πεπειραμένους σέντερ φορ του Βορείου ομίλου μπορεί να παινευτεί ότι έχει στο... οπλοστάσιό του φέτος ο Λεωνίδας Μπίλης για την ομάδα της Πιερίας.
Οι Ηλίας Μανίκας και Χρήστος Τζιώρας έδειξαν στα φιλικά ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στον τομέα σκοράρισμα για τον Βατανιακό, έχοντας άριστη γνώση της κατηγορίας και «δένοντας» αρμονικά μεταξύ τους.
Ο Μανίκας στην ηλικία των 32 επιστρέφει στα... χώματα της Κατερίνης, πιο ώριμος από ποτέ, μετά την επιτυχημένη θητεία του σε αρκετές επαγγελματικές ομάδες, όπως ο Πιερικός, ο Πανηλειακός, ο Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Θρασύβουλος, ο Παναιτωλικός, η Ρόδος και μέχρι πρότινος ο Αστέρας Μαγούλας.
Από την άλλη πλευρά, ο Τζιώρας θα συνεργαστεί ξανά με τον Μπίλη, μετά τη συνύπαρξή τους πέρυσι στη Σκύδρα. Ο 24χρονος κυνηγός στο παρελθόν έπαιξε σε Πολύκαστρο, Φλώρινα, Κοζάνη, Πυρσό Γρεβενών, Αετό Σκύδρας και μέχρι πρότινος Παναργειακό.

Ενημέρωση για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς του ποδηλάτου


Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τεσσάρων δημοτικών σχολείων της πόλης
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (17-23 Σεπτεμβρίου) η Επιτροπή Παιδείας της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας επισκέφθηκε τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης, όπου σε μια εκτενή παρουσίαση τα μέλη της (εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους) ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς του ποδηλάτου.

Κατά σειρά ενημερώθηκαν η Γ' τάξη του 10ου, του 4ου και του 13ου Δημοτικού, καθώς και η Δ' τάξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του 4ου δημοτικού, μετά την παρουσίαση, κλήθηκαν επιπλέον να ζωγραφίσουν στην αυλή γύρω απ' το θέμα "Το ποδήλατο στην πόλη μου".

Στο 11ο Δημοτικό πραγματοποιήθηκε και πρακτική εφαρμογή των κανόνων του Κ.Ο.Κ. αφού διαμορφώθηκαν διαδρομές στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές με τη χρήση ποδηλάτων ακολούθησαν τους κανόνες σε μια προσπάθεια να δουν επί του πρακτέου, πόσο σημαντική είναι η προσοχή και η συμμόρφωση κατά την οδήγηση του ποδηλάτου, που συχνά αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι από τις νεαρές ηλικίες.

Προετοιμασίες για την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής


Προκειμένου να υποδεχτεί τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων
Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του θα είναι το επόμενο διάστημα, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, για να υποδεχτεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου Κατερίνης.

Αυτό το διάστημα εκτελούνται καθημερινά από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του χώρου, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα δεχτεί περισσότερους από δυο χιλιάδες μαθητές.

Στόχος είναι να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία το πολύ σημαντικό έργο που υλοποείται στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς διαμορφωμένο με πλατείες, δρόμους, νησίδες, ποδηλατοδρόμους, αμφιθέατρο, και φυσικά φωτεινή σηματοδότηση και σήμανση, το πάρκο λειτουργεί ουσιαστικά ως χώρος καλλιέργειας της οδικής συμπεριφοράς από τα μαθητικά χρόνια.

ΤΟ ΧΩΝΙ.23-9-2012


ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός PEACE ONE DAY, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 από το σκηνοθέτη Jeremy Gilley, είχε την αρχική ιδέα για την καθιέρωση  μιας παγκόσμιας ημέρας  εκεχειρίας και παύσης εχθροπραξιών  και επέλεξε την 21η Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης. Σκοπός του:  να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα ως ημέρα Παγκόσμιας Ειρήνης και Εκεχειρίας. Η δράση των ατόμων και ομάδων που τον στηρίζουν έκτοτε  υπήρξε όχι απλά